'Klinčadija' ponovo hrli na Banjicu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.02.2015.
17:57
Izvor: Sportske.net, fkrad.rs

Uoči nastavka sezone u mlađim uzrasnim kategorijama direktor omladinske škole FK Rad Željko Mijović govorio je o rezultatima koje su članovi tog kluba beležili tokom jeseni i konstatovao da je danas mnogo lakše dovesti talentovane dečake na Banjicu.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Fudbalski klub Rad poznat je u domaćim i evropskim okvirima kao rasadnik kvalitetnih igrača koji svoje fudbalsko školovanje stiču u školi "Deda Mlađa Mitrović".

Rezultati u mlađim kategorijama nisu uvek merilo kvaliteta ali na Banjici mogu da se pohvale odličnim igrama svih uzrasnih kategorija koje uskoro očekuje i nastavak sezone.

"Sve selekcije zabeležile su odlične rezultate, što je plod rada nadaleko čuvene Radove škole. Bez obzira na pozicije na tabeli, naš prevashodni cilj je stvaranje igrača, kako bi ih u skorijoj budućnosti gledali u seniorskoj konkurenciji" kaže direktor omladinske škole Željko Mijović.

Omladinci, pod vođstvom Milije Žižića, dočekuju proleće na drugom mestu sa utakmicom manje u odnosu na konkurenciju. Stariji kadeti pod dirigentskom palicom Željka Mikovića zaposeli su šestu poziciju, dok su mlađi kadeti predvođeni Srđanom Stojčevskim na čelu tabele.

Odličan uspeh napravili su i pioniri sa trenerom Vujadinom Radenkovićem zauzevši četvrtu poziciju na tabeli.

"Rad je prava sredina za talentovanu decu. Godine kvalitetnog rada i uspeha mlađih kategorija, promenile su sliku o veličini i kvalitetu naše škole. Stvorili smo prepoznatljivu školu pa je i interesovanje dečaka ogromno. Sad je mnogo lakše nego ranije dovesti dete na Banjicu" konstatovao je Mijović.

Radova omladinska škola trenutno broji 350 fudbalera od čega je 30 dečaka selektirano je u razne nacionalne i regionalne selekcije.

Dolaskom nove Uprave na čelo superligaša sa Banjice obnovljena je i infrastruktura na terenima u Crnotravskoj pa su treneri mlađih kategorija i njihovi izabranici dobili znatno bolje uslove za rad i fudbalsko usavršavanje.

Seniorska ekipa FK Rad trenutno zauzima osmu poziciju na tabeli Jelen Superlige sa 19 osvojenih bodova a "Građevinari" su prepoznatljivi po tome što u svojim redovima imaju gro mladih igrača stasalih na Banjici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke