Koja su to Partizanova ''minska polja'' na startu kvalifikacija?

Autor: Darko Mitrović
subota 04.06.2016.
11:44
Izvor: Sportske.net

Iako mnogi očekuju da Partizan makar u drugom kolu kvalifikacija neće imati previše težak zadatak, već sada je jasno da u Humskoj moraju da budu veoma oprezni, jer se među mogućim rivalima nalaze i neka prilično neugodna imena.

BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/DS
BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/DS

Povezane vesti

Moglo je Partizanu da se dogodi da ovog leta najranije u istoriji započne sezonu, već krajem juna, ali se zahvaljujući pobedi Sevilje nad Liverpulom u finalu Lige Evrope, ekipa iz Humske direktno našla u drugom kolu kvalifikacija za ovo takmičenje.

Prvi meč druge runde na programu je 14. jula, a pogledom na sva imena koja bi mogla da budu prva prepreka crno-belima, nameće se zaključak da Tomićevom timu možda i ne bude baš tako lako kako se očekuje.

Svojevrsne ''mine'' na startu kvalifikacija za Partizan bi mogli da budu: Krakovija i Zaglebje (Poljska), pa Zvezdi, ali i svima nama veoma dobro poznati Kairat (Kazahstan), zatim Beitar (Izrael), Od Grenland, Stabek (Norveška), bugarski Levski i Beroe od koga je Partizan nedavno poražen sa ''glatkih'' 2:0 u prijateljskom meču, potom škotski Hibernijan, pa Jaši (Rumunija), ili sada već za Partizan ''čuveni'' Šamrok...

Pažnju, naravno, privlače i ekipe iz regiona koje bi takođe mogle na megdan Partizanu, poput skopskg Rabotničkog, slovenačkih Domžala, Širokog Brijega iz BiH. Svi oni bi sasvim sigurno imali poseban motiv protiv fudbalskog velikana iz nekadašnje zajedničke države.

Ne treba, takođe, zaboraviti ni azerbejdžansku Gabalu, koja je prošle godine eliminisala Čukarički u ovim kvalifikacijama, a potencijalni rival crno-belima je i gruzijska Dila Gori, protiv koje su prošle sezone crno-beli započeli svoj uspešni evropski pohod (1:0 i 2:0).

Sa istoka Evrope su potencijalni rivali i Pjunik (Jermenija), kao i Levadija i Kalju Nome (Estonija), koji ipak spadaju među poželjnije rivale na startu kvalifikacija.

Dakle, kako bi se izbegli veći problemi u drugom kolu kvalifikacija, klub iz Humske će morati što pre da završi posao oko angažovanja pojačanja i da potpuno spreman i što je moguće više uigran dočeka ove utakmice.

A ukoliko sve bude kako se očekuje i Partizan izbori plasman u treće kolo, već tada bi crno-beli mogli da imaju veoma teške prepreke. Dovoljno je pomenuti Grashopers, Lucern (Švajcarska), AEK (Grčka), Stromgodset (Norveška), Istanbul (Turska), Slovan (Slovačka), Vitorul (Rumunija), Panionios (Grčka), Brondbi (Danska), Slaviju (Češka), Herakles (Holandija), Debrecin i Videoton (Mađarska)...

Tu bi takođe mogli da budu i Nefči (Azerbejdžan), AEK (Kipar), Aktobe (Kazahstan), Ventspils (Letonija), Aleksandrija (Ukrajina), Haken (Švedska), ali i zagrebačka Lokomotiva.

Nijedan od ovih klubova nije za potcenjivanje, niti je Partizan više na tom nivou, bez obzira na dobar koeficijent u ovoj fazi takmičenja, da bi mogao da se smatra apsolutnim favoritom protiv većine pomenutih ekipa.

Šta tek reći za potencijalne rivale u poslednjoj rundi kvalifikacija? Naravno, još je rano za takve prognoze, ali među potencijalnim ribalima Partizana mogli bi da se nađu i italijanski Sasuolo, Rio Ave (Portugalija), Trenčin (Slovačka), Mlada Boleslav (Češka), Stojkovićev Makabi Haifa, HJK iz Finske, možda i splitski Hajduk...

Ova poslednja faza kvalifikacija na programu je 18. i 25. avgusta, nadajmo se da će evropski put crno-belih tada još uvek biti u punom jeku...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Burazer
Sunday, 05.06.2016
09:48

Ако са овим коефицијентом Партизан не уђе у ЛЕ, сезона ће бити потпуни промашај, ма како се завршила.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Saturday, 04.06.2016
18:10

Najrealnije:Partizan ne bi morao nijedne od ovih ekipa da se plasi da je doveo prava pojacanja (sem Sasuola),ali sa ovom ekipom ne moze da se nada ulasku u Evropu sem ako ih ne pogleda luda sreca u zrebu

avatar
pjer
Saturday, 04.06.2016
15:07

sa ovim pojacanjima su svi za respekt

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 04.06.2016
13:54

kairat je realno smesan tim i partizan njih ne treba da se plasi

avatar
Markо Đorđević
Saturday, 04.06.2016
14:53

Kairat ako ima tim od prosle godine, nisam ih pratio iskreno posle meceva sa Zvezdom, sravnice ovaj partizan sa zemljom.

avatar
Ivancz
Saturday, 04.06.2016
19:29

Nadam se da će te dobiti Kairat već u drugom kolu. Il' pukovnik il' pokojnik. Po vašim komentarima nemate razloga za brigu.

avatar
Saturday, 04.06.2016
12:14

Ne treba nam Evropa,ni kup,samo titula...

avatar
Teleoptik 162km
Saturday, 04.06.2016
12:06

Najveca minska polja u Partizanu su VVV sa jedne , i Tomic, Iliev sa druge strane. Sutra ce kriviti VVV Tomica i Ilieva , sto su morali da oteraju igrace bez dinara, a Iliev i Tomic upravu ,sto nije bilo para za kvalitetna pojacanja za evropu. Iliev i Tomic , da imaju obraza nikada ne bi pristali, na takav dogovor.

avatar
Saturday, 04.06.2016
11:47

I za komsinicu je Samrok cuven:-D Svakako treba biti veoma oprezan, nece nam biti lako! Licno mislim da mi necemo uci u grupe LE, ali otom potom...

avatar
Srba Stamenkovic
Saturday, 04.06.2016
11:50
avatar
Markо Đorđević
Saturday, 04.06.2016
14:54

Idemo konobari iz Samroka, Petah Tikve, Artmedije, ali otom potom.

avatar
Saturday, 04.06.2016
11:54