Katai pokrenuo Zvezdu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.02.2015.
19:17
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su treću pobedu na pripremama u Antaliji pošto su početkom drugog dela susreta slomili otpor nemačkog četvrtoligaša Sarbrikena zahvaljujući raspoloženom Aleksandru Kataiju.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije ostvario je treću pobedu na petoj kontrolnoj utakmici igranoj u sklopu priprema za prolećni deo sezone.

Crvena zvezda je u petak savladala nemački Sarbriken rezultatom 2:1 (0:0) a najzaslužniji za novi trijumf crveno-belih bio je Aleksandar Katai koji je upisao asistenciju i pogodak.

Crvena zvezda
- Kahriman; M. Stojanović, Jovanović, Mbođ, Đorđević; Grujić, Ristić, Avramovski, Katai; Jović, Salami (od 45' Orlandić)

Uvodni minuti utakmice protekli su u međusobnom opipavanju pulsa, a prva situacija vredna pomena zabeležena je tek u 12. minutu nakon snažnog udarca Mihaila Ristića koji je sa ivice šesnaesterca prebacio protivnički gol.

Prvu priliku za vođstvo Sarbriken je stvorio posle greške Damira Kahrimana ali je iskusni golman u 17. minutu ispravio samog sebe i onemogućio napadača protivničke ekipe da uputi udarac ka golu.

Crveno-beli su u završnici prvog dela igre imali više lopte u posedu, najbolju priliku stvorili su u 36. minutu preko Ristića, ali promene rezultata nije bilo pošto je golman Sarbrikena dobro intervenisao i izbacio loptu u korner.

Nenad Lalatović napravio je samo jednu promenu na poluvremenu pošto je umesto neprimetnog Fuada Salamija u igru uveo Crnogorca Petra Orlandića.

Već na početku drugog dela crveno-beli su krenuli agresivnije, stvorili šanse koje su propustili Jović i Katai ali je onda i Sarbriken pripretio no golova nije bilo ni posle sat vremena igre.

Usledio je "blitzkrieg" Crvene zvezde i dva brza gola kojim je rešeno pitanje pobednika na današnjem susretu.

Vodeći pogodak bio je delo mladog Luke Jovića koji je na isteku 60. minuta iskoristio centaršut Aleksandra Kataija i zatresao protivničku mrežu.

Samo četiri minuta kasnije asistent kod prvog gola preuzima ulogu egzekutora i postiže drugi gol na utakmici. Makedonac Daniel Avramovski asistirao je Kataiju, a ovaj je nakon dobrog prijema ušao u kazneni prostor i povisio na 2:0 za crveno-bele.

Do kraja susreta udarac su oprobali Mihailo Ristić i Daniel Avramovski ali je rezultat postavljen u 64. minutu ostao na snazi sve do poslednjeg minuta kada odbrana Lalatovićevog tima pravi grešku i dopušta Mantu da ublaži poraz i postavi konačnih 2:1.

Poslednju utakmicu u sklopu priprema za prolećni deo sezone Zvezda će odigrati u subotu protiv BATE Borisova a povratak u Srbiju uslediće u ponedeljak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samo CZV
Friday, 13.02.2015
20:45

Jedino što mi se svidja je to što je pretežno igrao drugi tim.Neka se i oni malo razigraju