Kapiten Bane: "Ovakve stvari ne smeju da nam se događaju"

Autor: Miloš Marković
nedelja 14.06.2015.
07:36
Izvor: Sportske.net

Poput čitavog tima, razočaranje je prisutno i u glasu kapitena Srbije.

Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic
Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Povezane vesti

Selekcija Srbije je poražena na gostovanju u Danskoj, Branislav Ivanović je nakon poraza izneo svoje utiske sa sinoćne utakmice.

"Ako želimo da pričamo o fudbalskim stvarima, ovakve stvari ne smeju da nam se dešavaju. Znali smo i pre utakmice da Danci samo iz prekida i kontranapada mogu da nam daju gol. U prvom poluvremenu smo dozvolili rivalu da u četiri navrata ugrozi naš gol, to je nedopustivo.", rekao je Ivanović.

Ko je kriv, ko će ovoga puta preuzeti odgovornost?

"Iskreno, svi smo na istom putu i istom poslu. Selektor je zaštitio igrače svojim izjavama, ali i mi štitimo selektora koliko je u našoj moći. Unutar ekipe nema turbulencija kako to žele ljudi da stvore."

"Odigrali smo dobro, naročito drugo poluvreme, ali to je bilo nedovoljno da se odigra na strani. Mora to mnogo bolje, sa većem htenjem, sa većom koncentracijom i željom.", dodao je on.

Da li je ovo limit, može li ova generacija srpskih fudbalera bolje?

"Kada se ovako gube utakmice u kontinutitetu samopouzdanje nije na dobrom nivou. Lično mislim da možemo bolje. Igramo dosta individualno, moramo da više funkcionišemo tim, treba nam organizaciono bolji pristup utakmicama."

"Imamo mladu ekipu, mora još mnogo vremena da proe i mnogo da se radi kako bismo ovakve utakmice rutinski završavali. Statistički gledano,m imamo mladu ekipu, možda i igrači koji su iz mladih selekcija još uvek nemaju tu predstavu o odgovornosti kakva je neophodna kada se igra za A tim.", rekao je kapiten Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 16.06.2015
08:43

Nisam ovo čak ni primjetio dok sam čitao tekst, vidi ti to, on svalio krivicu na mlađe igrače, e to je primjer kapitena, e moj Ivanovicu, loš si igrač, plus loš čovjek, a neko ti je dao traku, to je veliki problem za reprezentaciju Srbije.

avatar
SrdjanMaksa
Sunday, 14.06.2015
23:23

Mlađi igrači su jedini i ginuli u utakmici protiv Danaca. Plus Stojke, koji gine uvek, koju god utakmicu igrao. Iskreno, krivo mi je što Ljajić traži sebe u nacionalnom timu - želeći da što pre učini nešto pozitivno, često je forsirao. Lazar je uspevao, doduše, da isprati Ljajića, ali je Bambi bio potpuno pogubljen. Mitra se sjajno kretao, pritiskao zadnju liniju Danaca ali, premalo lopti je dolazilo sa bokova za njega.. Bane, nije fer da svaljuješ krivicu na druge, naročito mlađe - nije kapitenski. Uči od Saleta, nije sramota kupiti znanje od legende...

avatar
Zoran Popadic
Sunday, 14.06.2015
09:47

Odlazite iz reprezentacije molim vas!Igrajte za svoje klubove u kojima morate da igrate,a posto za otadzbinu ne zelite ni da se oznojite,odlazite i pustite da igraju oni koji vole svoju zemlju i hoce za nju da se bore do poslednje kapi krvi!

avatar
delije sever NS
Sunday, 14.06.2015
09:40

Mladi nemaju odgovornost....aha,jeste.A jesi li gledao jutros RTS-1 ?Ti mladi,koji nemaju odgovornost su u polufinalu Prvenstva Sveta...ej,medju najbolje 4 ekipe na svetu.A gde ste vi stari????nTreba vas oterati,kompletnu A selekciju,ne pricam o rezultatima pricam o pristupu i igri....sram,obrukali ste nas kao niko,da ste vise hteli da nas obrukate ne bi ste uspeli

avatar
Sunday, 14.06.2015
08:19

Ti si među najgorima već dugo vremena, ti i Kolarov, umislili ste da ste velike zvijezde, ustvari ste samo članovi jakih klubova, gdje drugi vuku, kad vi treba da povučete, nigdje vas nema, i možete da mi lupate minuse, da mislite da hejtujem, ali ova dvojica su čisti prosjek, kao i ispodprosjecni selektor, svaka čast Ćurčiću, ali on ne može da vodi niti jednu ozbiljnu ekipu, ekipu koja hoće pobjedu za pobjedom. Tačka.

avatar
Pope el Berraco
Monday, 15.06.2015
03:29

Kolarov i ivanovic su terzicevi igraci on im je pomogao da uspeju tako da mu ovi mozda vracaju losim igrama da bi skinuli Tooleta.

avatar
gaja1971
Sunday, 14.06.2015
07:58

A ti je svako imas.Ne pricaj kapitenu nebuloze .Odbrana nam je najiskunija a primamo golove kao na traci.Kada mi sutiramo po tri Danca ulaze u blok uklizavaju.Kod prvog gola moj Bane kasnio si 2 metra.

avatar
whynotzoidberg
Sunday, 14.06.2015
12:09

Pogledaj sta je kod prvog gola uradio Maksimovic, dok je lopta isla ka Bentneru.

avatar
whynotzoidberg
Tuesday, 16.06.2015
14:20

Ne osporvam ja cinjenice koje si izneo. Cak sta vise i slazem se sa tobom. Samo ne sa tom stavkom da nam je odbrana najiskusnija. Kolarov ima jedino dobar sut levom i ponekad klizeci start koji prodje, sve u svemu prosecan levi bek. Maksimovic decko je jos uvek zelen, Nastasic isto, on tek gradi karijeru, i pre svega je stoper koja je nezahvalna pozicija i tek treba da sazi kao igrac. Pogledaj njihove timove pa pogledaj nasu selekciju. Nije moguce porediti ta dva. Sta bi tek brazilci trebali reci, imaju najskuplji defanzivni i ofanzivni red na svetu pa vidi sta im se desilo od nemaca na SP-u. Jedan igrac ne cini tim, ali izgleda da nasem selektoru to nije jasno pa je sve islo preko Matica, koji je ruku na srce odigrao zverski, ali on ne moze sam. LJajic je bio izgubljen i u vremenu i prostoru, kao i na pogresnoj poziciji, mozda bi trebao da igra kao napadac. Tadic nije igrao. Zasto? Tosic kojeg jede vreme i koji nece biti bolji od onog Tosica koji je bio pre dve sezone. Markovic kao CAM. Opet pitam zasto? Djuricic nije igrao. Zasto?

avatar
gaja1971
Monday, 15.06.2015
09:56

Ne pricam ja o tome ..pogledaj im igre u klubovima trud i zalaganje a pogledaj u reprezentaciji.Ne radi se samo o ovom golu radi se o tome da mi ne mozemo nikoga da dobijemo i primamo golove samo tako.Od danaca 5 komada koji su manje vise prosecna reprezentacija pa iole ozbiljniji tim bi nas naduvao kao da smo Zanzibar.Tako da decko gledaj malo sire ne samo jedan pas ili 10 minuta nase dobre igre koja i nije plod naseg htenja nego taktike Danaca.