Ko pada na "Karađorđu" - Zvezda ili trogodišnji post? (20.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 23.08.2014.
11:56
Izvor: Sportske.net

Treće kolo Jelen Superlige donosi nam prvi veliki derbi to onaj između Vojvodine i Crvene zvezde. Beogradski crveno-beli večeras gostuju na "Karađorđu", stadionu koji su poslednji put "pokorili" pre više od tri godine.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Domaći fudbalski šampionat počeo je pre dve nedelje a već u trećem kolu bićemo u prilici da uživamo u prvom derbiju između dva kluba koji se smatraju pretendentima za titulu.

Novosadska Vojvodina ugostiće Crvenu zvezdu na stadionu "Karađorđe" a činjenica da se utakmica igra od 20 časova i 30 minuta podseća nas na to da se srpski fudbal još uvek bori da uhvati korak sa trendovima iz liga u zemljama zapadne Evrope.

Obe ekipe u večerašnji meč ulaze u najjačim sastavima i sa maksimalnim učinkom na startu sezone ali se čini da je psihološka prednost na strani Novosađana i to iz najmanje dva razloga.

Prvi je taj što Zvezda od početka sezone još uvek nije odigrala nijednu utakmicu "na strani", a drugi to što beogradski crveno-beli nisu slavili na "Karađorđu" već više od tri godine.

Poslednji trijumf Crvene zvezde na stadionu Vojvodine dogodio se 29. maja 2011. godine kada su se dve ekipe borile za drugu poziciju na tabeli. Golovima Darka Lazovića i Andrije Kaluđerovića Zvezda je stigla do kote 70 i tako osvojila drugo mesto u Superligi.



Nakon tog susreta Voša i Zvezda sastajali su se na "Karađorđu" još tri puta a superligaš iz Novog Sada ostvario je dva trijumfa, dok je u poslednjem kolu prethodnog šampionata viđen remi uz pravu goleadu.

U sezoni 12/13 Vojvodina je slavila rezultatom 2:1, godinu dana kasnije bilo je 3:0 za "Lale", a 28. maja tekuće godine gledali smo remi rezultatom 3:3.







Statistika kaže da je u prethodnih deset godina Vojvodina na svom terenu četiri puta bila bolja od Zvezde, šest puta su slavili Beograđani, a tri puta utakmice su završene nerešenim rezultatom.

Generalno gledano, večeras možemo da očekujemo dobar fudbal ali i veliki broj golova jer Vojvodina ima mladu i poletnu ekipu koja u svakom trenutku može (ne)prijatno da iznenadi, dok od nešto iskusnije Zvezde treba očekivati borbenost i igru za gol više.

Utakmica se igra od 20 časova i 30 minuta na stadionu "Karađorđe".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke