Karadžić: "Dokazaćemo UEFA da zaslužujemo organizaciju velikih takmičenja"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.01.2016.
19:01
Izvor: Beta

Prvi čovek srpske kuće fudbala Tomislav Karadžić izrazio je nadu da će Srbija organizacijom EP u futsalu dokazati UEFA da zaslužuje organizaciju nekog drugog velikog takmičenja.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da predstojeće Evropsko prvenstvo u futsalu, koje će se održati u Beogradu, svojim značajem prevazilazi sportske okvire.

"Srbija je zemlja velikog potencijala, a danas pričamo o događaju koji prevazilazi sportske okvire, jer sve ono što nosi sa sobom, predstavlja šansu za neke privredne grane, promociju grada, naše kulture i poznate gostoprimljivosti", rekao je Karadžić.

Evropsko prvenstvo u futsalu održaće se od 2. do 13. februara u beogradskoj "KombankAreni"

"Od trenutka kada smo pokazali inicijativu za dobijanje organizacije EP učinili smo mnogo toga da ubedimo UEFA da Srbija bude njen pravi izbor. Zbog toga sam uveren da ćemo biti pravi domaćini i pokazati UEFA da može da računa na nas i za organizaciju drugih velikih manifestacija i finala najvećih evropskih klupskih takmičenja, pogotovo posle izgradnje Nacionalnog stadiona", rekao je Karadžić.

Prvi čovek srpskog fudbala naveo je i reprezentacija u futsalu ima dobre rezultate i pored svih problema sa kojima se suočava taj sport u Srbiji.

"Ranije sam rekao da fudbal može svako da igra, ali futsal mogu samo majstori. I mnogi asovi fudbala ne kriju da se dive veštini majstora na petoparcu, a potvrdu svega dobićemo od 2. do 13. februara. Uveren sam, dakle, da će FSS i Srbija u budućnosti ponovo biti domaćini nekog vrednog takmičenja pod kapom UEFA", zaključio je Karadžić.

Turnir u Beogradu reprezentacija Srbije će otvoriti utakmicom protiv Slovenije, 2. februara od 18.30, a četiri dana kasnije igraće protiv Portugala.

U grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C će se nadmetati Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Neutralista :D
Monday, 25.01.2016
23:13

Koja mi finala da organizujemo kada jedva imamo stadion koji ispunjava kriterijum za grupe u Ligi Evrope

avatar
Amar Zornic
Monday, 25.01.2016
21:41

Ma futsal i nekako al fudbal nikako jer nam pre svega trebaju stadioni

avatar
Nikola Nikola
Monday, 25.01.2016
20:22

Pa mi bi uspeli da propustimo takmičenje i kad bi bili organizatori istog. Neko bi našao rešenje, siguran sam.

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 25.01.2016
20:14
avatar
bobar84c
Monday, 25.01.2016
20:09

Da je ovo normalno drustvo ti bi samo u centralnom zatvoru organizovao turnire

avatar
bora majstor
Tuesday, 26.01.2016
00:20

ali pre njega bi trebalo strpati tvog tvorzica ,kokezu, dzajica tonceva pa tek njega

avatar
MozdaRealan
Tuesday, 26.01.2016
16:57

Зашто браниш Караџића? Да ли је он нешто донијео српском фудбалу? Тачно је да би и Терзић ( иако ради добар посао у Звезди ) и Кокеза и Тончев требали у затвор као и Ђурић, Вазура, Вучелић и остали али немој да стављаш највећу легенду српског фудбала ДРАГАНА ЂАЈИЋА са њима у исти кош. Разлог зашто је Ђајић ухапшен је тадашња Дачићева политика. Али ако је он крао крао је из Звезде тако да не би требало ви пуно да се узрујате због тога.