Katai: "Subotnji derbi ispit generacije"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.04.2015.
19:10
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Krupne reči koristio je Aleksandar Katai najavljujući 148. "večiti derbi". Vezni fudbaler crveno-belih ističe da Zvezdi igra samo pobeda i da će duel sa Partizanom biti ispit generacije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije u subotu nastavlja odbranu trofeja duelom sa glavnim pretendentom na tron i klubom koji slovi za "večitog rivala".

Sa pet bodova zaostatka za liderom Crvena zvezda nema prava na kiks čega su svesni i izabranici Nenada Lalatovića među kojima je i Aleksandar Katai.

"Trudimo se svi zajedno da ne podlegnemo tenziji već da u subotu na teren izađemo hladne glave i vrelog srca. Ne treba puno objašnjavati koliko pobeda znači navijačima, koliko donosi na samopouzdanju..." počeo je izlaganje Katai.

Partizan će pored bodovne prednosti imati i više iskusnih igrača na terenu zbog čega Aleksandar Katai subotnju utakmicu doživljava kao "ispit generacije".

"Protivnik ima dobar tim, iskusan, a uz to i pet bodova prednosti. Sa druge strane, mladost i želju za dokazivanjem vidim kao naše prednosti. U timu imamo mnogo mladih fudbalera kojima je ovo prvi ili drugi derbi u karijeri, tako da on za njih, kao uostalom i za sve nas u klubu, predstavlja ispit generacije" dodao je Katai.

Kada je rezultat u pitanju Katai ne želi da daje prognoze ali ističe da je jasno da Zvezdi "igra" samo pobeda.

"Derbi je meč koji sigurno vredi više od tri boda. Na nama je da damo maksimum, pa šta uradimo. Ako komšije budu bolje, pružićemo im ruku i čestitati. Istina je da nam igra samo pobeda, međutim, posle derbija ima još šest kola do kraja i u tim mečevima moramo pokušati da ostvarimo pobede" zaključio je prvotimac crveno-belih.

Derbi sezone zakazan je za subotu, 25. april, sa početkom od 18 časova i igra se na našem najvećem stadionu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Saturday, 25.04.2015
10:23

Skroman i normalan covek. Pravi sportista. I bez obzira na derbi,ti si ispit polozio. Samo da otkupimo tvoj ugovor pa da mirno spavamo.

avatar
Realan 1
Friday, 24.04.2015
19:25

Konacno normalna izjava posle Joviceve,Lalatoviceve,Ninkoviceve i izjave Bandalovskog,gde niko od njih nije pokazo postovanje prema vecitom rivalu.Bravo Katai !