Kako je "Plavi voz" završio u plej-ofu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.04.2016.
19:54
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Radnik već sada možemo okarakterisati kao najprijatnije iznenađenje sezone na izmaku, a malo je onih koji se sećaju da su novajlije u ligi posle devet kola zauzimale poslednje mesto na tabeli.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Debitant u najkvalitetnijoj fudbalskoj ligi u Srbiji obezbedio je opstanak kolo pre kraja regularnog toka šampionata što je i bio primarni cilj Radnika.

"Plavi voz" je u sredu remizirao sa Jagodinom, ali je zahvaljujući pobedi Partizana nad Javor Matisom uvećao prednost u odnosu na klub iz Ivanjice i osigurao plasman u plej-of!

Niko nije mogao da sluti da će Radnik završiti u gornjem delu tabele kada dođe red da se podvuče crta, a posebno ne nakon lošeg otvaranja šampionata i samo jednog trijumfa na devet odigranih utakmica.

Smena trenera dogodila se posle poraza od Voždovca (1:3) u osmom kolu Superlige, a ekipa je do tog momenta ostvarila samo jednu pobedu, tri remija i četiri poraza.

Novi šef stručnog štaba Miloš Veselinović preuzeo je tim pred gostovanje Čukaričkom a "Brđani" su mu pokvarili debi u Superligi pošto su slavili sa 2:0 i tako ostavili Radnik na dnu tabele posle devet takmičarskih kola.

Samo šest bodova imao je Radnik 12. septembra 2015. godine, ali je od tog momenta, do danas uspeo da ostvari OSAM pobeda, SEDAM remija i samo PET poraza što mu je omogućilo da završi u plej-ofu Superlige!

Mladi stručnjak Miloš Veselinović preporodio je ekipu, učinio da Radnik na 20 odigranih utakmica osvoji 31 bod i da bez ikakve presije uđe u završnicu sezone u kojoj će imati priliku da ponovo odmeri snage sa najkvalitetnijim ekipama u Superligi.

Radnik u poslednjem kolu regularnog dela sezone gostuje Novom Pazaru, a nakon toga će odigrati sedam utakmica u plej-ofu protiv Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog, Borca, Radničkog iz Niša i Vojvodine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volem Vosu
Wednesday, 06.04.2016
20:33

Cestitke za Radnik.

avatar
Totalno Iskren
Wednesday, 06.04.2016
20:17

Nece se oni proslaviti u plej-ofu.

avatar
DickHead Advokat
Thursday, 07.04.2016
11:33

Oni ne napadaju titulu, cilj je i bio da se osigura plej of da bi onda Toncev prodao i i namestio sve utakmice. :) Pozdrav.