Kako izgleda Partizanova transfer lista?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 27.12.2014.
11:16
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Partizan u četvrtak je dobio novog predsednika i Upravni odbor a među prvim zadacima novoimenovanih čelnika biće i kvalitetno sprovođenje transfer politike u januarskom prelaznom roku.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nakon promena koje su se u četvrtak dogodile u upravljačkim strukturama FK Partizan navijači su se brzo vratili u realnost i ponovo počeli da razmišljaju o problemima sa kojima će se suočiti nova Uprava.

Pored već poznatih finansijskih problema, dugovanja igračima i nerešenih imovinskih odnosa stadiona u Humskoj, sportski sektor će već u narednim danima biti na ispitu pošto se početak zimskog prelaznog roka bliži a sa njim dolaze i priče o odlascima igrača i pojačanjima.

Novoizabrani potpredsednik zadužen za sportski sektor izjavio je u petak da će Partizan već u januarskom prelaznom roku formirati tim koji će se do leta uigravati i biti spreman da napadne plasman u Ligu Evrope, dok je Liga šampiona okarakterisana kao bonus.

Ljubiša Tumbaković je već razgovarao sa šefom stručnog štaba a novinarima je priznao da postoji nezvanična transfer lista na kojoj se nalaze igrači koji će moći da napuste klub i oni koji se karakterišu kao želje Marka Nikolića.

Pođimo redom. Na poziciji golmana u januaru neće biti promena. Trio koji već neko vreme čini golmansku ekipu ostaće na okupu pa ćemo tako i na proleće sa rukavicama na rukama gledati Milana Lukača, Živka Živkovića i Filipa Kljajića.

Golmani

Najviše promena treba očekivati u defanzivnoj liniji u kojoj na proleće neće biti povređenog Miroslava Vulićevića, ali ni Vojislava Stankovića kome je istekao ugovor, kao ni Vladimira Volkova koji ima dozvolu da napusti klub u slučaju dobre ponude.

Kada uzmemo u obzir da Miloš Ostojić ima hroničan problem sa povredama jasno je da će prioritet Partizana u januarskom prelaznom roku biti dovođenje defanzivaca i dvojice ili čak trojice.

Odbrana

Među onima koji su u ranijim prelaznim rokovima figurirali kao potencijalna pojačanja Partizana u defanzivnoj liniji nalazi se Nemanja Tubić koji je jesenji deo sezone proveo u BATE Borisovu a na ostala imena valja sačekati još neko vreme.

Vezni red će takođe biti reorganizovan jer će u zimskom prelaznom roku dozvolu da napuste klub imati Predrag Luka, Petar Grbić i Saša Marković. Ako se tome doda da Darko Brašanac neće biti spreman za početak prolećnog dela sezone a da Saša Ilić ne može da iznese veći teret, jačanje veznog reda se nameće kao neminovnost.

Vezni red

Već u prvim danima prelaznog roka u Humsku bi trebalo da stigne Enver Alivodić koji igra na poziciji krila sa jakim ofanzivnim karakteristikama. U igri je povratak Stefana Babovića a nije isključeno da Marko Nikolić u planu ima još neko ime.

Napadačka linija takođe bi mogla da pretrpi ozbiljne promene i to je pitanje koje treba što pre rešavati jer primer Crvene zvezde dobro govori šta se dogodi kada klub u istom trenutku napuste dvojica najboljih napadača.

Petar Škuletić je na izlaznim vratima iako nova Uprava ne želi da ga proda. Menadžer najboljeg napadača lige tvrdi da je Škuletić već potpisao za Lil i ostaje nam da vidimo kako će se ta priča razvijati u narednim danima.

Danko Lazović u ugovoru ima opciju da može da napusti klub kad dobije unosnu ponudu a Ismael Beko Fofana ima dozvolu da potraži novu sredinu. Napadači koji sigurno ostaju u timu jesu Nemanja Kojić i Ivan Šaponjić ali je svima jasno da će u slučaju odlaska Škuletića i Lazovića ili bar jednog od njih crno-beli krenuti u potragu za kvalitetnim napadačem.

Napad

Prethodnih dana mogli smo da čujemo da je prvi na listi potencijalnih pojačanja Gabrijel Kordova Kleo a među kandidatima za prelazak u Partizan nalaze se još iskusni Andrija Delibašić i napadač Zete Petar Orlandić.

Sve u svemu, u Humkoj treba očekivati prometnu zimsku pojacu i mnogo promena koje bi trebalo da dovedu do boljitka u nastavku sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke