Kanga: "Shvatio sam kakvu težinu nosi 'večiti' derbi"

Autor: Beta Beta
sreda 14.09.2016.
12:05
Izvor: Beta

Gabonac iz redova aktuelnog šampiona Srbije Gelora Kanga u subotu bi trebalo da odigra svoj prvi "večiti derbi", a osim želje da asistencijama doprinese pobedi svog tima otkrio je da već sada shvata težinu koji nosi duel sa Partizanom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Šampion Srbije u subotu gostuje svom najvećem rivalu u okviru 9. kola Superlige Srbije čime će istorijat "večitog rivalstva" dobiti svoju 152. epizodu.

Za mnoge fudbalere koji bi trebalo da počnu meč u Humskoj biće to prvi "večiti derbi", a među njima je i Gelor Kanga koji je u minulom periodu dokučio kolika je težina duela sa Partizanom.

"Nisam mnogo vremena proveo u Beogradu, ali već sam shvatio kakvu težinu nosi 'večiti derbi', da i igrači i navijači ovde žive za tu utakmicu. Očekivanja su velika od nas, ali pošto smo otvorili sezonu na odličan način puni samopouzdanja ulazimo u ovu utakmicu" kazao je Kanga.

Crveno-beli u utakmicu osmog kola ulaze sa prvog mesta na tabeli i 22 boda, a ostavili su sedam pobeda i remi. Crno-beli su peti na tabeli sa 13 bodova, četiri pobede, remijem i tri poraza.

"Za svaku moju dobru igru podjednako su zaslužni svi saigrači. Kolektiv nam je uvek ispred pojedinaca i iz tako dobrog odnosa stvaramo i dobre rezultate. Ne potcenjujemo nijednog protivnika i znamo da u 'večitom' derbiju neće biti lako. Ozbiljno smo pristupili pripremi meča, kao i svakom do sada, naporno treniramo kako bismo u subotu doneli radost našim navijačima", rekao je fudbaler Gabona.

Gabonac je rekao da njegovu ekipu ne sme da ponese atmosfeera derbija i da veruje u povoljan rezultat.

"Staloženom i sigurnom igrom sigurno možemo do cilja. Imamo igrače koji su ušli u seriju, još neki pojedinac sigurno može da iskoči i reši utakmicu. Da li ću to biti ja ili neko drugi stvarno nije važno. Voleo bih da asistiram za gol ili dva, nadam se da ću tako da doprinesem pobedi", rekao je Kanga.

Subotnji "večiti derbi" igra se u Humskoj od 18 časova, a pravdu će deliti najbolji srpski arbitar Milorad Mažić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KO!
Wednesday, 14.09.2016
15:49

kako kida juce protiv bazela covek au

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 14.09.2016
12:41

На теби је да гинеш на дербију и да се искупиш за ону глупост против Лудогореца.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 14.09.2016
12:39

Znaci, treba igrati na crvene kartone...

avatar
bojanb
Wednesday, 14.09.2016
21:11

I auto golove u crvenoj mrezi