Ko će preživeti Grofovu "metlu"?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.05.2016.
11:37
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su zasluženi odmor nakon naporne sezone ali za pojedince neće biti mesta u timu kada se "plandovanje" završi.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nakon naporne sezone u kojoj je osvojena titula prvaka Srbije trener Miodrag Božović poslao je svoje izabranike na zasluženi odmor.

Neki su umesto na odmor morali da se jave na reprezentativnu dužnost, a vrlo brzo će proći i vreme za odmor jer je okupljanje uoči početka priprema zakazano za sredinu juna.

Poznato je da će igrački kadar koji je Miodragu Božoviću bio na raspolaganju u minuloj sezoni biti skraćen, pošto će igračima na koje se više ne računa biti ponuđeni sporazumni raskidi ugovora.

Nekorektno bi bilo govoriti o tome koji će fudbaleri Crvene zvezde morati da spakuju kofere, ali se za sada zna da će desni bek Miloš Cvetković sigurno ostati u klubu, iako je bilo reči da će i on napustiti "Marakanu".

Momak koji je stigao u Crvenu zvezdu iz kruševačkog Napretka, u momentu kada je Nenad Lalatović angažovan za šefa stručnog štaba, dokazao se u završnici minule sezone zbog čega je Grof odlučio da ga zadrži u ekipi.

Kada smo već kod igrača koji će "preživeti metlu", treba istaći da će rezervni golman Nemanja Supić produžiti saradnju sa Crvenom zvezdom, a golmanski kadar će biti kompletiran povratkom Filipa Manojlovića sa pozajmice u Bežaniji.

Što se ostalih igrača tiče, verujemo da navijači imaju uvid u to ko su nezamenjive karike, a kome će se u predstojećem periodu Zvezda zahvaliti na saradnji.

Na osnovu minutaže i statusa koji su imali tokom prethodnih deset meseci može se reći da kao kandidati za odlazak iz Crvene zvezde konkurišu Dušan Anđelković, Edson da Sliva, Saša Stojanović i Petar Orlandić, premda je potonji u završnici sezone nagovestio da bi i za njega moglo da ima mesta u rosteru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 29.05.2016
00:30

Ne sporim Božovićevo trenersko umeće, ali i on je, kao i mnogo bolji od njega, pravio greške u (dopunskoj) selekciji. nNovac je takođe faktor. A vremena nema. nZvezda mora laserski tačno POGODITI POJAČANJA i po profilu i po kvalitetu i po ceni. nNemoguća misija? Možda. nAli kada taj problem u svoje ruke uzme tim stručnjaka, plus dobar trgovac, onda to postaje moguća misija. Ima kvalitetnih igrača koji nisu eksponirani a vrede. Ima igrača čija karijera može da se oživi. Ima igrača koji sa individualnim radom mogu da eksplodiraju. nZvezda treba da proda gotovo čitav jedan tim. I tu može da se uzme koja kinta... nnSREĆNO!

avatar
CZYNWA
Saturday, 28.05.2016
13:45

Rijesiti se: Supica, Pavicevica, Lukovica, Andjelkovica, S.Stojanovica, Avramovskog, Ahcina, Sikimica i mozda Gavrica, koji je dobar za atmosferu, pa moze da ostane, Petko se moze prodat, a Orlanda neka u rotaciji, za nasu ligu sasvim dobar. Kahriman (Manojlovic) - F.Stojkovic (M.Mijailovic), Rendula (M.Stojanovic), Fibel (A.Micel), Ibanjez (neki klinac iz omladinske) - Le Talek (U.Racic), Donald (Ristic) - Srnic (Plavsic, Ilic), Katai (Babunski, Adzic), B.Jankovic (V.Jovovic, D.Zivkovic) - Vieira (Orlandic, Joveljic)

avatar
ddr16
Saturday, 28.05.2016
14:33

to je to otprilike ali mislim da andjelkovica nece prodati,da ce ostati kao rezerva ibanjezu,daj boze da dodju stojkovic i bosko kao sto si napisao,ali treba i jedan napadac za evropu jos,ne mozemo samo na huga da se oslonimo,joveljic je dete,a orlando nije igrac za nesto vise od jsl,mozda djurdjevic,ako je pavlovic vec toliko skup...

avatar
Saturday, 28.05.2016
15:14

Da. To je to, uglavnom. Rendulić, Pavicević, Luković, Andjelkovic, S.Stojanovic, AvramovskI, Babunski, Ahcin, Gavrić, Sikimic, nIbanjez postaje sve rovitiji i Zvezda iz naše lige mora dovesti ne samo alternativu, već i defanzivnijeg levog beka. nPetkovića treba prodati na vreme i uzeti neku kjintu a za deo tih para kupiti F. Stojkovića, pa nek se rotira sa Cvetkovićem. nPavićeviću Zvezda mora da bude posebno zahvalna i treba mu dati šansu da sam izabere. nZvezdi treba klvalitetniji štoperski tandem od tandema Rendulić-Luković. nZvezdi fali kvalitetniji defanzivni vezni od Le Taleka i kvalitetniji paker od postojećih ofanzivnih vezista. nZvezdi treba kvalitetniji špic od Vieire.nOrlandića zaržati, s tim da mora mnogo da radi i da napreduje, a mislim da ima potencijala. Njemu treba alternativa, a i to može da se nađe u našoj ligi. nMislim da A. Pavlović nije ni profil ni kvalitet za Zvezdu i Evropu. Meni je Zorić intersantniji igrač. nnSREĆNO!

avatar
Џејсон Стејтамм
Saturday, 28.05.2016
12:33

Orlandos mora da ostane bre

avatar
Cataphract
Saturday, 28.05.2016
12:25

Sta je sa malim Babunskim? nesto nije igrao previse. Nekako mi simpatican momak, volio bih da dobije jos malo sansu.

avatar
Saturday, 28.05.2016
12:37

vidi se da je decko prosao Barsinu skolu a ne valja u zvezdi onda ti to sve govori exexexe :D

avatar
sashki
Saturday, 28.05.2016
18:07

Babin ski je promasio sport. Decko je veoma inteligentan i mislim ako ne uspe u fudbalu da bi mogao da bude filozof :)

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 28.05.2016
12:16

ovi igraci vam uopste ne trebaju: Supic, Andjelkovic, Pavicevic, Cvetkovic, Edson, Ahcin, Caki, Gavric, Sikimic, Orlandic, Trkulja, Avramovski, Matos,,,

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 28.05.2016
17:30

Ne mogu da idu i Supic i Trkulja jer onda nemamo 3. golmana. Takodje neko mora da ostane na levom beku kao zamena Ibanjezu ipak ne mogu 11 omladinaca u prvi tim nije nasa skola kao Barsina.Orlandic ili Sikimic kao Zamene Vieiri pogotovo akop se dovede jos jedan spic pa se igra sa 2 . Za ostale se slazem.

avatar
sashki
Saturday, 28.05.2016
18:08

Ja bih ostavio andjelkovica i avramovskog

avatar
RamboBabaManUtd
Saturday, 28.05.2016
12:04

Ostavio bi ja Orlandica, visinom i snagom moze da napravi razliku.

avatar
indija durot
Saturday, 28.05.2016
12:03

Ne znam samo sta ce sa Jovovicem i Avramovskim koji su stvarno veliki potencijali al pitanje je koliko ima mesta za njihov razvoj trenutno jer za evropu nisu jos uvek.Verujem da ce se znati ko ide a ko ostaje tek nakon zavrsetka kvalifikacija odnosno dal cemo igrati grupnu fazu ili ne..

avatar
jv
Saturday, 28.05.2016
11:55

Lukovic, Andjelkovic, Edson, Stojanovic, Orlandic, Sikimic, Pavicevic, Gavric i mozda Petkovic, ako ga uspemo uvaliti. Treba dovesti dva stopera, dva napadaca, desnog beka i jednog ofanzivnog veznog/krilo za rotaciju.