Kako je Piksi od ''limitiranog tima'' stvorio ekipu koja igra ''fenomenalan fudbal''?

Autor: Beta Beta
utorak 20.12.2016.
14:29
Izvor: Beta

Trener Guangdžou RF Dragan Stojković rekao je danas da mu je lepo u Kini, pošto je sa svojim timom uspeo da prikaže najlepši fudbal i da će otići u Evropu ako dođe neka ponuda.

Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds
Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds

Povezane vesti

Stojković je danas u Beogradu primio nagradu Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg trenera u 2016. godini.

"Ovo je veoma važna nagrada, pogotovo što je od FSS. Ovo je bila naporna i teška godina u svakom smislu, ali ništa mnogo različita od prethodnih. Uspeli smo da napravimo igru koja je plenila i čestitke koje smo dobili na kraju sezone pokazuju da smo igrali najlepši fudbal u Kini.

Srećan sam jer to znači da sve ono što smo radili, nije bilo uzalud. Ne radim zbog nagrada već da bih ostavio dobar utisak, da bi fudbal ličio na ono što želimo, a nagrade dolaze i prolaze, sastavni su deo kao i svaki drugi",
rekao je Stojković novinarima u Beogradu.

Stojković je sa Guangdžouom RF zauzeo šesto mesto na tabeli ove sezone.

"U septembru sam produžio ugovor na četiri godine. Koncentrisan sam na svoj rad, imam odličnu saradnju sa vlasnikom, lepo se osećam i vidim veliki izazov. Razmišljam o klubu i kako da igramo dobar fudbal, a Evropa će doći. Ako ne dođe, ništa", naveo je bivši fudbalski reprezentativac.

On je rekao da je u Kini ekspanzija fudbala, da svetska i evropska igračka i trenerska imena dolaze tamo. Dodao je da se mnogo ulaže u infrastrukturu, igrače i trenere i da će zbog toga obaveze i iskušenja biti veća naredne godine, pošto je konurencija jaka.

"U januaru su sve ankete navele da smo mi glavni kandidati za ispadanje iz lige, a ja sam rekao da je cilj da budemo u prvih pet. Za jedno mesto sam pogrešio, pošto smo završili šesti na tabeli. Konkurencija je velika, teško je napraviti uspeh u Kini.

Rekao sam da ćemo igrati najlepši fudbal i da rezultati došli ili ne, da moramo da igramo najlepše. Na kraju sezone se to potvrdilo, a to mi je velika satisfakcija, nisam ih slagao, kada vidite da je vaš tim limitiran, a vi iz igrača izvučete maksimum i pokažete fenomenalan fudbal",
rekao je Stojković.

Upitan o rezultatima reprezentacije Srbije, Stojković je rekao da je drugo mesto u kvalifikacionoj grupi jako zadovoljavajuće, ali da bi voleo da su "orlovi" prvi.

"Ima dovoljno vremena da se to popravi. Ovo što je do danas urađeno ima smisla i daje objektivnu nadu da možemo da ostvarimo prioritet, a to je odlazak na Svetsko prvenstvo, što bi imalo ogroman značaj.

Verujem da će drugo poluvreme u kvalifikacijama sledeće godine doneti dobre rezultate i pozitivnu energiju koja će nas nositi do kraja. Veruejm da sa (Dušanom) Tadićem i saigračima i Muslinom na klupi, reprezentacija može da se nadje tamo gde svi želimo",
rekao je on.

Stojković je naveo i da je osim na profesionalnom ova godina za njega bila uspešna i na privatnom planu, pošto je dobio unuku.

"To je nešto najlepše što čoveku može da se dogodi. Predivan je osećaj, nisu me lagali. Unuka je centar mog života", rekao je Stojković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke