Katai precrtao Koper, Ristić 'pocrveneo'!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.01.2015.
18:53
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su još jedan trijumf na pripremama u Sloveniji pošto su nakon Tolmina i Ankarana u utorak savladali i Koper. Strelac pobedonosnog gola bio je Aleksandar Katai.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije upisao je treći trijumf na isto toliko kontrolnih utakmica igranih u sklopu priprema za prolećni deo sezone pošto je nakon Tolmina i Ankarana savladan i Koper.

Bez opravdano odsutnog Džošue Parkera Crvena zvezda je slavila rezultatom 1:0 (0:0) a strelac pobedonosnog gola bio je Aleksandar Katai u 47. minutu susreta.

Crveno-beli su utakmicu počeli u sastavu: Rajković, Anđelković, Lazić, Luković, Cvetković, Grujić, Savićević, Stojanović, Lazović, Gavrić i Jović, a Lalatović je u drugom delu susreta promenio postavu.

Uvodinih dvadesetak minuta igre obeležile su poluprilike na obe strane a prva konkretna pretnja usledila je u 26. minutu posle udarca glavom jednog od igrača Kopera.

Najbolju priliku u prvom delu utakmice crveno-beli su imali u 35. minutu kada je Darko Lazović prošao uz desnu aut liniju, uputio centaršut ka iskusnom Stojanoviću koji je potom loše zahvatio loptu i propustio šansu da dovede Zvezdu u prednost.

Do odlaska na pauzu Jović i Grujić prete protivničkom golmanu ali promene rezultata nije bilo.

U nastavku utakmice za Zvezdu su nastupali:
Kahriman, Planić, Pavićević, Mbođ, Đorđević, Kovačević, Ristić, Bosančić, Avramovski, Katai i Despotović.

Već posle dva minuta igre u drugom delu Aleksandar Katai koristi asistenciju Danijela Avramovskog i sa deset metara udaljenosti pogađa za vođstvo crveno-belih!

Slovenački sastav imao je dobru priliku da izjednači već u 55. minutu ali je Damir Kahriman sjajnom intervencijom sprečio takav scenario.

Prava je šteta što topovski udarac Marka Ristića u 62. minutu nije završio malo niže jer bi na taj način mladi vezista postigao evrogol a ovako je prečka ostavila protivnika u igri.

Upravo je Marko Ristić u završnici utakmice nepotrebno zaradio drugu javnu opomenu pa je poslednjih pet minuta Zvezda igrala sa desetoricom što nije uticalo na promenu rezultata.

Dodajmo i to da su fudbaleri Kopra u završnici imali nekoliko solidnih prilika ali je uz dobre intervencije Damira Kahrimana Zvezda zadržala prednost i tako upisala treći trijumf na pripremama u Sloveniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 27.01.2015
20:03

Stvarno mnogo bre slaba ova nasa liga, Cirih ne moze da dobije neuigrani Partizan bez odbrane, Koper izgubi od zvezde, stvarno nam je slaba liga ...