Ko su Vošini i Čukini rivali u prvom, a ko u potencijalnom drugom kolu?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 20.06.2016.
15:59
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog danas su dobili svoje rivale u prvom i drugom kolu kvalifikacija za Ligru Evrope, a možemo slobodno da kažemo da su Novosađani prošli mnogo bolje.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Vojvodina i Čukarički kvalifikacije startuju od prvog kola, dok treći srpski tim Partizan kreće od drugog.

Vojvodini je prva stanica crnogorski Bokelj, dok će Čukarički na noge Ordabašiju iz Kazahstana. Ukoliko prođu prvo kolo, Novosađani igraju sa boljim iz dvomeča norveškog Stabeka i velških Konans Kejs Nomadsa.

Ukoliko Čukarički pobedi Ordabaši, i u drugom kolu će imati teškog rivala. Čuku čekaju okršaji sa boljim iz dvomeča mađarskog Videotona i Zarje iz Moldavije.

Predstavljamo Vam rivale Vojvodine i Čukaričkog u prvom i drugom kolu (ukoliko se plasiraju).

Bokelj (Crna Gora)

Fudbalski klub Bokelj osnovan je 1922. godine u Kotoru. Igraju na stadionu pod Vrmcem, kapaciteta 5.000 mesta. U sezoni 2006/07, Bokelj je ostvario najveći uspeh u istoriji plasmanom u Prvu ligu Crne Gore. Bokelj je u međuvremenu još dva puta ispao i vraćao se u elitu, a u ovoj sezoni je zabeležio istorijski uspeh četvrtim mestom na tabeli.

Bokelj se našao iza prvaka Mladosti, Budućnosti i Rudara i obezbedio plasman u Ligu Evrope. Ipak, oni će u dvomeč sa Vojvodinom ući oslabljeni, potvrdio je trener Slobodan Drašković.

On je naveo da je Bokelj slabiji nego prošle sezone, pošto su dva reprezentativca napustila klub.

"Slabiji smo nego prošle godine. Da su ostali, imali bismo realne šanse. Ovako se nadam, ako ništa drugo, da ćemo pružiti dobre partije
", rekao je Drašković.

Bokelj tim

Što se tiče igračkog kadra, ovaj tim sastavljen je mahom od crnogorskih igrača, s tim da su prošle sezone za njega igrali šestorica igrača koji imaju državljanstvo Srbije: Siniša Mladenović, Miroslav Zlatičanin, Darko Matejić, Jovan Vukanić, Mirko Todorović i najpoznatiji među njima Dejan Đenić, napadač koji se u Super ligi Srbije afirmisao igajući za Borac, Novi Pazar, Bežaniju, Jagodinu i Metalac. Prošle polusezone, on je postigao osam golova na 14 utakmica u Prvoj ligi Crne Gore. Kapiten tima je iskusni 38-godišnji štoper Dejan Ognjanović, koji je ljubiteljima fudbala u Srbiji ostao poznat dok je nastupao za ekipe Partizana i Obilića.

U ovom prelaznom roku, ekipu Bokelja za sada su napustili trojica igrača, ali isto toliko ih je i stiglo u klub, među kojima je i internacionalac Noburu Šimura iz Japana.

Bokelj će biti domaćin Vojvodini 30. juna  Kotoru, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije u Novom Sadu.

FK Bokelj

Stabek (Norveška)


Norveški klub, jedan je od dva potencijalna rivala Vojvodine u drugom kolu. Stabek je osnovan 1912. godine, a igra na stadionu ''Naderud'', kapaciteta 7.000 mesta. Stabek je prošlu sezonu završio na trećem mestu u domaćem prvenstvu. Stabek je samo jednom u svojoj istoriji bio prvak Norveške i to 2008. godine, a naredne sezone ispao je kvalifikacijama za LŠ od Kopenhagena.

Od tada, Stabek je još tri puta igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, najdalje je dogurao u sezoni 2009/10 kada je stigao čak do plej ofa gde je bila ubedljivo bolja Valensija (0:3, 1:4).

Tim je sastavljen uglavnom od domaćih igrača, mada su tu i trojica Ganjana - Asante, Isah i Egan (sa pozajmice iz Tventea). Tu je i povremeni albanski reprezentativac Agon Mehmeti, kao i Amerikanac Kol Grosmen. Trener je Škot Bili Mekinlej, koji je 2014. kratko predvodio Votford.

Stabek

Konans Kejs Nomads (Vels)

Maleni velški klub osnovan je 1946. godine i tek prošle sezone je postigao najveći uspeh u istoriju kluba. Konani su zauzeli četvrto mesto na tabeli domaćeg šampionata i po prvi put obezbedili plasman u kvalifikacije za neko međunarodno takmičenje. Igraju na malo stadionu Disajd koji ima svega 1.500 mesta, od toga svega 500 sedećih, koji teško da ispunjava propise UEFA.

Tim je sastavljen od isključivo ostrvskih igrača, Velšana i Engleza i naravno, nijedan među njima nije posebno poznat.

Na klupi sedi Endi Morison, nekadašnji štoper Mančester sitija (1998. do 2002), Blekburna, Blekpula, Kristal Palasa i Šefild junajteda i ovo mu je prvi trenerski posao.

Nomads


Čukarički

Ordabasi (Kazahstan)


Najteži mogući rival u prvom kolu za Čukariški osnovan je tek pre 16 godina, 2000. na stadionu Munaitpasov, kapaciteta 20.000 mesta.

Ordabasi je u poslednje dve sezona zauzeo četvrto mesto u domaćem prvenstvu i tako se domogao kvalifikacija za Ligu Evrope. Prošle godine, Ordabasi je ispadao još u prvom kolu, i to od Beitar Jerusalima (1:2, 0:0).

Za Ordabaši nastupaju Branislav Trajković nekadašnji štoper Partizana i Vojvodine kao i Filip Kasalica, bivši napadač Crvene zvezde.
Napad im prevodi Hrvat Edin Junuzović, a tu su još i Senegalac Abudalaj Diakate i Nigerijac Dominik Ćato.

Branislav Trajkovic

Videoton (Mađarska)

Slavni mađarski klub osvovan je 1941. godine, a od svog osnivanja je čak 16 puta menjao svoje ime. Od 2009. godine stoji mu i sadašnji naziv FK Videoton.
Ovaj klub je dva puta bio prvak svoje zemlje, i to oba puta u poslednjih šest godina (2011. i 2015), a svojevremeno je, 1985. bio i šampion Kupa UEFA.

Poslednjih godina, redovni su učesnici kvalifikacija za LŠ i LE, a prošle sezone su čak stigli do plej ofa za LE kada ih je na poslednjem koraku zaustavio Leh iz Poznanja (0:1, 0:3). Prethodno su ispali iz trećeg kola kvalifikacija za LŠ od BATE Borisova (1:1, 0:1).

U ekipi ima nekoliko stranaca, među kojima je i srpski golman Branislav Danilović, a tu su i Loik Nego (Francuska), Paulo Vinisijus (Brazil), Asmir Suljić (BiH), Dinko Trebotić (Hrvatska) i Alsan Suma (Gvineja).

Na klupi sedi slavni norveški fudbaler i nekadašnji član Mančester junajteda Hening Berg.

On je do sada u karijeri trenirao Lin, Lilestrom, Blekburn Rovers i Legiju iz Varšave, pre nego što je ove godine preuzeo Videoton.

Hening Berg

Zarja (Moldavija)


Klub je osnovan 1984. godine, a do sada je najveći uspeh osvojio ove sezone, osvajanjem nacionalnog kupa. Prethodno su samo jednom igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope i do 2010. godine kada su ispali od Dinamo Bukurešta (0:2, 1:5).
Ekipa je sastavljena od domaćih igrača, a tu je samo Argentinac Ruben Gomez.

Zarja igra na stadionu Orasenes, kapaciteta 6.000 mesta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ACACHELSEA
Monday, 20.06.2016
23:15

Cuka ce ispasti lagano na zalost,oni imaju dobar tim za nasu ligu ali u evropi kao da je drugi tim i igraju jako lose.

avatar
Monday, 20.06.2016
17:48

Čuka će imati mnogo težak zadatak, ostali bez problema prolaze prvu prepreku.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 20.06.2016
21:53

Da se ne lažemo, ordobasi je baš neki levi klub, ali na žalost je to naša nova realnost...

avatar
Susaeta
Monday, 20.06.2016
17:44

Lagano prolaze u 3 kolo