Kokeza: ''Posle Kardifa ovi momci zaslužuju mnogo veću podršku''

Autor: Beta Beta
nedelja 13.11.2016.
11:07
Izvor: Beta

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da su reprezentativci na utakmici veliku požrtvovanost i da je zadovoljan osvojenim bodom protiv Velsa.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

"Sve u svemu, ispalo je dobro. Momci su pokazali veliku požrtvovanost, borili su se za svaku loptu, energijom su pokazali kako se bori za državu i dres reprezentacije", rekao je Kokeza novinarima u Kardifu.

Srbija je u subotu uveče igrala nerešeno 1:1 sa Velsom i tako ostala neporažena posle četiri kola Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Nadao sam se da ćemo pobediti, pre utakmice ne bih bio zadovoljan bodom, ali mislim da je i ovaj bod dobar s obzirom na to kako se odvijala utakmica", kazao je Kokeza.

On je zadovoljan igrom srpske reprezentacije u Kardifu.

"Nismo bili slabiji protivnik, u drugom poluvremenu smo bili bolji, ali to je fudbal. Oni su imali stativu, nisu dali gol, a posle minut smo izjednačili", naveo je prvi čovek FSS-a.

Posebno ga je oduševio Dušan Tadić, kome je u prvom poluvremenu polomljen nos, ali je nastavio da igra i pokazao veliko požrtvovanje.

"Pokazao je visok nivo borbenosti i kako se bori za državni grb. Nadam se da će svi ostali reprezentativci ubuduće da slede taj primer", kazao je Kokeza.

Kako je rekao, FSS će učiniti sve što je u njegovoj moći da privuče što više navijača na stadion kada Srbija bude bila domaćin u narednom periodu.

"Igrači i stručni štab zaslužuju malo veću pažnju publike zalaganjem i borbenošću i voleo bih da publika to nagradi na sledećoj utakmici koju budemo igrali u Beogradu", rekao je Kokeza.

Reprezentacija Srbije posle četiri kola zauzima drugo mesto u kvalifikacionoj grupi sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske.

Kokeza je govorio i o mladoj reprezentaciji Srbije, koja je u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo pobedila Norvešku sa 2:0 u Beogradu.

"Ništa još nije završeno, nadam se da ćemo kvalitetno to da privedemo kraju u revanšu. Mlada reprezentacija zaslužuje apsolutnu pažnju i uradićemo sve što je u našoj moći da ta selekcija ima dobar tretman i nadam se da ćemo se radovati", rekao je Kokeza.

Mlada reprezentacija Srbije će u utorak igrati revanš sa Norveškom, u kom će pokušati da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će se igrati sledeće godine u Poljskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 13.11.2016
12:25

Podrska je tu jos neko kratko vreme, ali nemojte da nam pricate da ste ili da su je zbog jucerasnje utakmice zasluzili jos vise jer SIGURNO nisu! Kakve su to price za malu decu da smo dobro i kvalitetno igrali?! Da li je muslin na ovo mislio kad je rekao da ce biti zadovoljan i remijem? Meni deluje da jeste! Do kraja moramo da imamo skor najmanje 3-3-0 pa da se nadamo da cemo biti barem drugi u grupi, ali ni to nije bas sigurno...

avatar
THE ROMAN EMPIRE
Sunday, 13.11.2016
14:13

ja ne znam o cemu pricas ti,pa mi nismo od 2009 bili u ovakvoj poziciji na tabeli,zasto im ne treba dati podrsku? Sta ti hoces da naasa repr. igra kao nemacka da kad da jedan gol igra kao da je 0:0 i da pritiska ,ne razumem te o.O

avatar
THE ROMAN EMPIRE
Sunday, 13.11.2016
18:59

Pa hocu i ja brate,al reci mi posto se ja nesto i ne secam,kada je srbija primila gol,onako kao dolikuje,kroz akciju neku i tako to,....Uvek na kikscinu gol primamo ,toga nema u profesionalnom fudbalu

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 13.11.2016
14:42

Inace, upravo to hocu sto si napisao.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 13.11.2016
14:40

Sta da ti kazem, mozda ti i nije sudjeno da me razumes...