Ko će 'braniti Stojketa' u Jermeniji?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.10.2014.
22:02
Izvor: Sportske.net

Do prve utakmice koju će reprezentacija Srbije odigrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj ostalo je još nešto više od dva dana a selektor Dik Advokat nalazi se pred dilemom kada je sastavljanje poslednje linije tima u pitanju.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije kreće u kvalifikacije za EURO 2016. godine duelom sa Jermenijom u Jerevanu.

Još pre objavljivanja spiska igrača na koje računa za taj i duel sa Albanijom bilo je jasno da će selektor Dik Advokat imati problema u sastavljanju defanzivne linije a potom su se pojavili problemi koji su dodatno zakomplikovali stvari.

Neven Subotić nije se našao na reprezentativnom spisku jer navodno ne želi da igra za nacionalni tim. U startu je otpao i nedovoljno oporavljeni Milan Biševac a naknadno su se povredili Dušan Basta i Antonio Rukavina.

Ako se tome doda podatak da su Stefan Mitrović i Matija Nastasić u drugom planu u svojim klubovima, jasno je da Dik Advokat najviše glavobolja ima vezano za sastavljanje zadnje linije. Štoperski tandem u duelu sa Francuskom činili su Mitrović i Nastasić a silom prilika dvojica pomenutih verovatno će se naći na terenu od prvog minuta u duelu sa Jermenijom.

"Prvi put smo Stefan i ja igrali zajedno i mislim da smo uspešno obavili posao. Od selektora Advokata zavisi da li će mi ukazati šansu i protiv Jermenije, ali ja sam spreman. Trudiću se da se opet nametnem" izjavio je samouvereni Nastasić.

Matija Nastasić na klupskom nivou nema odigranu utakmicu od 10. avgusta i duela Arsenala i Mančester Stija u Komjuniti Šildu, dok je Stefan Mitrović debitovao za Frajburg tek prethodnog vikenda u duelu sa Verderom.

"Selektor bira, a ja sam spreman kao zapeta puška ako mi ponovo ukaže poverenje. Mislim da sam protiv Francuske opravdao poverenje i siguran sam da mogu da ispunim sve postavljene zahteve" kaže Mitrović.

U međuvremenu se reprezentaciji priključio Nikola Maksimović ali je teško očekivati da će štoper Torina dobiti prednost u odnosu na Nastasića i Mitrovića.

Manje od tri dana pred duel sa Jermenima situacija je takva da od prvog minuta ispred Vladimira Stojkovića treba očekivati Branislava Ivanovića na desnom beku, Nastasića i Mitrovića na štoperskim pozicijama, odnosno Aleksandra Kolarova na levom beku.

Kao pokriće pomenutim defanzivcima na klupi će se nalaziti Nenad Tomović, Duško Tošić i Nikola Maksimović što znači da Holanđanin nema previše prostora za eksperimentisanje ali hajde da sačekamo duel u Jerevanu i odluku selektora reprezentacije Srbije.

Možda nas sve iznenadi i promeša karte...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke