Kad brojevi ne znače ništa, Srbija vredi pet puta više!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 08.10.2015.
14:51
Izvor: Sportske.net

Tužno je gledati ove podatke, tim pre što su vezani ne za procenu, nego stvarne transfere fudbalera...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Šta reći, albanski mediji su sračunali vrednosti reprezentacija, ne mora da bude tačno, ali približno jeste tako, srpski igrači vrede pet puta više na tržištu.

Ako i ostavimo specijalizovane sajtove i utvrdimo da igrač vredi koliko je neko za njega spreman da plati, dolazi se do nekih zastrašujućih brojki. O našima nećemo, znamo koliko su plaćeni, kolika im je cena i u kojim klubovima igraju, a opet, kada pogledate tabelu, sve to pada u vodi.

Albanci?

Etrit Beriša brani za Lacio, sada je rezerva Marketiju, cena mu je par miliona evra, važi za talentovanog golmana, ali ako ga uporedite sa Rajkovićem, recimo, koji je svetski prvak? Ni Stojković ne zaostaje, ima mnogo iskustva i branio je u mnogo jačim ligama od izraelske.

Naveli smo najskupljeg igrača, odnosno jednog od najskupljih u Albaniji, odlični bek Hisaj je stigao ovog leta u Napoli posle sezone u Empoliju, kada mu je cena porasla, neki navode da vredi 4 miliona evra, ali su Partenopei za njega platili milion više sa bonusima. On je najskuplji, a visoko se kotira i Škeljzen Gaši.

Ovaj momak iz Kline igra za Bazel, stigao je iz Grashopersa za 3 miliona evra, a prošao je mlađe reprezentativne kategorije Švajcaraca, zaigrao na kraju za Albaniju, jer nije dobio šansu među švajcarskim seniorima.

Svi ostali su ispod 3 miliona, niko nije napravio nikakav veći transfer.

Ukupno to je oko 35 miliona, kako pišu Albanci, Srbija je procenjena na 150 miliona. Neka i preteruju, ali svejedno, ovo je pokazatelj da vrednost fudbalera ne mora da znači ništa.

No. nadajmo se da će kvalitet, a ne nefudbalske stvari presuditi večeras u Elbasanu!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grande Juventino
Thursday, 08.10.2015
17:25

Farska ostrva imaju vise bodova od srbije.... nema sta dalje da se prica u opste....

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 08.10.2015
15:30

Sta je ovde toliko cudno? Albanci su uboli premiju sa grupom, nosilac Portugal koji je trenutno Liverpul medju reprezentacijama, veliko ime, solidan tim, ali sa prosecnom igrom u najboljem slucaju. Tu su jos Danci koji imaju jednog bas dobrog igraca, ostalo prosek, dobijaju kuci ono sto moraju da dobiju, a u gostima otkinu po koji bod kad im je vece. Mi smo raspad sistema, tu sve igraci kojima su stomaci puni od dobrih ugovora, niko od njih nije svez, nema potrebu da se dokazuje. Tu ne racunam ove klinare sto tek dolaze (Rajka, Zivkovica, Maksmovica pa i one malo starije kao sto je Spajic) jer se na njih jos ne racuna. Albanci igraju svoju labudovu pesmu, koja ce kao i svaka pre toga trajati 5 minuta, pa ce posle ponovo gubiti 5:0 u gostima od repki kao sto je Jermenija. Usput, ovo je bukvalno B tim Svajcarske reprezentacije.

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 08.10.2015
14:55

Cetiri puta...

avatar
StormyLBZ
Thursday, 08.10.2015
14:54

Niste napomenuli na u nasoj reprezentaciji igraju manekeni, i to ima udela u fudbalu!