Kako zaustaviti nekontrolisano smenjivanje trenera? Ljupko ima konkretan predlog

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.07.2017.
20:53
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Posle iznenadnog odlaska Radoslava Bataka sa klupe Vojvodine, na početku nove sezone, oglasio se i nekadašnji strateg Vojvodine i Crvene zvezde iz njihovih najslavnijih dana.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Iako ove godine radi u Vijetnamu, gde uspešno vodi ekipu Tan Hoa, Ljupko Petrović i dalje pomno prati dešavanja u srpskom fudbalu.

Ono što ga je razočaralo ovih dana, to je najnovija promena na klupi Vojvodine, posle prve utakmice u novoj sezoni, koju je, uzgred, novosadski klub dobio na svom terenu protiv Ružomberoka.

Radoslava Bataka je na klupi ''Lala'' nasledio Nenad Vanić, a iz uprave Vojvodine je u međuvremenu stigla i poruka da će ''ako treba'' smenjivati trenere ''svakog dana'' dok ne pronađu pravo rešenje.

Ljupko Petrović je, kao i mnogi ljubitelji fudbala razočaran takvim odnosom prema trenerima, naravno ne samo kada je Vojvodina u pitanju, nego i mnogi drugi klubovi.

Zbog toga, on je FSS-u predložio rešenje da se ova nekontrolisana ''trenerska vrteška'' u Srbiji konačno svede na razumnu meru.

''Dugo smo pokušavali da napravimo nešto dobro, govorim u ime nas iz struke. I gde god pokucaš, beže kao da si šugav. Produžavala se ta agonija, koja traje i danas, samo što je sad, čini mi se - još gore!

Fudbalski savez Srbije, kao krovna organizacija, mora da donese što pre odluku da jedan klub može u sezoni da ima samo dva trenera!

Pa izvolite, gospodo, ako ćete da smenjujete, imate pravo samo još jednog trenera da dovedete. A onima koji su smenjeni da se isplati sve do kraja ugovora. To je jedino rešenje'',
smatra Ljupko Petrović u izjavi za ''Blic''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Prdonja
Tuesday, 04.07.2017
21:13

Prvo da se uvede da igrac ne moze da ode u inostranstvo prije 22,23 godine, broj stranaca ovako ostavit da bi se sa njima vrtile neke pare, 2 trenera za sezonu, zatvorit sve u grad na 2 sata kad igra reprezentacija, pa svi na stadion. Ocerat sve sto su se sistematski srali u fudbal godinama. Da se ne ponovi dzomba vise nikad. Nije Srbija saka pirinca.

avatar
Realan_PFC
Wednesday, 05.07.2017
01:36

sve je to lepo u teoriji, ali ovo pravilo da nemozes napustiti klub i otici u inostranstvo pre 22-23 je mozda moglo u komunizmu, u demokratiji to nemozes izvesti .......... ako bas oces da zadrzis igraca duze moras da mu ponudis dugogodisnji ugovor, da bi on pristao na taj ugovor mora dobiti i jace finansijske uslove ........... e sad posto su nasi klubovi siromasni i nemaju tu mogucnost, moras ocekivati dobrotu ljudi da ce igrati duzi rok, za manje pare, da se oduze klubu .............. realno nemozes zadrzati igrace duze ako nemas para ............ mozda je privatizacija resenje

avatar
Realan_PFC
Thursday, 06.07.2017
00:57

partizan prodao mladog lukica za nekih milion i po zato sto je bila guzva na sredini, njega sad oce da kupi milan od torina koliko je napredovao, sad prodali vlahovica, ni za njega nema minutaze, otice posle iz fiorentine verovatno za dvocifrenu cifru, zvezda ristica prodala za 2M, da su mu dali da igra svaku utakmicu verovatno bi otisao sad za 5-6 miliona, bilo ih je jos bez minutaze, Saponjic, Luka Jovic, to su igraci koji su prodati zarad budzeta klubova, a bez prave sanse pruzene ............ kad bi klubovi imali para u pozadini, mogli bi i da istrpe da izguraju mlade igrace duze, a ne da ih prodaju prerano da pokriju dugove

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 05.07.2017
12:51

Ironija je u tome sto klubovi sada TJERAJU mlade igrace na transfer... Sjetimo se Grujica, da nije otisao Zvezda bi bankrotirala.

avatar
Tuesday, 04.07.2017
21:04

Bravo, upravo sam slično hteo da predložim pre neki dan. Moj predlog je malo fleksibilniji: 2 trenera u sezoni, a ako bi hteli trećeg morali bi da ga potraže u svojim redovima među trenerima koji su već zaposleni u tom klubu. Tu opciju za razliku od Ljupka sam ubacio da se drugi trener u sezoni ne bi opustio da ne može da bude smenjen jer ni ta krajnost ne bi bila dobra za fudbal, a ni poštena prema klubovima.

avatar
Partizan/Lazio
Tuesday, 04.07.2017
23:22

Odlicna ideja!

avatar
Al(a)din
Tuesday, 04.07.2017
20:57

I tako bi zaista trebalo i da bude. Svaka cast Ljupku na odlicnom predlogu koji FSS nece usvojiti

avatar
Gojko Lemic
Wednesday, 05.07.2017
05:46

Ljupko cuva svoju struku i gleda da im se isplati novac, za godinu dana ili dve na koliko su potpisali ugovor.gde je garancija klubu koju trener daje da ce recimo biti u vrhu tabele,a ono gola borba za opstanak ili ispadanje iz lige.U tom slucaju trener bi trebao da isplati klubu obestecenje za svoj promasaj.Juce procitah izjavu novog trenera Vojvodine Nenada Vanica napadaju na oba trofeja,a oceli osvojiti trece ili peto mesto je pitanje.Gospodine Petrovicu posle 1991 godine nigde nista niste postigli kao trener.