Ko će imati pravo da gleda utakmice Lige ''B'' timova i koliko iznosi nagrada za šampiona?

Autor: Beta Beta
sreda 01.03.2017.
18:25
Izvor: Beta

Predsednik takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Miodrag Janković rekao je danas za agenciju Beta da je cilj pokretanjalige "B" timova klubova Super lige i Prve lige Srbije promocija fudbala, ali i otvaranje mogućnosti da se igrači nametnu t

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije doneo je danas odluku o pokretanju lige "B" timova klubova Super lige i Prve lige Srbije, a Janković je rekao da će takmičenje biti poluotvorenog tipa, kao i da je predviđena finansijska nagrada za osvajača, ali da će Izvršni odbor tu odluku tek doneti.

"Suština pokretanja ove lige je pre svega želja Saveza da na nekin način promoviše fudbal, ali i želja klubova da igrači koji nisu igrali za prvi tim kroz ovu ligu dobiju mogućnost da se aktivno takmiče, ali i nametnu treneru", rekao je Janković za agenciju Beta.

"Utakmice će biti poluotvorenog tipa. Pravo da gledaju utakmice imaće članovi rukovodstva klubova, eventualno neki menadžeri... Nemamo uslove za navijače, koji svakako ne mogu dolaziti organizovano", rekao je on.

Ligu će igrati Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Voždovac, Radnički (Niš), Spartak, Mladost (Lučani), Zemun, Bežanija i Kolubara.

Janković je rekao da će ligu moći da igraju svi igrači koji su registrovani u ovim klubovima, a koji nisu igrali redovno kolo tokom vikenda.

Član Izvršnog odbora FSS kazao je da će se utakmice igrati u Sportskom centru u Staroj Pazovi ili na Adi Ciganliji u terminima od 12, 14 i 16 časova istog dana, uz mogućnost eventualnog pomeranja.

Janković je dodao da će se "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana igrati u četvrtom kolu.

Liga će se igrati ponedeljkom po jednokružnom sistemu, počinje 13. marta, a završava 15. maja. Razigravanje počinje 22. maja i igaće se po sistemu prvi protiv četvrtog i drugi protiv trećeg. Finale se igra 29. maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke