KAKAV JUBILEJ - 500 utakmica sa Zvezdom!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.10.2016.
10:13
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Jučerašnji meč protiv Rada za njega je imao poseban značaj...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Trener golmana Crvene zvezde Srđan Maksimović juče je upisao jubilarnu 500. utakmicu u pomenutoj ulozi u našem najtrofejnijem klubu!

I zaista, u vreme kada se treneri u većini domaćih klubova menjaju ''kao na traci'', popularni Maksa je jedan od veoma retkih stručnjaka koji se tako dugo održao na svojoj poziciji.

U izjavi klupskom sajtu, Maksimović se podsetio i svoje prve utakmice u ovoj ulozi, davne 2003. godine, kada je Zvezdu sa klupe predvodio legendarni Ljupko Petrović.

''Sećam se te prve utakmice, protiv Jang Bojsa u Cirihu kao da je juče bilo. Trener je tada bio Ljupko Petrović, a poslednji put sam Ljupka gledao u Bariju, samo što sam tada imao ulogu navijača.

Trinaest godina kasnije, on i ja smo sedeli na istoj klupi, i za mene je to bila neverovatna čast. Vreme je prošlo i prebrzo, ali u Zvezdi je uvek tako -  samo se gleda sledeća utakmica, vreme brzo prolazi, i sa ove distance ne mogu da verujem da je već prošlo 500 zvaničnih utakmica'', izjavio je Maksimović.

Od 500 pomenutih mečeva, čak 37 je večitih derbija, a 62 su evropske.

''Posle svake utakmice vodim evidenciju. Beležim sve dobre i loše poteze koje su golmani imali. Ako smo primili gol, analiziram na koji način, ako nismo - opet analiziram ponašanje golmana.

Da bi golmani napredovali, mora se detaljno pratiti njihov razvoj i svakodnevno raditi na ispravljaju grešaka, ali i poboljšanju vrlina.

Sa zadovoljstvom posvećujem pažnju svakoj utakmici i sa našim golmanima proživljavam i lepe i manje lepe trenutke. Zaista sam srećan što sam ovoliko u Crvenoj zvezdi''
, zaključio je Maksimović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Tuesday, 01.11.2016
19:20

Максо легендо! Сви долазе и одлазе али Макса је ту и не мрда! :-D

avatar
Anderton
Monday, 31.10.2016
11:37

Lep jubilej. Čestitke. Pogotovo što je u turbulentnim godinama uvek bio uz svoj klub. A ne kao neki koji se sada guraju kada su prvi.

avatar
Monday, 31.10.2016
11:35

2004. је био Јанг Бојс!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 31.10.2016
12:25

I misterija je resena:-D Dva manje Derbija, jedan manje Kup i sest meceva manje u Evropi:-D Hvala, kolega inspektore:-D

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 31.10.2016
11:20

Prvo i prvo, Kupovi nisu! Derbiji (jesu okrsaji vecitih- ne mogu da stavim znake navoda jer mi nece objaviti) niti ce ikada biti, u suprotnom bismo sad pricali o 187 odigranih Derbija u istoriji. Drugo, ako je covek postao trener golmana '03, onda je bio tu na 32 okrsaja u prvenstvu i 8 u Kupu, ali ako Srki ima (samo) 62 nastupa u Evropi, a ne 68 koliko bi imao da je tu bio neprekidno, onda znaci da nije sve vreme bio tu. Gde je otisao?:-)