Kako će Partizan izgledati na premijeri?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.07.2015.
18:55
Izvor: Sportske.net

Sedam dana uoči prmijere koju će šampion Srbije imati u Evropi na startu nove sezone pozabavili smo se sastavom tim za duel sa Dilom. Problemi zbog povreda i odsustva zlatnih "Orlića" uticaće na krojenje tima a evo kako bi ekipa Zorana Milinkovića trebalo

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana narednog utorka osmu godinu za redom kreću u pohod na grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, tačnije u drugom kolu kvalifikacija, protivnik crno-belih biće gruzijski šampion Dila Gori.

Prva utakmica zakazana je za 14. jul kada će Partizan biti domaćin, a do tog susreta crno-beli će na Pohorju odigrati još jednu kontrolnu utakmicu koja će ujedno biti generalna proba pred okršaj sa Gruzinima.

Šampion Srbije bio je aktivan na letnjoj transfer pijaci ali je u isto vreme ostao bez četvorice iskusnih fudbalera koji su u prethodnoj sezoni igrali ozbiljnu ulogu u ekipi Partizana.

Trener Zoran Milinković na Pohorju je mogao da sklopi mozaik i donese odluku na kojih 11 fudbalera računa za prvu utakmicu sa Dilom premda su povrede i izostanak omladinskih reprezentativaca učinili da strateg crno-belih na kraju priprema uđe u problem kada je sastavljanje ekipe u pitanju.

Pođimo redom, analizom svake od pozicija u timu Partizana, a na kraju ćemo predočiti kako bi mogao da izgleda "Parni Valjak" na premijernoj utakmici u sezoni 2015/2016.

Kada su golmani u pitanju tu veće dileme oko startera ne bi trebalo da bude. Živko Živković iskoristio je šansu koja mu se ukazala posle povrede Milana Lukača a sjajnim partijama u prolećnom delu sezone i dobrim radom tokom priprema osigurao je mesto među stativama pred duel sa Dilom. Podsetimo da konkurenciju Živku Živkoviću predstavljaju Milan Lukač i Filip Kljajić.

Velikih problema pred duel sa Dilom Zoran Milinković bi mogao da ima kod sastavljanja zadnje linije tima. Fabrisio Dornelas je van stroja zbog povrede zadnje lože leve noge, Branko Ilić je prodat Astani, a situaciju dodatno komplikuje lakša povreda Gregora Balažica koji bi ipak trebalo da bude spreman do narednog utorka.

Najjača konkurencija u defanzivnoj liniji Partizana prisutna je na poziciji desnog beka. Zoran Milinković na raspolaganju ima sjajne iskusne igrače kakvi su Miroslav Vulićević i Ivan Bandalovski a ne treba zaboraviti da će nakon odmora zbog napora na Novom Zelandu konkurenciju pojačati i perspektivni Miladin Stevanović. Sudeći prema onome što se moglo videti na pripremama, prednost na poziciji desnog beka imaće Miroslav Vulićević.

Kao što je već rečeno, najveći problem u sastavljanju tima za duel sa Dilom predstavljaće štoperski par. U konkurenciji za tim trebalo bi da budu Gregor Balažic, Lazar Ćirković i Miloš Ostojić, a kako stvari trenutno stoje ispred Živka Živkovića trebalo bi da stoje Slovenac i mladi reprezentativac Ćirković koji ima iskustvo igranja evropskih utakmica. Tandem bi mogli da čine Balažic i Ostojić ukoliko trener Milinković proceni da je rekovalescent Ostojić u prednosti zbog toga što je odradio čitave pripreme, dok je Ćirković više od dve nedelje proveo sa mladom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Na poziciji levog beka trebalo bi da se nađe Nemanja Petrović koji nakon odlaska Vladimira Volkova ima prednost u odnosu na mlađanog Miroslava Bogosavca. Ovde treba dodati da bi u slučaju nužde čak i Ivan Bandalovski mogao da zaigra kraj leve aut linije ali ne treba očekivati takav eksperiment ukoliko ne bude bilo preke potrebe.

Vezni red šampiona Srbije u novoj sezoni biće osetno slabiji nakon odlaska Nikole Drinčića koji je za godinu i po dana boravka u Humskoj pokazao o kakvom se igraču radi. Crno-beli su se pojačali dovođenjem Marka Jevtovića i Nikole Trujića a konkurencija je poboljšanja priključivanjem Saše Lukića i Nemanje Glavčića prvom timu.

Na poziciji zadnjeg veznog Partizan je u blagom deficitu sa igračima pošto je pored Nikole Drinčića klub napustio i Saša Marković. Trenutno za tu poziciju konkurišu Darko Brašanac i Marko Jevtović a lako bi moglo da se dogodi da im se priključi Saša Lukić premda se radi o igraču veznog reda sa nešto ofanzivnijom vokacijom. Mladi Nemanja Glavčić tek je priključen prvom timu pa će na svoju šansu svakako čekati još neko vreme. Ivan Petrović je takođe neko ko bi mogao da igra na poziciji zadnjeg veznog ali se u datom momentu nekadašnji igrač Radničkog 1923 nalazi daleko od startne postave.

Značajno veća konkurencija u veznom redu prisutna je na onim pozicijama bliže protivničkom golu ali Zoran Milinković na startu kvalifikacija za Ligu šampiona sigurno neće računati na Andriju Živkovića koji je dobio produženi odmor. Šansu u startnoj postavi sasvim izvesno neće dobiti Predrag Luka, Nenad Marinković i mladi Marko Golubović što značajno sužava izbor strategu Partizana.

Sudeći prema onome što se moglo videti u drugom delu priprema, mesto u ofanzivnom delu veznog reda zagarantovano je Stefanu Baboviću, dok za krilne pozicije konkurišu Petar Grbić, Nikola Trujić i Nikola Ninković. Nikola Trujić bi mogao da sačeka na debi zbog činjenice da je propustio dobar deo priprema, zbog čega verujemo da će po krilnim pozicijama delovati Nikola Ninković i Petar Grbić.

Normalno je da nismo zaboravili na prekaljenog Sašu Ilića koji će delovati kao pokriće sa klupe u trenucima kada timu Zorana Milinkovića bude potrebno da smiri situaciju na terenu ili da dobije dodatni podsticaj za atak na protivnički gol.

Za razliku od prolećnog dela sezone kada je navalna linija bila najslabiji deo Partizanovog tima, u novu sezonu crno-beli ulaze sa značajno pojačanom konkurencijom u napadu. Za duel sa Dilom u špicu treba očekivati Valerija Božinova a pokriće će mu biti nedovoljno pripremljeni Abubakar Oumaru i Nemanja Kojić, dok je zlatni "Orlić" Ivan Šaponjić dobio produženo odsustvo i on će tek nešto kasnije biti na raspolaganju Zoranu Milinkoviću.

Nakon podrobne analize svake pozicije u timu Partizana ostalo je da prognoziramo u kojoj će formaciji i sastavu nastupiti crno-beli u duelu sa Dilom. Naš prvi pik je formacija 4-2-3-1 ali ne treba odbaciti mogućnost da se Milinković odluči za određenu varijaciju formacije 4-3-3.

Partizan formacija

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Dile zakazana je za 14. jul sa početkom od 20.45. Revanš je na programu sedam dana kasnije u Goriju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mileta
Tuesday, 07.07.2015
22:17

Kako ce izgletati tim Partizana,pa duplo losije nego prosle godine u ovo doba.nTo je valjda i bio osnovni cilj ove uprave.

avatar
Milos Veljkovic
Tuesday, 07.07.2015
22:05

Ovaj startni tim kao da je spremljen za Donji Srem.Uozbiljite se malo,u starnoj mora biti bar jos Andrija ili Abubakar.Andrija bi trebalo da ostane bar do kraja kvalifkacija tj nece otici dok se ne zavrsi sudski spor i jos kad bi stigao Markinjos koji je solidno spreman jer je do skoro igrao za Santos onda i mozemo necemu da se nadamo.

avatar
Tuesday, 07.07.2015
21:42

kako to Rajković je branio pre neki dan a ovi još na odmoru?

avatar
DusanSD
Tuesday, 07.07.2015
20:37

Mislim da ce Babovic igrat izadnjeg, a ne ofanzivnog veznog. Od ostalih tumbanja, zavisno od potrebe, ocekujem da Abubakar igra krilo, a Brasanac stopera. Ponavljam, govorim o prinudnim resenjima koje mogu ipak biti realne s obzirom na deficit...

avatar
DusanSD
Tuesday, 07.07.2015
20:35

Mislim da ce Babovic sigurno ovu sezonu igrati zadnjeg, a ne ofanzivnog veznog.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 07.07.2015
20:07

Kupovi nisu Derbiji, a PARTIZAN je osnovan u Beogradu.

avatar
Grobari Kanada
Tuesday, 07.07.2015
20:05
avatar
ujka Vanja
Tuesday, 07.07.2015
19:56

Pirlo pre kapitena Ilica?Neprocenjivo.Inace ja bih davao sansu mladjim igracima poput Stevanovica,Glavcica,pa i Golubovica dok je jos rana faza kvalifikacija,dok nisu dosli jaci protivnici.A to bi donelo koristi i klubu i samim igracima,da osete kako je igrati u Evropi,a i cena bi im porasla.

avatar
Povratak kraljaBAN23
Tuesday, 07.07.2015
19:55

(4-1-4-1): Ž.Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, Bandalovski - Brašanac - Grbić, Babović, Lukić, Ninković - Božinov. Prvoj postavi nedostaju povređeni Fabrisio umesto Ćirkovića i nespremni A.Živković umesto Grbića odnosno Abubakar umesto Ninkovića i to bi trenutno bila najbolja postava Partizana. Jasno je da nam fale levi bek, ne zbog slabog kvaliteta Bandalovskog nego zbog toga što je dešnjak i primarna pozicija mu je desni bek, zatim zadnji vezni kako bi Brašanac zauzeo nešto ofanzivniju poziciju umesto Lukića i ofanzivni vezni umesto Babovića.

avatar
Srbija_
Tuesday, 07.07.2015
19:30

Valjda bi ova ekipa mogla da odigra kako treba ( u sustini ista ekipa,sa dodatkom povratnika Vulicevica i Bozinova). Po ovome kako se uigravalo Ostojic je dosta bio u kombinaciji,mozda i on uleti sa Balazicem,ali voleo bi Cirkovica tu. Nadam se da ce i Balazic biti fit. Malom Dzigiju pamet u glavu,Babovicu da shvati da nije privatnik,i da se vec jednom krene vracati u odbranu ,i trebalo bi biti dobro. Tu ce naravno uci i Sale,Abubakar,trujic, mozda doprinesu nesto. Pocetak je,treba sacekati i Saponju,Zileta, Stevanovica i bice dosta bolje

avatar
Slobodan Milivojevic
Tuesday, 07.07.2015
19:23

4-5-1 najgora formacija, izgubicemo protiv Gruzijaca

avatar
gz
Tuesday, 07.07.2015
19:05

Ne moze ovaj petrovic da igra, on nije kalibar ni za jsl a ne za Partizan..