Ključa u Partizanu, kad će ta Izborna skupština?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.03.2016.
12:39
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Ne stišavaju se strasti u Partizanu ni posle najnovijeg trijumfa crno-belih protiv Čukaričkog na Banovom brdu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Navijači Partizana su svoje nezadovoljstvo radom aktuelnog rukovodstva i juče pokazali brojnim skandiranjima, ali i transparentima, o čemu možete da čitate OVDE.

Međutim, danas je u Humsku stigao zahtev za sada anonimne grupe članova Skupštine, koji su Radnoj grupi kluba iz Humske, a koja do daljnjeg rukovodi Partizanom, poslali ''Obaveštenje o sazivanju vanredne skupštine FK Partizan''.

''Blic'' je danas objavio to obaveštenje i prenosimo ga u celini:

''S obzirom na nezapamćeno tešku situaciju u kojoj se nalazi FK Partizan u svim aspektima, organizacionom, finansijskom i u pogledu izuzetno loših sportskih rezultata, te evidentne činjenice da FK Partizan nema legalno izabrane organe upravljanja (predsednika i upravnu odbor), mi, članovi Skupštine FK Partizan, obaveštavamo članove tzv. radne grupe da zakazujemo vanrednu skupštinu FK Partizan za 27. april 2016. godine, shodno odredbama člana 35 stav 2 Statuta FK Partizan.

Mesto i čas održavanja biće blagovremeno saopšteni svim članovima skupštine FK Partizan, o čemu ćemo izvestiti i članove tzv. radne grupe kako bi, eventualno, u odsustvu legalno izabranih organa upravljanja mogli da prisustvuju istoj.

Razlog za održavanje vanredne skupštine, koji će detaljnije biti izneti na samoj sednici, već smo naveli, a svrha održavanja jeste popravljanje ukupnog stanja u FK Partizan, zaustavljanje daljeg propadanja FK Partizan za šta najveću odgovornost snosi generalni direktor kluba, te izbor legalnih organa upravljanja, imajući u vidu da su legalno izabrani Predsednik i svi članovi Upravnog odbora još u prvoj polovini decembra 2015. podneli ostavke.

Predlaže se sledeći dnevni red:

1. razmatranje stanja u FK Partizan u organizacionom, finansijskom i rezultatskom pogledu

2. izbor organa upravljanja FK Partizan u skladu sa odredbama Statuta

3. razno'',
navodi se u ovom saopštenju.

Međutim, ubrzo je usledila i reakcija člana Radne grupe, profesora Vladimira Vuletića, koji je sve koji su učestvovali u pisanju ovog ''Obaveštenja'', javno podsetio da bi trebalo najpre da poznaju određene pravne norme i proceduru oko zakazivanja Izborne skupštine.

''Gde su potpisi trećine članova skupštine koji po Statutu moraju biti definisani i navedeni prilkom inicijative za sazivanje vanredne izborne skupštine? Ovaj dopis mi liči na anonimnu dostavu. Nema pratećih potpisa, koji su neophodni da bi se uopšte razmatrao bilo kakav dopis. A, anonimne dostave bacaju se u korpu za otpatke'', ističe Vuletić, a prenosi ''Blic''.

Međutim, bez obzira na današnji dopis, aniniman, ili ne, Vuletić uverava da će Izborna skupština biti zakazana čak i pre nego što mnogi očekuju.

''Kako ne bi postojala dilema u javnosti u vezi sa namerama FK Partizan da održi vanrednu izbornu skupštinu, konstatujem da će Nadzorni odbor u najskorijem vremenskom roku inicirati sazivanje vanredne izborne skupštine.

Postupajući strogo po odredbama Statuta, verovatno će ona biti sazvana čak i ranije nego što to predviđaju autori anonimnog dopisa'',
izjavio je Vuletić.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DESTROY THE SECT!
Monday, 21.03.2016
21:48

pozdrav za tastatura ekipu piksija aka stojana i ostale sjevero-limenkaste smarace plitkih umova koji misli da su razne osobe jedna te ista! dokaz koliko ste pametni!

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Monday, 21.03.2016
18:55

Bice u maju, a to nije ranije...

avatar
Vanja Grubač
Monday, 21.03.2016
18:16

Ovi se ugledali na komšinicu..tamo podneli ostavke u poluvremenu protiv Kairata i niko ništa...kaže Terzija nije sad vreme da o tome razmišljaju...

avatar
Legenda JSD
Monday, 21.03.2016
21:12

Revolta, od kada ti navijas za Bastiu? Ne znas sta ces vise od muke, zgadio ti se partizan. Tuzna si i uplakana, nemas zivot.

avatar
Teleoptik 162km
Monday, 21.03.2016
17:07

Pravnik koji je u istom vremenu u uzvrsnoj i nadzornoj funkciji. Moguce samo u naprednoj Srbiji.

avatar
paok
Monday, 21.03.2016
15:15

Neka ovi sto vode objasne kako je to tolika teska finansiska situacija. Pa jesmo li ista zaradili od te Evrope plus su stizale neke pare od transfera jos letos. Pa prodali ste i zimus nekoliko igraca. Jedini minus je mali Andrija. Napravili ste nikada jeftiniji tim a vamo kukate kako nema para. Nije ni cudo kada nas direktor ima premiju od 220.000 eura i olus trosi kao da je kartica njegova. Za sve treba da odgovaraju i taj Vazura ali i Vucelic.

avatar
Lord of Nottingham
Monday, 21.03.2016
15:33

Za sve je kriv Toma Sojer...

avatar
Lord of Nottingham
Monday, 21.03.2016
20:38

A vidji ko mi kaze

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Monday, 21.03.2016
18:50

Ti spavas na nasim vestima

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Monday, 21.03.2016
18:49

Ti spavas na nasim vedtima...Vise mrzis Partizan nego sto volis zvizdu.

avatar
El Diablo
Monday, 21.03.2016
13:55

Sta vredi i da se ove nedelje odrzi ta Izborna skupstina kad cemo opet dobiti u upravi neke mufljuze i poltrone.Klubom ce opet da rukovode neki novi Vazure,Vucelici,Nedici,Vuletici...Kad god smo menjali upravu dolazili sve gori i gori ljudi.Partizanu jedino mogu da pomognu fudbalski radnici i legende kluba,ali oni se ne oglasavaju,kao da ih ne zanimaju rukovodeca mesta u UO.

avatar
mile stojkovic
Monday, 21.03.2016
16:58

Nije da ih ne zanimaju ta rukovodeca mesta..ali budi realan..do tih mesta ne mogu doci..gde ce onda VAZURA,VULETIC..i slicno..To je zatvoren krug ljudi..i sve se samo okrece..Evo ti primer:POPOVIC PREDSEDNIK..ON PODNEO OSTAVKU..KAO I OSTATAK UPRAVE..sad POPOVICA NEMA..a uprava je skoro pa ISTA..Sutra ce npr VAZURA OTICI..ali ce ostali ostati..i sve u krug.Nije realan dolazak pravih poznavaoca fudbala i strucnih ljudi.

avatar
DESTROY THE SECT!
Monday, 21.03.2016
17:02

nemaju podrsku u tome je problem! a neki i nece da se bahcu sa politicarima!