Katai: "Pokazali smo da možemo protiv najboljih klubova Evrope"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.05.2016.
12:43
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Vezni fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai izjavio je da izdanje u meču sa Olimpijakosom pokazuje da šampion Srbije može da se nosi sa kvalitetnim evropskim ekipama.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Novi šampion Srbije u nedelju je odmerio snage sa prvakom Grčke Olimpijakosom i remizirao rezultatom 2:2 u utakmici prijateljskog i revijalnog karaktera.

Strelac drugog gola za crveno-bele Aleksandar Katai smatra da je na meču sa Olimpijakosom postalo jasno da Zvezda može da se nosi sa najkvalitetnijim evropskim ekipama.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, u slavljeničkoj atmosferi. Pokazali smo da, uprkos nešto lošijim rezultatima u završnici prvenstva, možemo da se nosimo sa evropskim ekipama, jer smo odigrali egal utakmicu sa Olimpijakosom" rekao je Katai.

Momak koji je u prošlosti imao priliku da nosi dres Olimpijakosa ne krije da je imao dodatni motiv protiv kluba koji mu nije dao šansu da se do kraja dokaže.

"Tamo se nisam snašao, ali sve je to bila škola za mene i izvukao sam neke pouke. Pokazao sam danas da mogu da igram na višem nivou. Motivaciju imam uvek, jer je Zvezdin dres sam po sebi motiv, ali svakako da sam danas imao nešto veću. Bez želje da im se svetim što tamo nisam igrao" dodao je Katai.

Jedan od najboljih pojedinaca Crvene zvezde u sezoni na izmaku za kraj je poručio da jedva čeka odlazak na odmor jer će posle "punjenja baterija" svi biti spremni za nova iskušenja na evropskoj sceni.

Crvena zvezda će do kraja sezone odigrati još tri takmičarske i jednu prijateljsku utakmicu protiv Gračanice na Kosovu i Metohiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Monday, 09.05.2016
15:31

Nije bilo lose ali mora jos bolje. Napad da je bio efikasniji bilo bi vise golova, ali odbrana je bila porozna i to je ono sto zabrinjava.

avatar
Monday, 09.05.2016
15:21

Katai brate Olimpijakos je druga kategorija u fudbalu, njihovi dometi su 1/8 finala LŠ, bar su klasa ispod onih timova koji stižu do 4 najbolje ekipe u Evropi !

avatar
PeraKojot
Monday, 09.05.2016
17:58

Pa? Koja smo mi kategorija?

avatar
Monday, 09.05.2016
22:00

Poenta druže da Olimp ne pripada samoj eliti !

avatar
mostar54
Monday, 09.05.2016
13:36

О каквој егал утакмици Катаи прича? Олимпијакос је играо тек толико да не изгуби. Могли су да дају гол кад су пожелели. У две стопостотне шансе намерно су шутирали да не постигну гол. Са екипом која је играла против Олимпијакоса Звезда нема шансе да прође ни прво коло квалификација. Са појачањима којих ће сигурно битит ( хвала Влади РС) те шансе расту, само је питање колико...

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Monday, 09.05.2016
13:59

Haha sto nisu dali?ma sve je namesteno idii :D

avatar
Legenda JSD
Monday, 09.05.2016
14:03

Istina je da je Olijimpiakos mogao da pobedi, da su stvarno hteli. U duelu za plasman u LS protiv ekipe Olimpijakosa Zvezda bi imala male sanse. Niko se tu ne zanosi. Zaboravio si i da je Zvezda imala stopostotne sanse, Kataijeva stativa, Plavsic jedan na jedan sa golmanom, Vijeira u poslednjem minutu. Vazno je da je ove utakmica pokazala da Zvezda ima kvalitet da se bori za LS, a ako ne za nju, onda za LE uz nekoliko dobrih pojacanja. Nije mi jedino jasno ko je taj Vlada kog pominjes. Nije nama pomogao nikakav Vlada, jer ne vidim kakva pomoc treba za dovodjenje igraca kojima su istekli ugovori, ili igraca za koga treba da se plati smesna cifra. Zvezda ima jakog sponzora, i nemoj da pricas o nekom dugu, jer Zvezda vise nema dugove ni prema igracima, niti prema jednom fizickom licu. Njeni dugovi su prema bankama, i te dugove koji su manji od dugova mnogih evropskih klubova, Zvezda polako vraca. Ko zna koliki su dugovi partizana, i gde su vam pare od igraca, LE, to su bolja pitanja.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Monday, 09.05.2016
13:36

Pusti ti prijateljsku utakmicu protiv bratskog kluba, pokažite se vi u kvalifikacijama LS pa ćemo onda moći da donosimo zaključke.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 09.05.2016
13:30

da jaci ste od Reala,Bajerna,Arsenala,Totenhema...pa bre olimpijakos nije ni u top 30 evropskih klubova po jacini...a jos prijateljska

avatar
Legenda JSD
Monday, 09.05.2016
13:52

Zasto se nerviras? Olimpijakos redovno igra LS, a ove godine je uspeo da uzme devet bodova u grupi sa Arsenalom, Bajernom i Dinamom. Pobedio je Arsenal u Engleskoj, na kraju mu je falio bod za prolaz dalje. LS igra 32 kluba, a buduci da je Olimpijakos bio treci u svojoj grupi, dolazimo do zakljucka da je ove godine Olimpijakos bio medju najbolja 24 evropska kluba. Prema tome, u pravu si samo da je u pitanju prijateljska utakmica, u kojoj je Zvezda mogla i da pobedi, kao i oni. Ova tekma nije pravo merilo za Evropu, ali je pokazala da Zvezda ima neosporan kvalitet da se bori za istu. Ne brini ti za Crvenu Zvezdu, bolje prati Al Ahli, slabo se razumes u evropski fudbal :) Samo bez nervoze :)

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 09.05.2016
15:04

znam da ti nabrojim barem 30 klubova jacih od olimpijakosa

avatar
paok1926
Monday, 09.05.2016
14:30

Kaze navijac koji nije ogledao ni jednu utakmicu Olimpijakosa u grckoj ligi.Pa pogledaj kako su usli u finale kupa.I Rozemburg je igrao godinama LS pa dge su sad?

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Monday, 09.05.2016
14:00

Taj olimpijakos je pobedio arsenal u sred londona,toliko o tome

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Monday, 09.05.2016
13:23

Nema sta jaki ste ko albanska industrija samo tako dalje :)

avatar
Legenda JSD
Monday, 09.05.2016
13:39

Ja sam vasa legenda. Nema dalje :)

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Monday, 09.05.2016
14:00

Fadilj,toliko ste jaki :)

avatar
3x3
Monday, 09.05.2016
12:45

Momci, molim za ovakve izjave kad krenu kvalifikacije ili kad se prodje makar prvo kolo. Razocarali ste nas ko zna koliko puta, tako da izjave ne vaze nista. Na terenu nam se dokazite, pusti ti prijateljsku utakmicu.