Koliko će bivši klubovi zaraditi od Lukinog transfera?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.02.2017.
13:21
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac Luka Milivojević realizovao je transfer u Kristal Palas a osim Olimpijakosa ruke trljaju i srpski klubovi koji koji će dobiti svoj deo kolača.

cpfc.co.uk
cpfc.co.uk

Povezane vesti

Transfer Luke Milivojevića u engleski Kristal Palas napunio je kasu aktuelnog šampiona Grčke, ali Olimpijakos nije jedini klub koji će prihodovati novčana sredstva od ove transakcije.

Crveno-belima iz Pireja pripašće najveći deo kolača od 14.500.000 evra, koliko je Kristal Palas platio Luku Milivojevića. Pored toga, Olimpijakos na ime različitih bonusa može da zaradi još nekih 2.000.000 evra.

Kako se radi o pozamašnoj svoti novca ni procenti koji bivšim klubovima sleduju na ime "Fonda solidarnosti" nisu zanemarljivi, a izvesno je da će se najviše obradovati predstavnici kragujevačkog Radničkog.

Matični klub Luke Milivojevića trebalo bi da zaradi oko 400.000 evra, oko 200.000 evra sleduje Radu za koji je vezista nastupao četiri godine, a Crvena zvezda će biti dobra za 100.000 evra.

Nema sumnje da će finansijska injekcija najviše značiti klubu u kojem je Luka počeo karijeru jer se Radnički nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i trenutno nastupa u Srpskoj ligi Zapad.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke