Kežman objasnio - Evo zbog čega Ćurčić ne treba da vodi ''Orlove''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.04.2016.
09:23
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Ni minimalna pobeda nad Estonijom očigledno nije uticala da naš nekadašnji reprezentativac promeni mišljenje o aktuelnom selektoru reprezentacije Srbije.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Iako u redovima našeg nacionalnog tima i igrači i selektor Radovan Ćurčić ističu pozitivne pomake u igri ''Orlova'' i čude se kritikama koje na njihovu adresu još uvek stižu sa svih strana, nekadašnji srpski golgeter Mateja Kežman i dalje ne menja svoj kritički stav prema onome što prikazuju naši najbolji fudbaleri.

On je na tu temu govorio u intervjuu za ''Alo'' i naglasio da ga ne zanima ko će da bude na čelu Saveza, već jednostavno, kao i mnogi drugi ljubitelji fudbala u našoj zemlji, želi da konačno vidi kvalitetnu igru naše reprezentacije.

''Željan sam dobrog fudbala, željan sam nastupa naše reprezentacije na velikim takmičenjima. Imamo dobre igrače, ali nešto očigledno nije u redu. Ne zanima me ko je u Savezu ni šta se radi tamo. Želim samo da se konsoliduju redovi našeg državnog tima'', poručio je Kežman.

Mnogo je proteklih dana bilo komentara da li Radovan Ćurčić ima znanja i kapaciteta da Srbiju odvede na Mondijal u Rusiju, ali Kežman je sumnjičav po tom pitanju, pre svega, zbog Ćurčićevog trenerskog neiskustva. U prilog tome, on je Ćurčića uporedio sa Žozeom Murinjom.

''Kada je jedan Žoze Murinjo skoro izjavio da još nije sposoban da vodi nacionalni tim Portugala, iako je sa klubovima osvojio gotovo sve što se osvojiti može, ne vidim kako to može da radi Ćurčić! Reprezentaciju Srbije ne bi trebalo da vodi čovek bez iskustva'', poručio je Kežman.

Njemu je zasmetao i način na koji se Ćurčić odrekao usluga Dušana Tadića, Duška Tošića i Nemanje Gudelja, zamerivši mu što pomenutim igračima nije najpre objasnio zbog čega više nisu na spisku.

Tvrdi da je i sam imao sličan slučaj tokom karijere, ali ne opravdava ni reakcije sada već bivših reprezentativaca, koji su u medijima ''opleli'' po selektoru.

''Tadića su samo odstranili. Ne branim ga, ali bilo bi svakako blaže da su porazgovarali sa njim. Isti slučaj je bio sa mnom u vreme dok je Savićević bio selektor.

Precrtan sam bez objašnjenja, tako da donekle razumem Tadića, ali ne opravdavam njegovo ponašanje u javnosti. Ni ja nisam iznosio prljavi veš, iako sam tada bio u sličnoj poziciji'',
objasnio je Kežman.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BačjeAnri
Monday, 04.04.2016
16:06

Ne volim ovog Kežmana ali u prvu je. Zato i govori Ćure (a i mnogi koji gledaju fudbal) kako treba zvati igrače iz SuperLige jer se trude. Pa da - zato što Ćure ima autoritet u SuperLigi ili Prvoj Ligi. Samo što Evropsko Prvenstvo nije SuperLiga.

avatar
Monday, 04.04.2016
13:59

* O TOME koliko su bili sikanirani

avatar
Velimir Plavsic
Monday, 04.04.2016
12:10

Slaze se u potpunosi sa Kezmanom. Nemamo mi igraca za bacanje a tako lako se odricemo igraca poput Tadica i Gudelja. Krivicom fudbalskog zaveza a najvise zbog Karadzica su prestali da igraju i Subotic, Lukovic, Vidic...

avatar
Monday, 04.04.2016
10:59

Nemamo mi trenera ni igrac enekog kvaliteta, pa a poredimo sa Murinjom i Portugalom, Portugal ima Ronalda, Kuentraa, Pepea, Mutinja i igrace koji igraju za svoj dres, a mi nemamo nista priblizno tom kvalitetu, a ni trenera kao Murinjo. U rangu smo Albanije zato nam je i ona pobeda bitna Estoniju smo jedva dobili, to je nas nivo shvatimo to, uskoro cemo ko i Gibraltar, kad damo gol da se veselimo ko SP da smo osvoili.

avatar
sportska.cenzura
Monday, 04.04.2016
13:34

Imamo mi dovoljno dobre igrace da igramo svako EP i SP! Ne da osvajamo, ali da se kvalifikujemo na svako takmicenje to imamo!

avatar
Tuesday, 05.04.2016
01:52

jesi siguran da imamo? Sta je karakteristika dobrog igraca? Iskreno da ti kazem nemamo mi igrace. Centarfora imamo jednog cist prosek, centralnog veznog nemamo, nijednog, imamo neke defanzivne vezne koji blage veze nemaju. Slba krila, koji ne umeju gol da daju, samo trce, a u reprezentaciji ni to ne rade. Imamo par ofanzivnih veznih sto nisu losi, jednog dobrog defanzivnog veznog koi je van forme u poslednje vreme, i nemamo golmana. Odbrana je osrednja, ali nedovoljno. Nemamo ni sistem uz to tako da je ovo stanje. Danas nema mnogo igraca vrhunske klase, pogledaj smao primer Engleske pa i Spanije kako izgledaju klubovi i igraci. Italija isto. Samo malo natempiras formu, napravis sistem i vrhunski rezultati. Od 20 igraca koji odskacu, na celoj planeti mi nemamo nijednog. Reci bilo kog naseg i nacicu ti 10 poluanonimusa koje nisi znao da pre godiu dana ili ih idalje ne znas, a istog su kalitet ako i nasi igraci.

avatar
MarkoSi
Monday, 04.04.2016
10:46

Kežman je potpuno u pravu. Selektor reprezentacije može biti samo neko ko ima vrhunski fudbalski pedigre - nastupe za reprezentaciju, titule sa klubovima, trofeje kao trener... Ćurčić realno nije loš trener, ali još mnogo mora da radi i da se trenerski razvija da bi došao do nivoa nacionalnog tima. Bez fudbalskog pedigrea, selektor nema ni autoritet kod igrača koji ga posmatraju sa visine i tako sve odlazi u propast. Način na koji se FSS poneo prema Tadiću, Tošiću i naročito Gudelju je skandalozan. Pa tog Gudelja su jurili i molili da igra za Srbiju umesto za Holandiju, dečko je glavni igrač Ajaksa i onda on iz novina saznaje da nije pozvan u reprezentaciju. Svi oni su makar zaslužili telefonski poziv u kome bi im selektor ili direktor objasnili zašto nisu pozvani, da se na njih računa u budućnosti... Nadati se svetskom prvenstu sa Ćurčićem na klupi i sa lošom atmosferom u ekipi je iluzorno i zato bi trebalo što pre povući nekoliko pametnih poteza od kojih je prvi odlazak Karadžića sa mesta predsednika FSS (jer je on generator svih problema od trenutka smene Radomira Antića i plaćanja basnoslovne odštete).

avatar
Monday, 04.04.2016
10:30

Nakon sankcija zaigrali smo na SP 1998 pod vođstvom Santrača i malo nam je nedostajalo da prođemo Holandiju, kasnije 4. reprezentaciju na svetu, da zaigramo u 1/4 finalu, zatim smo sa Boškovim prošli grupu na EP 2000 i to nije bilo tako loše sve do meča protiv Holandije kada smo poniženi u 1/4 finalu. A onda su došli Đorić i Savićević, otpisali neke zbog smene, neke iz samo njima znanih razloga i izabrali pojedine s kojima su izgubili svaki kriterijum ko može, a ko ne da igra za reprezentaciju, ta granica je prosto nestala. Od tada do danas naša reprezentacija je samo dva puta bljesnula, u kvalifikacijama za SP 2006 i 2010 pod Petkovićem kada smo primili samo jedan gol i Antićem i u jednoj jedinoj utakmici na SP 2010 protiv Nemačke. U novom milenijumu je naša reprezntacija odigrala dve dobre kvalifikacije i jedan dobar meč na velikom takmičenju (SP 2010 vs Nemačka). U ovom milenijumu naša reprezentacija ima samo jednu veliku pobedu i igrali smo na samo 2 SP i 0 EP. Poenta je da u našem fudbalu nema sistema, sve je improvizovano i zato samo ponekad i učestvujemo na SP/EP, a tamo skoro nikad ništa nismo uradili.

avatar
jv
Monday, 04.04.2016
10:19

Zasto ne izgovoris istinu do kraja, pa i tebe je Tole sutnuo iz reprezentacije? Licemer!

avatar
Monday, 04.04.2016
09:28

Ne ni ja nego SAMO ja nisam iznosio prljavi ves, tako treba da stoji u tom tekstu ili da ti sam kazes. Ti si PRVO bio sklonjen zbog Djorica (drze se oni zajedno vrlo dobro, koliko put sam samo ovde pisao koliko su bivsi igraci Partizana bili sikanirani u reprezentaciji, a na drugoj strani samo Rambo i mozda jos nekolicina njih), a drugi put pre 10 god. zbog Vidica i Karadzica koga upravo zbog toga sto ti je na SP uradio licno mrzim iz dubine duse!!!