Katai: "Stvaranje istorije sa Zvezdom važnije od novca!"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.12.2015.
19:40
Izvor: Beta

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai rekao je danas da se niko u tom klubu nije nadao fantastičnoj polusezoni i najavio da će ostati da pomogne timu da se sledeće sezone plasira u Ligu šampiona.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

"Niko se nije nadao ovakvoj polusezoni, da ćemo nizati toliko pobeda posle eliminacije u Evropi i dva remija u prvenstvu", rekao je Katai novinarima na stadionu Zvezde.

Zvezda je sezonu počela eliminacijom od Kajrata u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, a potom je osvojila samo pet bodova u prva tri kola Super lige.

Crveno-beli su nakon toga vezali 19 pobeda i posle 22 prvenstvena kola su ubedljivo prvi na tabeli sa 25 bodova više od drugoplasiranog Čukaričkog.

"Početak je bio takav zbog neuigranosti, uvek je najteže na startu. Ipak je mnogo igrača promenjeno u odnosu na prošlu sezonu. Pokazali smo karakter i vezali ovoliko pobeda", kazao je Katai.

Prema njegovim rečima, prednost na tabeli jeste velika, ali Zvezda će se truditi da produži seriju pobeda.

"Ući ćemo u istoriju, to ne može da se kupi novcem, drago mi je što ćemo ostati upamćeni po tome",
rekao je Katai.

On je kazao da su porazi od Kajrata poremetili ekipu na početku, ali da je to brzo prežaljeno.

"To nas je malo poremetilo, što se osetilo i na početku prvenstva. Brzo smo prežalili Evropu, okrenuli se domaćem prvenstvu i pokazali koliko vredimo", naveo je on.

Katai je sa 13 golova drugi strelac srpskog prvenstva, iza saigrača iz Zvezde Uga Vijeire, koji je postigao jedan više.

"Naravno da bi mi značilo da budem najbolji strelac, ali mi to s druge strane ništa ne bi značilo da nemamo ovakve rezultate", dodao je on.

Katai je rekao da ne zna ništa o eventualnim ponudama stranih klubova i da ga niko nije zvao.

"Malo je verovatno da ću otići, želim da ostanem do kraja, podignem pehar sa saigračima, udjem u Ligu šampiona, a posle toga...", rekao je Katai.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke