Ko će biti prvi golman Partizana sledeće sezone?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.06.2017.
19:42
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Ono što je mnogima ''upalo u oči'' na spisku igrača koje je Miroslav Đukić danas poveo na pripreme u Sloveniju, jesu čak četvorica golmana.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Novi šef struke Partizana Miroslav Đukić je značajno skratio spisak igrača u odnosu na prvi deo priprema na Zlatiboru, određen broj mladih igrača će morati da čeka neku drugu priliku, ali kada su u pitanju golmani, sva četvorica će se i u Sloveniji boriti za mesto u timu.

Podsetimo, u pitanju su Nemanja Stevanović, Filip Kljajić, Marko Jovičić i Đorđe Lazović, ali jasno je da na osnovu učinka iz prethodne sezone, prva dvojica imaju ulogu ''favorita'' u borbi za mesto među stativama ekipe crno-belih u sledećoj sezoni.

Doskora te dileme nije ni bilo, s obzirom da je Filip Klajić bio jedan od najstandardnijih igrača iz prošle, Partizanove šampionske sezone, ali ga je u finišu sezone, kada su se vodile odlučujuće bitke za trofeje, zadesila povreda, pa je njegovo mesto zauzeo Nemanja Stevanović.

Posle nesigurnog starta i par kikseva u pojednim mečevima, Stevanović je briljirao u finalu Kupa protiv Crvene zvezde, pa je sada šef struke Miroslav Đukić na ''slatkim mukama'' kada je u pitanju izbor prvog golmana.

Filip Kljajić se u međuvremenu oporavio od povrede, ali ga u prve dve prijateljske utakmice, protiv Zete (0:1) i Mladosti (0:1) nije bilo u igri. Obe pomenute utakmice kao starter je počinjao Nemanja Stevanović, a u drugom poluvremenu priliku je dobijao Marko Jovičić.

S obzirom da je veoma malo vremena ostalo do početka nove sezone, Filipu Kljajiću neće biti lako da povrati status prvog golmana, pogotovo ukoliko Đukić odluči da protiv Budućnosti ukaže prednost Stevanoviću. Ali, pre toga će, tokom priprema u Sloveniji, Partizan imati nekoliko jakih provera, pa će se tada mnogo jasnije videti ko će imati prednost kod novog trenera.

Kljajić je u izjavi koju danas prenose ''Novosti'' prokomentarisao borbu za mesto u timu i otkrio koje su razlike između njega i Stevanovića.

''Nemanji su falile utakmice, to je očigledno. U finalu Kupa je skupio samopouzdanje i branio dobro, jasno je da nema kvalitet ne bi ni bio u Partizanu. Svako se bori za sebe, ne vidim da će to nešto menjati u mom radu, ja sam takav uvek i kada sam u prvom planu i kada nisam.

Po prirodi sam mirniji, povučeniji, ne volim da se eksponiram kroz odbrane, da idem na 'bacakanje' i to što njemu ide od ruke. Drugačiji smo'',
priznaje Kljajić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Monday, 26.06.2017
16:50

Ne znam sta je sa Stojkovicem.

avatar
Ton4i
Monday, 26.06.2017
13:19

Zasto ne mogu pobeci utiska da zadnjih par sezona uvek prodajemo najboljeg(standardnog) golmana kojeg imamo,kao da su golmani skuplji od ostalih igraca i na njih kao zelimo napuniti kasu?nRazumem ja da se trebaju promovisati mladi talentovani igraci,ali licno bih zeleo da na golu imamo iskusno,pouzdano resenje,ali ako Kljajic trenutno bas nije u dobroj formi,onda neka nam Stevanovic bude prvi izbor,bar pre sledeceg nakon Buducnosti u LS.

avatar
neymar-junior-10
Sunday, 25.06.2017
20:40

Kljajica prodati

avatar
Vukasin Stevanovic
Sunday, 25.06.2017
19:57

Zoran Popovic iz Cukarickog je sjajan golman za nase uslove,bio bi pun pogodak

avatar
R E V O L T
Sunday, 25.06.2017
20:29

Vozdovca, ne Cukarickog.

avatar
Nemanja Petrovic
Monday, 26.06.2017
16:37

Jeste Tomicu presao je u Paok

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 25.06.2017
21:34

Šta se dešava sa Stojkovićem, da li je već pronašao novi klub?