Karadžić ima većinu i pravo na svojoj strani!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.11.2014.
21:34
Izvor: Sportske.net

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije u petak je izgubio poverenje u FS Vojvodine ali brojke i pravo i dalje stoje na njegovoj strani zbog čega deluje nerealna mogućnost da FK Crvena zvezda u narednih godinu dana "smeni" Tomislava Karadžića.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Promene koje su se u petak dogodile u okviru FS Vojvodine svedoče da Tomislav Karadžić polako gubi podršku u regionalnim savezima ali to ipak ne znači da se Toletu drma fotelja.

Ukoliko se trenutna situacija gleda kroz brojke (koje funkciju znače) Karadžić i dalje ima većinu među delegatima kojih u Skupštini FSS ima ukupno 80.

Da bi se sazvala vanredna Skupština neophodno je da njih 27 podnese pismeni zahtev a za promene je potrebna većina, odnosno 41 delegat.

Trenutna situacija je takva da Tomislav Karadžić, paušalno govoreći, ima većinu u odnosu 50:30 (delegata) ali je i dalje ima. Tome se mora dodati i podatak da opozicija koja traži smene u FSS nema pravnih osnova da sazove vanrednu sednicu Skupštine na kojoj bi se o tome raspravljalo, a sve zbog nedavne odluke Skupštine na kojoj je promenjen statut.

Važnu ulogu u čitavoj priči igra podrška koju aktuelne strukture FSS imaju od UEFA, jer je upravo predstavnik Unije evropskih fudbalskih asocijacija dao legitimitet odluci da se o poverenju Tomislavu Karadžiću ne raspravlja u narednih 365 dana.

Onima koji prizivaju promene i rade na njima dobro bi došao novi neuspeh reprezentacije u okviru kvalifikacija za EURO 2016. jer bi u tom slučaju Tomislav Karadžić mogao da razmisli o povlačenju.

U suprotnom, bez obzira na sve ono što opozicija trenutno radi moglo bi da ostane nevažno jer će Tomislav Karadžić uspeti da izgura mandat koji mu ističe početkom 2016. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čika Marko
Saturday, 08.11.2014
01:48

Ma nema nista od ovoga...bice ovaj gazda jos nekoliko godina...

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Friday, 07.11.2014
22:51
avatar
Jurgen Klopp BVB
Friday, 07.11.2014
22:47

Ajmo sviiiiiii, moramo se ujediniti da nam vrate stari nacin komentarisanja, ubijaju nas sa ovim, ja se jedva uzdrzavam od napustanja, nije nimalo zanimljivo.
Ujedinimo se svi, pisite im svi komentare da hocemo stari sistem, samo kulturno i bez ikakvih ruznih reci.
Ajmooooo, moraju da shvate da nas ubijaju sa oviim, da nas ogranicavaju u svim poljima.
Ne dobijamo notifikacije replika, aj za notifikacije lajkova i minusa manje vise, mozemo samo 3 komentara da se nadovezemo kada repliciramo nekome, ne 3 svako, nego 3 ukupno, i tu se zavrsava sva diskusija.
Kada je neka vest od puno komentar mi ne mozemo da vidimo kada nam je neko replicirao vec moramo kao nezdravi da idemo po toj vesti i da jurimo svoje komentare i da gledamo da li je replicirao neko.
Molim vas vratite nam nas stari sistem, nema smisla ovo kako za nas, tako i za vas, i vi gubite ovim, ne samo mi.
Ajmo svi zajedno.

avatar
Fidel Kastro
Friday, 07.11.2014
22:42

Stanje u našem fudbalu je očajno. Najbolje bi bilo kada bi se svi kadrovi povukli. Tu uključujem i opoziciju, ali od toga nema ništa. Treba nam sveža krv.