Klemente: "Srbi preziru 'male' rivale"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.02.2017.
18:16
Izvor: Sportske.net

Prvi strani selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente progovorio je tome zašto mu nije pošlo za rukom da "Orlove" odvede na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija nastupa pod tim imenom više od deset godina, odnosno od osamostaljenja Crne Gore, ali nacionalni tim još uvek nije uspeo da obezbedi plasman na kontinentalnu smotru.

Prvi selektor samostalne Srbije, ujedno prvi stranac na klupi "Orlova", dotakao se svog mandata u Fudbalskom savezu Srbije u opširnom intervjuu za španski magazin "Jot Down".

Havijer Klemente priznao je da je na raspolaganju imao vrhunske igrače, ali da je postojao jedan bitan problem zbog kojeg "Orlovi" nisu završili na Evropskom prvenstvu.

"Bila je to prva reprezentacija posle razdvajanja Srbije i Crne Gore. Imao sam odličnu ekipu, ali postojao je jedan problem – bila je srpska" kazao je popularni Mali Napoleon.

Upitan da pojasni svoju konstataciju Havijer Klemente je kazao sledeće:

"Srbi su dobri kada igraju sa velikim rivalima, ali male preziru. Iz te grupe dalje su prošli Portugal i Poljska, a mi nismo izgubili ni od jednih ni od drugih – bodove smo ostavili protiv Kazahstana! Ali Srbi vam kažu: 'Kako da igramo protiv ovih, mnogo su loši?' Igrali smo dobro, od jakih nismo gubili, dobili smo Finsku, izgubili doduše od Belgije, ali ispali smo zbog tog Kazahstana. To su bili Srbi" zaključio je Klemente.

Reprezentacija Srbije koju je Havijer Klemente predvodio u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine završila je na trećem mestu u Grupi A sa tri boda manje od drugoplasiranog Portugala i četiri u odnosu na prvoplasiranu Poljsku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lazar Grobar
Wednesday, 08.02.2017
19:31

To je to što je bilo pljuvanja reprezentacije,neće više toga biti. Imamo dobrog selektora,vidi se njegov trud,ko je još skupljao igrače po ligi i okupljao B reprzentaciju? Imamo vrlo ozbiljne igrače,i ono najvažnije,igrače koji bi život dali za ovu zemlju. Ko izmisli strane državljane za selektore? Lepo je Mitar rekao da nije znao gde da stoji kod Advokata,boleo je njega ku*ac za Srbiju,primao je veoma dobru selektorsku platu. I košarkaška reprezentacija nema toliko dobre igrače koliko ima dobar tim,to je važno. Živi bili pa videli,idemo na SP u Rusiju,a do tada,pojaviće se neki junak koji će nas i u Rusiji obradovati :)

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 08.02.2017
21:36
avatar
MozdaRealan
Wednesday, 08.02.2017
22:12

Потпуно се слажем са тобом.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Wednesday, 08.02.2017
19:21

Vrhunske igrace? :-) Nas su tada ubili mnogobrojni remiji, a ne ova ili ona selekcija. Nismo izgubili od te dve selekcije, ali ih nismo ni pobedili, a nas je zeznula i Jermenija, Finsku nismo dobili kod kuce, a i Kazahstan (posle Poljske kad je vec sve bilo gotovo, mi jako tesko dobijamo te odlucujuce, a do sada smo vecinu takvih igrali u Srbiji pa ipak, vrlo retko ih i dobijali) smo na jedvite jade dobili u Beogradu...

avatar
Wednesday, 08.02.2017
19:20

Kako da igramo protiv ovih, mnogo su loši? haha genijalno.