Karadžić: "Spremni smo za svaki scenario u Albaniji"

Autor: Beta Beta
petak 02.10.2015.
14:51
Izvor: Beta

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je danas da ne očekuje probleme u Albaniji, ali da postoji spremnost za svaki scenario.

BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DR
BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DR

Povezane vesti

Srbija će 8. oktobra gostovati Albaniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prvi duel te dve ekipe obeležili su incidenti nakon što se iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom takozvane "Velike Albanije". Navijači su ušli na teren, albanski fudbaleri su ga napustili, pa je utakmica prekinuta i potom je pobeda dodeljena Albaniji službenim rezultatom.

"Očekujem da će organizacija biti na najvišem nivou. Očekujemo da to bude na najvišem nivou. Od početka kretanja iz Beograda, pa do povratka, imamo potpuno postavljenu organizaciju. Bilo bi veliko iznenađenje da se tu nešto desi", rekao je Karadžić agenciji Beta.

Kada je reč o eventualnim incidentima, Karadžić je kazao: "Spremni smo i za taj scenario".

Karadžić je proveo četiri dana na sastanku Evropske fudbalske unije (UEFA) na Malti, gde se sastao sa predsednikom i generalnim sekretarom albanskog saveza.

"Ono što sam od njih čuo jeste za verovati da će to biti izuzetno dobro organizovano. Očekujem prijateljski prijem, kako pred, tako i za vreme same utakmice",
rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, čelnici FSS-a su se više puta sastali sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a dobili su i uverenje ambasadora u Tirani Miroljuba Zarića da će sve biti na najvišem nivou.

Karadžić je dodao da ne misli da će Albanci dozvoliti eventualne izgrede, zbog kojih bi mogli da propuste šansu da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

"Njima je to istorijski dan, prvi put, kako god bude, učestvovaće ili u baražu ili će se direktno plasirati i ne verujem da će tu šansu da propuste",
rekao je on.

Prvi čovek FSS-a je kazao da utakmica sa Albanijom ima veliki fudbalski smisao jer Srbija mora da "grabi ka rezultatima kojih dugo nema".

Svaka utakmica ima veliki smisao, moramo da grabimo prema rezultatima jer ih dugo nemamo

"Ova utakmica je ipak samo fudbal, ali je za nas jako bitno da počnemo da menjamo odnos prema zadacima koji se podstavljaju pred reprezentaciju zbog naših ljudi. Nažalost, baš za jednu važnu utakmicu imamo izuzetno tešku kadrovsku situaciju, mnogo je igrača povređeno i selektor je na velikim mukama", rekao je Karadžić.

Utakmica između Albanije i Srbije igraće se 8. oktobra u Elbasanu. Srpska delegacija će dan ranije otputovati na taj susret i biće smeštena u Tirani.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke