Koliko su mladi "Brđani" daleko od završnice Lige šampiona?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.10.2016.
19:37
Izvor: Sportske.net

Omladinski šampion Srbije plasirao se u drugo kolo šampionske staze Lige šampiona, zbog čega ćemo čitaoce upoznati sa onim što "Brđane" čeka u nastavku takmičenja i predočiti koliko su daleko od završnice.

Beta/FKČukarički/Mo
Beta/FKČukarički/Mo

Povezane vesti

Sezona u kojoj srpski fudbal nema svog predstavnika u najkvalitetnijim klupskim takmičenjima u Evropi mogla bi da postane interesantna ukoliko omladinski šampion naše zemlje nastavi da beleži dobre rezultate u Ligi šampiona.

Omladinci fudbalskog kluba Čukarički u sredu su savladali Domžale rezultatom 4:1 i tako obezbedili plasman u drugu rundu "kvalifikacija" za Ligu šampiona.

Nakon što su mladi "Brđani" ponovili uspeh omladinaca Rada iz prethodne sezone pozabavićemo se formatom takmičenja i osvrnuti se na to kako zapravo izgleda takmičenje u Ligi šampiona za mlade.

U prethodnom delu teksta namerno smo reč kvalifikacije stavili pod navodnike jer se uopšte ne radi o kvalifikacijama. Prosto, omladinski prvaci igraju odvojeno od mlađih selekcija klubova čiji seniorski timovi imaju predstavnike u Ligi šampiona.

Omladinske selekcije učesnika Lige šampiona za seniore igraju grupnu fazu, dok na drugoj strani imamo klubove poput Čukaričkog koji igraju u stazi šampiona i teže da se domognu eliminacione faze koja počinje nakon plej-ofa.

Koliko su mladi "Brđani" daleko od 1/16 finala Lige šampiona?

Odgovor na ovo pitanje je više nego jednostavan. Omladinci Čukaričkog moraće da budu bolji u dvomeču sa Rozenborgom, a onda ih očekuje jedna utakmica sa nekom od drugoplasiranih ekipa iz grupne faze takmičenja.

Ukoliko "Brđani" uspešno preskoče naredne dve prepreke završiće u šesnaestini finala Lige šampiona i tu bi se ukrstili sa nekom od prvoplasiranih ekipa grupne faze takmičenja poput Barselone, Real Madrida, Porta...

Prvu utakmicu drugog kola šampionske staze takmičenja Čukarički igra 2. novembra u Trondhajmu, a revanš sa Rozenborgom zakazan je za 23. novembar u Beogradu.

Nadamo se da će mladi "Brđani" ove sezone otići korak dalje nego Rad prošle godine i da ćemo već u plej-ofu imati prilike da ih u Beogradu gledamo protiv omladinske selekcije nekog od najkvalitetnijih klubova Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke