JSL - Zvezda vraća 'jesenašnji dug', "Valjak" na Banovom brdu

Autor: Beta Beta
subota 21.03.2015.
13:23
Izvor: Beta

Utakmicama 20. kola za vikend će biti nastavljeno takmičenje u Jelen Superligi. Derbi se igra u nedelju na Banovom Brdu, baš kao i duel Jagodina - Spartak, dok će preostalih šest utakmica biti odigrano u subotu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana gostovaće u nedelju na Banovom brdu Čukaričkom u derbi utakmici 20. kola Superlige Srbije, dok će Crvena zvezda dan ranije dočekati Napredak.

Četvrtoplasirana Vojvodina će gostovati niškom Radničkom, dok će Novi Pazar ugostiti Mladost iz Lučana, a OFK Beograd sastaće se na Karaburmi sa Borcem iz Čačka.

Jagodina će se u nedelju sastati sa Spartakom iz Subotice, dok će Radnički 1923 dočekati Voždovac, a Rad će na Banjici ugostiti Donji Srem.

Najviše pažnje ovog vikenda privući će meč prvoplasirane i trećeplasirane ekipe - Partizana i Čukaričkog, koji će se igrati u nedelju od 17.00.

Partizan je prošlog vikenda na svom terenu savladao Rad sa 2:0, dok je u sredu u prvom meču polufinala Kupa Srbije, takođe na stadionu u Humskoj, savladao Jagodinu sa 3:0, pa tako ekipa Marka Nikolića u dobrom raspoloženju ulazi u derbi 20. kola Superlige.

Čukarički na poslednje dve utakmice u prvenstvu Srbije nije osvojio tri boda. Oni su pre dve nedelje na Banovom brdu remizirali sa Borcem iz Čačka, te su na Dušanovcu odigrali nerešeno bez golova sa Voždovcem.

Ipak, u sredu je tim Vladana Milojevića potvrdio da se nalazi u usponu forme. Oni su na svom terenu savladali Voždovac sa 2:0 u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Čukarički je poslednji put u prvenstvu Srbije pobedio Partizan još 2008. godine, pa bi ovaj neslavan niz za tim sa Banovog brda trebalo da bude dodatna motivacija.

Eventualnim trijumfom Čukaričkog nad Partizanom, kao i pobedom Crvene zvezde nad Napretkom, prvenstvo Srbije bi značajno postalo neizvesnije, jer bi Zvezda prišla lideru na samo bod zaostatka, dok bi "Brđani" bili pet bodova iza.

Zvezda od 18 časova dočekuje Napredak, protiv kog će pokušati da nastavi pobednički niz u Superligi Srbije. U jesenjem delu šampionata u okršaju ova dva kluba u Kruševcu nije bilo golova.

Ekipa Nenada Lalatovića je na poslednje tri utakmice postigla devet golova i to protiv uglavnom protiv jakih rivala. S druge strane, Napredak ovog proleća ima dosta problema sa efikasnošću.

Neporaženi ovog proleća Radnički iz Niša će od 17.00 dočekuje Vojvodinu, koju će prvi put ove sezone predvoditi Zlatomir Zagorčić. Vojvodina je na poslednja dva meča poražena, uz čak sedam primljenih golova, pa su tako izgubili korak za šampionsku titulu sa "večitim" rivalima.

S druge strane Nišlije su serijom dobrih rezultata znatno uvećali svoje šanse za opstanak u ligi. Oni u ovaj meč ulaze sa 14. mesta.

Rad na Banjici protiv Donjeg Srema želi da se vrati na pobednički kolosek, nakon poraza od Partizana u prošlom kolu, dok će u derbiju začelja kragujevački Radnički 1923 dočekati Voždovac. Ovi mečevi igraju se od 14.30.

Nakon ovog kola u Superligi Srbije sledi dvonedeljna pauza, zbog reprezentativnih obaveza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke