Kolarov blista kao štoper, evo šta Muslin planira sa njim!

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.09.2016.
12:31
Izvor: Sportske.net

Dolaskom Pepa Gvardiole u Mančester Siti, Aleksandar Kolarov sve češće dobija priliku na poziciji štopera i u toj ulozi prosto oduševljava. Kakva će mu uloga biti u reprezentaciji?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

O tome kako se Aleksandar Kolarov snašao u ulozi štopera u Mančester Sitiju, možda najbolje govori jučerašnja izjava Martina Kiona, nekadašnjeg fudbalera Arsenala i reprezentacije Englske.

On je srpskog reprezentativca uporedio sa legendarnim Bobijem Murom.

''Lakoća sa kojom Kolarov igra na poziciji štopera i način kako iznosi loptu podseća na Bobija Mura'', izjavio je Kion.

Naravno, na današnjoj konferenciji za medije, tokom koje je selektor Srbije Slavoljub Muslin objavio spisak igrača za predstojeće kvalifikacione mečeve sa Moldavijom u Kišinjevu i Austrijom u Beogradu, novinare je zanimalo na kojoj poziciji i u kojoj ulozi on vidi Kolarova u reprezentaciji Srbije.

Muslin je odmah dao jasan i konkretan odgovor na to pitanje.

''Kolarov se vraća u tim. Dobija komplimente za igru kao štoper, a naša ideja je da ga i dalje koristimo na boku''
, istakao je Muslin.

Podsetićemo, iskusni defanzivac zbog suspenzije nije bio u sastavu ekipe protiv Republike Irske (2:2) na startu kvalifikacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gunner
Tuesday, 20.09.2016
17:18

Ne lozite se da je Kolarov baš toliko dobar na poziciji štopera.Ne treba zaboraviti da Srbija nije Mannchester city i da nije dominantna kao City i da ne konttrolise igru kao City. On odgovara Gvardioli na poziciji štopera jer ima jako dobre duge lopte i takodje ima dobru tehniku i zna lepo da iznese loptu.Ali do sada je igrao na toj poziciji protiv timova koji su bas, bas slabiji od Sitija.Potpuno je druga situacija u Srbiji. Srbiji je ipak mnogo potrebniji na poziciji beka jer ima strašan centaršut a, i imamo dobre štopere već.Ako negde imamo dobre igrace to je na poziciji štopera i zadnjeg veznog.Problem Srbije je što nemamo nekog maštovitog centralnog veznog (izuzev Tadića).

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 30.09.2016
09:08

Ofanzivnog veznog, Tadic je ofanzivni vezni isto kao i Ljajic tako da nesto bas i ne moze bas da se kaze da tu nemamo dobrog, ali nemamo takvog centralnog, to je tacno.

avatar
GlasRazuma
Tuesday, 20.09.2016
15:13

Muslinova formacija itekako odgovara igračima tipa Kolarov,mada sad u ovom slucaju,ja sam mišljenja da bi Kolarov bio mnogo bolji u reprezentaciji na poziciji stopera. Razlog z takvo misljenje imam u tome da je Kolarov vec u zrelim igrackim godinama i da ne bih mogao kvalitetno da odigra po boku svih 90 minuta,jer u toj formaciji bocni igrac treba da pokriva celu levu stranu i to je izuzetno zahtevno mesto sto se fizicki predispozicija tice. Iz tog razloga mislim da bi nam vise znacio na poziciji stopera zbog njegove visine,snage a naravno i tehnike. Bili bi znacajno jaci tehnicki sa njim pozadi a naravno da bi dobili i mnogo na mirnoci u poslednjoj liniji.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 30.09.2016
09:08

I da ne bih...

avatar
Don Silvio
Tuesday, 20.09.2016
14:08

Klarov ce biti dobar u ovoj formaciji 3 5 2 jer se tu biti dosta ofanzivniji gdje je on dosta bolji, a manje ce imati defanzive gdje je dosta tanji tako da je za njega ova formacija idealna

avatar
ProudKnight
Tuesday, 20.09.2016
13:17

Univerzalac, može na svim pozicijama u odbrani igrati. Mislim da bi ćak solidno odigrao i na zadnjem veznom, mada to je samo moje mišljenje, al' bilo bi zanimljivo vidjeti i to u praksi, što kod Gvardiole nije nemoguće. Igra genijalno na poziciji štopera ove sezone, ja bih dobro razmislio, da li bih ga koristio i dalje na beku. To je nešto poput S.Ramosa, koji je bio bek, a onda počeo mnogo bolje da igra na poziciji štopera i evo gdje je danas. Treba biti inovator, treba imati viziju, šabloni su za osrednje! Lijep pozdrav!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 30.09.2016
09:09

I Mihajlovic se vremenom premestio sa boka u odbranu...

avatar
Nikolaus
Tuesday, 20.09.2016
12:59

Idealno bi se snasao kao stoper na levoj strani u formaciji koju forsira Muslin.Snatram i da sansu treba obavezno dati Mladenovicu i malom Maksi.Jer ipak,ovo je tim koji treba da se napravi,da stasa,nisu ovde igraci ni blizu svojih najboljih godina sem mozda Kolarova,Tadica i Rukavine.n Rajkovicn Maksimovic Nastasic KolarovnRukavina Mladenovicn Milivojevic Maksimovic nTadic Kostic n Pavlovic(Mitrovic)