Klizište preti Omladinskom stadionu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.08.2014.
11:28
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

I pored izvesnih poboljšanja na infrastrukturi pojedinih superligaških stadiona, ima i onih objekata koji iz godine u godinu sve više liče na - ruševine.

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

Nažalost, takav slučaj je i sa Omladinskim stadionom na Karaburmi, kome je neophodna hitna i potpuna rekonstrukcija.

Ali, kako to kod nas obično biva, mnogo je prepreka, od birokratskih do svih ostalih, naravno i finansijskih, koje treba preskočiti, kako bi nešto uopšte moglo da počne da se radi na rešavanju problema.

Ono što dodatno pogoršava ionako alarmantnu situaciju, jeste informacija da zapadnoj tribini stadiona na Karaburmi preti i - klizište, pa će ona biti van upotrebe u nastupajućoj superligaškoj sezoni.

To je potvrdio i generalni sekretar OFK Beograda Aleksandar Pivić, kao i činjenicu da će se utakmice ''visokog rizika'' igrati van Karaburme, kao u slučaju Rada, ili Voždovca.

''Velika zapadna tribina je van upotrebe, kao i deo 'juga' i mogu se sanirati samo ako se sve sruši, uradi sanacija, pa izgradi nova tribina. Kapacitet Omladinskog stadiona za predstojeću sezonu biće 3.000 mesta, publika će biti na 'istoku', kao i delovima 'severa' i 'juga' koji su do' istoka'. Mečeve visokog rizika igraćemo, nažalost, van Omladinskog stadiona, verovatno na Vračaru'', istakao je Pivić, a prenose ''Novosti''.

Kao što je poznato, velike infrastrukturne probleme, osim OFK-ovog, ima i Gradski stadion u Subotici, gde svoje mečeve igra ekipa Spartaka, zatim Rada na Banjici, a stadion Voždovca, iako novoizgrađen i moderan takođe ne može da ugosti fudbalere navijače Partizana i Zvezde, na primer, zbog famoznog ''visokog rizika''...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke