Kokeza: "Terzić dobrodošao na meč sa Velsom"

Autor: Beta Beta
četvrtak 08.06.2017.
14:22
Izvor: Beta

Predsednik srpske kuče fudbala Slaviša Kokeza govorio je danas o svojim očekivanjima od predstojećeg meča sa Velsom i tom prilikom napravio osvrt i na dešavanja u klupskom fudbalu i njegov odnos sa Zvezdanom Terzićem.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je danas da se nada da će utakmica protiv Velsa proći u najboljem redu i da su poučeni prethodnim iskustvima preduzete sve mere bezbednosti.

"Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu. Svakome ko voli svoju zemlju, tako nešto ne može da mu padne na pamet. Poučeni prethodnim iskustvima, preduzeli smo sve mere, kontaktirali smo državne institucije i organe, imali smo sastanak sa predstavnicima policije. Razgovarali smo o tome koje nepoželjne stvari eventualno mogu da se dogode", rekao je Kokeza na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije će 11. juna od 20.45 igrati protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Kokeza je naveo da "apsolutno veruje" da će državne intitucije učiniti sve što je u njihovoj moći ako se dogode neke nepoželjne stvari. On je još rekao da je zadovoljan atmosferom u reprezentaciji i istakao da postoje svi uslovi da se pobedi Vels.

"Atmosfera je izuzetno dobra, pozitivna, tako da se nadamo da ćemo uspeti da pobedimo Vels. Sve naše ambicije i želje idu u tom pravcu. Reprezentativci daju maksimum na svakom treningu, samo tako treba da nastave", rekao je Kokeza.

Prvi čovek Saveza je rekao da bi bio zadovoljan bilo kakvom pobedom, koja bi približila reprezentaciju Mundijalu u Rusiji i istakao da je optimista pred utakmicu za koju je rekao da je "najvažnija stvar za naš fudbal, a jedna od najvažnijih za našu zemlju".

Nezaobilazna tema u razgovoru sa novinarima bila je spor i medijska prepucavanja sa generalnim direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem.

Kokeza je rekao da je "apsolutna laž" da je Terzić u Zvezdu došao na nagovor tadašnjeg premijera, a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Svi koji su u to vreme bili u Upravnom odboru, znaju imenom i prezimenom ko je predložio Terzića da dođe u klub. Ostali članovi Upravnog odbora, uključujući i mene, su se saglasili sa tim predlogom i to je proverljiva stvar. Za vreme mog mandata smo vodili zapisnike sa svake sednice", rekao je Kokeza.

Predsednik FSS-a je kazao da je Terzić dobrodošao na utakmicu reprezentacije Srbije protiv Velsa i istakao da se nada da će što više navijača doći na stadion da se "prebrodi najveća prepreka u kvalifikacijama".

Takođe, rekao je da funkcioneri treba da budu manje u javnosti jer navijači na stadion ne dolaze zbog njih, već zbog fudbalera.

On je negirao tvrdnje pojedinaca u medijima da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "vlasnik Zvezde".

"Tvrdnje da je predsednik države vlasnik Crvene zvezde je možda najveća glupost koju sam čuo u poslednje vreme. Dve godine sam proveo u Zvezdi, a dve sam u FSS i nikad do sada nisam imao slučaj da se predsednik države na bilo koji način meša u funkcionisanje bilo čega, osim ako neko ne računa to što je država u skladu sa mogućnostima pomagala svima. To je pozitivno mešanje i voleo bih da država na taj nači pomaže fudbal i u budućnosti", rekao je Kokeza.

Po njegovim rečima, Vučića dobro poznaje skoro 15 godina i za njega je rekao da nije čovek koji "priča iza leđa", već da sve kaže u lice, tako da ne veruje u pojedine natpise da ga je Vučić preko Terzića napadao u medijima jer je sadašnji predsednik Srbije generalnog direktora Zvezde video "dva ili tri puta u životu". 

"Vučiću želim da nastavi časno i odgovorno da obavlja posao predsednika, kao što je obavljao posao premijera. Zamolio bih ga da ne poklekne", rekao je Kokeza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak