Kelhar za ''Sportske'' o povratku u Zvezdu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.07.2014.
20:14
Izvor: Sportske.net, Nebojša Petrović

Doskorašnji defanzivac Crvene zvezde Dejan Kelhar posetio je ekspediciju crveno-belih na pripremama u Sloveniji. Tom prilikom se upoznao sa novim trenerom Lalatovićem i razgovarao na temu povratka na Marakanu već ovog leta. Pogledajte šta nam je rekao o i

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Brežice su blizu Čateža, a i da nisu Dejan Kelhar ne bi mogao da odoli da ne poseti bivše saigrače tokom priprema u Sloveniji.

Bežeći od kiše, u papučama, majici i bermudama uleteo je u hotel i odmah izazvao buru osmeha i šaljivih komentara u kojima je prednjačio Nikola Mijailović.

„Brate, nadam se da si došao samo samo turistički“ – pecnuo je iskusni bek slovenačkog fudbalera dok je ovaj tražio pogledom Nenada Lalatovića kako bi obavio razgovor sa novim trenerom oko eventualnog produžetka saradnje sa srpskim šampionom.  

Šteta što baš ništa u ovom trenutku ne zavisi od Lalatovića, već od čelnika kluba za koje bi novi ugovor sa Kelharom predstavljao veliki udarac na budžet za ovu sezonu.  

Posle zajedničkog ručka sa ekipom, stameni štoper je odvojio vreme i za intervju za ''Sportske''.  

Kako ti deluju momci?

''Vidi se da su u šampionskom raspoloženju. Došao sam jer živim blizu Čateža. Tu sam se i rodio i napravio prve fudbalske korake. Drago mi je da sam ih video posle duže vremena. Bili smo sjajna ekipa i titula je došla kao logičan sled događaja. Uželeo sam se njihovih šala. Vidim da ima novih lica, ali tu su i starosedeoci na kojima je da prenesu svoje iskustvo i pomognu mlađima da Zvezdi sačuvaju titulu“.

Što se ambijenta tiče, nije se ništa promenilo. Za vedar duh zadužen je i dalje isti čovek.

''Džoni je uvek tu da napravi atmosferu. Pomažu mu Miki (Nenad Milijaš) i Savo (Pavićević). Sa njima nikada nije dosadno. Uvek je prisutna pozitivna energija i onda je lakše i na terenu“.  

Vidimo da Dejan Kelhar ne može bez Zvezde, a može li Zvezda bez štopera kao što je Kelhar?

''To je pitanje za druge. Meni je bilo prelepo u Beogradu. Stekao sam prijatelje za ceo život. Nikad se ne zna gde put može da te odvede, zato ni ja neću žuriti sa odabirom nove sredine“.  

Nije nam promaklo da si seo i razgovarao sa Lalatovićem, a tema sigurno nije bila temperatura vode u hotelskom bazenu?

''Ha, ha. Iskoristio sam priliku da se upoznam sa novim trenerom i to je sve što mogu da kažem. Nema potrebe da krijem, pričao sam i sa ljudima iz kluba. Nema još nikakvog dogovora. Ovde sam samo zbog drugova i ništa drugo“.  

Navijači ovde u Čatežu ne mogu da veruju da se Zvezda tako lako odrekla svih Slovenaca koji su učestvovali u povratku titule na Marakanu. Koliko ti to imponuje:

''Sigurno je da smo ostavili dubok trag. Izgarali smo na terenu i svakoj utakmici prilazili maksimalno ozbiljno. Navijači to znaju da cene. Tačno je da nas je u jednom trenutku bilo 4 iz dežele, sad nema nikoga. Deluje čudno, ali život je tako. Poželjno je menjati stvari posle određenog perioda. Mi smo otišli, možda neki drugi Slovenac uskoro dođe u Zvezdu“.  

Čitav svet bruji o partiji Maskerana protiv Holandije. Da li je ono normalno?

''Pratim pažljivo šta se dešava u Brazilu. Bilo je puno šokova na utakmicama. Ono što se dogodilo donaćinu turnira ostaje zabeleženo za sva vremena. Maskerano je bio fenomenalan, ostaje mu samo da zajedno sa Mesijem zada i taj poslednji udarac“.  

Finale će biti prava poslastica za fudbalske sladokusce. Repriza Mondijala 1986 i 1990. Nemačka gotovo da nema slabu tačku, ako treba tražiti dlaku u jajetu, onda je to zadnja linija. Da li se slažeš?

''Ako pogledamo i uporedimo defanzivni bedem dve selekcije koje će igrati u finalu, onda je tačno da su Argentinci u blagoj prednosti. Za nijansu su stabilniji pozadi sa Garajom i Maskeranom. Opet će detalji praviti razliku na terenu. Biće tu mnogo taktičkih zamisli Leva i Sabelje i mnogo kalkulacija. Ona sedmica iz polufinala dešava se jednom u životu. Očekuje nas daleko neizvesnija utakmica, ali nadam se da će Argentina biti šampion''.

Isto je rekao i za Zvezdu na početku prošle sezone. Zato mu se mora verovati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke