Koji igrači dominiraju na "Mundijalitu"?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 08.06.2015.
12:21
Izvor: Sportske.net

Izašli su u prvi plan nakon grupne faze, videćemo kako će se pokazati kada se takmičenje bude bližilo kraju i kada utakmice budu dobijale na važnosti.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Završena je prva faza "Mundijalita", a što je najbitnije za našu reprezentaciju koju predvodi Veljko Paunović jeste da ćemo kao prvi iz grupe D ići u osminu finala na Mađarsku, trećeplasiranu ekipu iz grupe E i ekipu koja je izgubila svoje mečeve od Nigerije i Brazila.

Naši reprezentativci igraju meč osmine finala u sredu od 6 ujutru po našem vremenu, a kompletnu listu parova osmine finala, kao i čitav žreb možete pogledati OVDE.

Nakon po tri utakmice koliko je imala svaka ekipa nekoliko igrača je uspelo da se istakne u prvi plan, a skauti velikih evropskih ekipa su ispunili svoje beležnice.

Većini su bile interesantne reprezentacije Portugala, Nemačke i Srbije iz Evrope, ali i reprezentacija Argentine i Brazila iz Južne Amerike. Ipak, bilo je tu i drugih igrača koji su izašli u prvi plan.

Naša grupa je bila ubedljivo najjača, ali će ekipe koje su se takmičile u njoj morati to i da dokažu u osmini finala. Meksiko je, uz Argentinu, svakako najjača ekipa koja je ispala do sada.

Viktor Kovalenko je najbolji strelac takmičenja, na tri utakmice postigao je 5 golova, imao i dve asistencije. Njegova Ukrajina je prva u grupi A, sasvim zasluženo, a najbolji igrač te reprezentacije je skoro sam pobedio SAD postigavši tri gola na toj utakmici.

viktor kovalenko

Ukrajina je jedna od boljih ekipa na takmičenju, Kovalenko je podizao formu iz meča u meč, biće čovek na koga će naredni protivnici ove ekipe morati da obrate pažnju. Kovalenko je, inače, član Šahtjora.

Andre Silva i Nuno Santoš su igrači Portigala na koje se najviše obraća pažnja. Prvi je postigao četiri gola, ima i jednu asistenciju, drugi je postigao 2 gola uz tri asistencije. Uverili su se i naši omladinski reprezentativci prošle godine u njihov kvalitet kada su ih porazili nakon boljeg izvođenja penala u polufinalu.

Andre Silva je član Porta, Nuno Santoš član Benfike. Prvi je napadač, drugi je krilni fudbaler. U Benfiki i Portu sada zadovoljno trljaju ruke.

andre silva

Najviše na ovom turniru je pokazala reprezentacija Nemačke, ali možemo reći da su imali ubedljivo najlakšu grupu.

Štendera i Mukhar su se istakli golovima, Niklas Štark takođe. Najviše pažnje fudbaleri koji budu protivnici Nemačke treba da obrate upravo na Štenderu, člana Ajntrahta iz Frankfurta, inače veznog igrača.

Naši bi u osmini finala trebalo da se čuvaju jednog od najboljih fudbalera na dosadašnjem šampionatu, Bensa Merva. On je postigao tri gola protiv Severne Koreje, a postigao je gol i ne toliko ubedljivim Brazilcima u dosadašnjem toku prvenstva iako imaju sve tri pobede.

Mervo je napadač Đera, nije igrao puno ove sezone, ali je potpuno "eksplodirao" na ovom šampionatu. Igra na poziciji ofanzivnog veznog, nadamo se će naša odbrana izaći na kraj sa njim.

Taivo Avoniji,
reprezentativac Nigerije ponovo pokazuje o kakvom se potencijalu radi. Bio je najbolji igrač u poslednjem meču protiv Mađarske, a igra i dalje u nigerijskom šampionatu. Sigurno da je najinteresantniji igrač ove reprezentacije, pokazao je to i na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina kada je osvojio to prvenstvo sa Nigerijom.

Austrijanci imaju Hormečeu, dok će Brazilci svoje nade polagati u Gabrijela i Judivana, ali i u sjajnog zadnjeg veznog i kapitena, Danila. Danilo je član Brage, očekuje se da napravi veliku karijeru i da bude jedan od nosioca reprezentacije Brazila u budućnosti.

brazil u20

Ipak, najviše skauta je gledalo mečeve u grupi D, grupi u kojoj je bila i naša reprezentacija i grupi koja nije imala slabog konkurenta.

Srbija je izašla kao pobednik iz te grupe, a svakako da su najviše oduševili Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić i Andrija Živković.

Rajković je branio sjajno svaki meč na ovom prvenstvu, primio samo jedan gol protiv Urugvaja i jedan je od glavnih kandidata za najboljeg golmana prvenstva.

sergej milinkovic savic

U igru za najboljeg igrača prvenstva mogli bi vrlo lako da uđu i druga pomenuta dvojica naših reprezentativaca koji su pokazali zašto se u njih verovalo da mogu najviše da naprave na ovom prvenstvu. Sledi ono pravo, nokaut faza, od njih očekujemo da pokažu partije kakve su pokazivali i u dosadašnjem delu prvenstva.

Najbolji igrači ovog prvenstva do sada su bili Serhio Aguero, Leo Mesi, Dijego Maradona, Pol Pogba, Robi Prosinečki, Adriano, ali bilo je i igrača koji ništa nisu pokazali u karijeri, poput bivšeg igrača Partizana, Dominika Adije.

Na koga tipujete ovog puta?

Sve o Mundijalitu i o izjavama, učincima i zanimljivostima vezanih za našu reprezentaciju možete pronaći OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezda u srcu!
Monday, 08.06.2015
22:24

Ako Srbija bude igrala kao do sada osvojice prvenstvo,i upravo jedan od ove trojice ce biti najbolji igrac,momci razvaljuju...Napred Orlici!!!

avatar
D.Green4 Black&White
Monday, 08.06.2015
20:52

Andrija Zivkovic !

avatar
Делија_момак
Monday, 08.06.2015
16:24

Никлас Штарк ће бити играчина

avatar
Baxter Stockman
Monday, 08.06.2015
14:21

Veljkovic i Babic su odlicni.

avatar
33
Monday, 08.06.2015
13:47

Živković ili Milinković-Savić a najbolji golman Rajković! :)

avatar
baldekeita
Monday, 08.06.2015
13:18

Ja sam pre prvenstva tipovao na Stenderu kao najboljeg igraca,A.Silvu kao najboljeg strelca i Rajkovica kao golmana za sada mi lepo ide :D Kovalenko odusevljava smirenoscu u zavrsnici,on je i odveo Shakhtar do finala u19 LS.Mervu nije bilo tesko da zablista protiv fizicki inferiornih Koreanaca,videcemo kakav ce biti kada ga Babic bude cuvao.Kod Nigerijaca na svakom mecu neko drugi iskoci i mislim da tu ima mnogo potencijala,ali ne smeju da pogrese sa izborom novog kluba.Totalni anonimus koji mi je privukao je spic Gane Benjamin Teethe,visok je preko 195 cm,ali poseduje odlicnu tehniku i brzinu.

avatar
jc
Monday, 08.06.2015
12:46

Stendera ili kovalenko

avatar
stefacar99
Monday, 08.06.2015
12:29

zile i sergej nakbolji :)