Kako razmišljaju u UEFA? Objasnio Ćurković...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.10.2014.
13:01
Izvor: Sportske.net, Sport

Potpredsednik FSS i veliki prijatelj Mišela Platinija Ivan Ćurković tvrdi da bi naša reprezentacija mnogo bolje prošla da nije bilo upada nekolicine ''navijača'' na teren posle onog famoznog albanskog drona u Humskoj.

Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic
Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Povezane vesti

Iako su mnogi od nas nezadovoljni odlukom disciplinskih organa UEFA, smatrajući da smo nepravedno kažnjeni, potpredsednik FSS Ivan Ćurković racionalno objašnjava novonastalu situaciju.

On je svestan da u UEFA posmatraju svaki detalj i da ne žele da nam progledaju kroz prste ni za najmanji propust u organizaciji meča sa Albanijom.

Tu posebno ističe upad navijača na teren posle incidenta koji su izazvali Albanci, a slike pojedinaca poput Ivana Bogdanova su dobro poznate i stranim medijima, a pogotovo disciplincima Evropske kuće fudbala.

''Bilo je propusta koji idu nama na dušu, bilo je lica sa i bez maski koja su poznata ljudima iz UEFA, a koja su se ponovo pojavila, šetala terenom, lica sa kojima je UEFA već imala problema.

Neko će reći 'da, ali to je samo posledica', međutim, ne postoji opravdanje za dešavanja na samom terenu. I UEFA tako razmišlja. Ne možeš da odeš u pozorište i ako ti se ne dopada predstava, da prebiješ glumce
...''
, slikovito objašnjava Ćurković, a prenosi ''Sport''.

On ipak smatra da FSS treba da se žali na ovu odluku, ali takođe i podseća o kakvim se sve kaznama spekulisalo pre odluke UEFA, poput one o izbacivanju Srbije iz kvalifikacija.

''Jednog dana će neke stvari biti mnogo jasnije, ali za sada samo toliko da potpuno podržavam reakciju FSS na presudu iz Niona'', zaključio je Ćurković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke