Ko će biti Dikov ''rasni strelac'' - Mitru prvi minus, Krkić bi među ''Orlove''!?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.09.2014.
11:39
Izvor: Sportske.net

Posle debija Dika Advokata na klupi reprezentacije Srbije i remija sa Francuzima, otvorilo se više tema, a u srpskim medijima su počele i spekulacije o navodnom nezadovoljstvu Holanđanina ponašanjem pojedinih igrača na treninzima. U međuvremenu, stižu i v

Beta/AP Photo/PA, Lynne Cameron
Beta/AP Photo/PA, Lynne Cameron

Povezane vesti

Kad smo ga tražili, dok je bio u Barseloni, njemu nije padalo na pamet da igra za Srbiju, jer je verovatno sanjao o dresu ''Furije''. A sada, nekoliko godina kasnije, kada je od Barse stigao do engleskog Stouka, u srpskim medijima se ponovo pominje ime Bojana Krkića kao potencijalnog napadača ''Orlova'', i to već u kvalifikacijama!?

Na tu temu pišu ''Naše novine'', koje prenose svoja saznanja kako ''Bojan sada želi razgovor sa selektorom Dikom Advokatom i čeka poziv nekoga iz našeg saveza''. Navodno i njegov otac već uveliko radi na pripremanju neophodne dokumentacije, iako se nedavno spekulisalo o mogućnosti da Krkić zaigra i za Grčku.

Sve je, naravno, to još uvek na nivou spekulacija, a veliko je pitanje i da li bi Krkić uopšte bio potreban našem nacionalnom timu u vreme kad u špicu imamo Aleksandra Mitrovića i Filipa Đorđevića.

Međutim, neefikasnost se i protiv Francuza pokazala kao velika boljka, nasleđena iz prethodnog perioda. Vidljivog pomaka za sada nema, a kvalifikacije su već na pragu.

S tim u vezi, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i napadač Bajerna iz Minhena Radmilo Mihajlović u izjavi ''Blicu'' smatra da je aktuelnom timu Srbije potreban još jedan ''rasni'' napadač.

Poredeći Mitrovića i Đorđevića, Mihajlović daje prednost napadaču Anderlehta, ali dodaje i da popularni Mitar još uvek nema neophodnu brzinu u napadu.

Aleksandar Mitrovic

A kad je Mitrović u pitanju, danas su se pojavile i spekulacije u ''Našim novinama'' kako je navodno Dik Advokat nezadovoljan njegovim angažovanjem na treninzima i da zbog toga nije ni bio u startnoj postavi protiv Francuza.

Filip Đorđević je dobio prednost u odnosu na Mitrovića, ali se nije proslavio, pošto su tokom prvog poluvremena ''Orlovi'' uglavnom bili bezopasni po gol Lorisa.

U svakom slučaju, Srbija MORA da u kvalifikacijama bude efikasnija nego do sada, da koristi ukazane prilike, što je i Advokatov pomoćnik Željko Petrović često isticao prethodnih dana, navodeći primer meča sa Belgijom iz prošlih kvalifikacija (0-3), kada su ''Orlovi'' stvarali šanse, a gosti davali golove...

A da li će nam tu efikasniju igru doneti Mitrović, Đorđević, ili možda Krkić (!?), na Advokatu je da pravilno proceni. Zato je, između ostalog, i doveden.

Protiv Francuza, očigledno, nije imao dobru procenu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke