Ko će ugasiti požar u Humskoj?

Autor: Miloš Marković
sreda 13.08.2014.
09:45
Izvor: Sportske.net

Situacija postaje alarmantna u taboru crno-belog kluba, obzirom da je prvi čovek kluba van zemlje postavlja se pitanje – Ko će ugasiti požar u Humskoj? I na koji način?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener Marko Nikolić je nakom utakmice sa Voždovcem, po prvi put javno, progovorio o problemima koji vladaju u redovima Partizana.

Na kritike, na uvrede i povike sa tribina, Marko Nikolić je poručio da samo on zna kroz šta svakodnevno prolaze njegovi fudbaleri i u kakvim teškim uslovima žćive i rade. Nagoveštaji koje je izneo strateg crno-belih zapalili su vatru i pokrenuli svojevrsnu lavinu, oglasili su se prvo navijači pismom (OVDE), a sinoć su javnost iznenadili i sami igrači Partizana koji su započeli štrajk (OVDE).

Nezadovoljni finansijskom situacijom, činjenicom da su u aprilu primili poslednju uplatu, fudbaleri vicešampiona države su javno iskazali svoj revolt odbivši da izađu na teren.

Alarmi su se oglasili, čelnici kluba su otkazali konferenciju za medije zakazanu za danas, a što hitnije će biti održana Skupština kluba, a pre toga i sastanak Upravnog odbora koji bi mogao biti od krucijalnog značaja za budućnosti kluba iz Humske.

U trenucima dok bukti požar u Partizanu, prvi čovek kluba Dragan Đurić je van zemlje, tokom jučerašnjeg dana su obavljene konsultacije čelnih ljudi, napravljen je okvirni plan delovanja.

'Sport' saznaje da će u što skorijem roku biti zakazana Skupština na kojoj bi trebalo da budu donete odluke o promenama u rukovodećim strukturama, te izrodi model za prevazilaženje nezavidne finansijske situacije.

Naime, klub je već nekoliko meseci u jako teškom stanju, račun kluba je blokiran već 42 dana, dug iznosi nešto više od 39 miliona dinara, prema podacima Narodne banke Srbije.

Punih pet meseci igrači, treneri i zaposleni u klubu nisu primili platu, problem koji postoji se više neće prolongirati i treba zaista očekivati korenite promene.

Model za potencijalni finansijski oporavak, logično, biće prodaja igrača.

Stanković je već uspostavio kontakte sa Laciom, kklubovi pregovaraju i uskoro bi trebalo da bude poznato više informacijama o visini transfera, koji bi donekle mogao da popravi situaciju. Uz to, treba dodati da bi klub mogao da pribegne dodatnim prodajama, što bi značilo da fudbaleri na koje se gleda kako na blistavu budućnost kluba, pre svega Andrija Živković (Benfika) a potom i Pantića, takođe mogu biti 'žrtvovani' zarad spasenja.

Logično pitanje koje sledi, a koje su već postavili i navijači i javnost jeste – šta je sa novcem od dosadašnje prodaje igrača, kada je poznato da je crno-beli klub, poput prave fabrike talenata, poslednjih godina proizveo i na tržište izbacio veliki broj sjajnih fudbalera.

Dakle, kako rešiti problem? Ko će preuzeti odgovornost?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke