Ko je Zvezdin novi Makedonac?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 26.07.2014.
13:18
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Crvena zvezda nastavio je tradiciju dovođenja makedonskih fudbalera u svoje redove a priliku da krene stazom svojih slavnih prethodnika u naredne tri godine imaće Daniel Avramovski.

Facebook: Daniel Avramovski
Facebook: Daniel Avramovski

Povezane vesti

Darko Pančev i Ilija Najdoski ostavili su dubok trag u Crvenoj zvezdi i za uvek ispisali svoja imena kao najbolji fudbaleri koji su ikada igrali u najtrofejnijem srpskom klubu.

Prethodne godine Zvezda je pogodila dovođenjem Slovenaca a tekući prelazni rok Uprava crveno-belih iskoristila je kako bi na "Marakanu" dovela davnašnju želju Crvene zvezde, Makedonca Daniela Avramovskog.

Dosadašnji vezni fudbaler Rabotničkog nije neko koga ovdašnja sportska javnost poznaje ali je dolaskom u Zvezdu sebe stavio u izlog u koji gledaju i najveći evropski klubovi.

Ofanzivni vezista potpisao je u petak ugovor na tri godine sa šampionom Srbije a za portal "redstarbelgrade.info" izjavio je da može samo da se nada da će nastaviti svetlu tradiciju Makedonaca koji su nastupali u crveno-belom dresu.

"Nadam se da ću se dobrim igrama nametnuti treneru i da ću zaslužiti da igram. Iz Makedonije su u Zvezdu dolazili veliki igrači poput Pančeva, Najdoskog... i nadam se da ću i ja krenuti njihovim putem i da ću dostojno nositi Zvezdin dres" rekao je Avramovski.

Fudbalska lična karta Daniela Avramovskog izgleda ovako. Karijeru je počeo mlađim kategorijama Rabotničkog a tokom sezone 2013/2014 bio je pozajmljen ekipi Makedonije.

Sa svojih 19 godina već je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Makedonije a dva puta je imao tu čast da obuče dres "A" selekcije zemlje u kojoj je rođen.

Talentovani vezista trebalo bi da bude pojačanje za Zvezdin tim u centralnom delu terena ili iza napadača jer se vrlo dobro snalazi u ulozi isturenog veznog igrača.

Sa svojih 184 santimetra može dobro da odigra i glavom ali se najbolje snalazi kada je okrenut ka golu i kada lako može da ugrozi protivničkog čuvara mreže kvalitetnim udarcem ili asistencijom za svoje napadače.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke