JSL - Vojvodina vs Partizan 0-4 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.05.2015.
18:40
Izvor: Sportske.net

Derbi 26. kola Jelen Superlige odigran u Novom Sadu, gde je Partizan slavio ubedljivu pobedu nad domaćom Vojvodinom.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Utakmica je počela u 19 časova, ovo su sastavi ekipa.

Vojvodina: Žakula, Vasilić, Ivanić, Pekarić (Novaković od 85.), Rogač, Luković (Asani od 65.), Gaćinović (Stojanović od 74.), Nastić, Sekulić, Ćurko, Babić. 

Partizan:
Ž. Živković, Bandalovski, Volkov, Balažic (Ćirković od 46.), B.  Ilić, Drinčić, Babović, Brašanac, A. Živković, S.Ilić (Ninković od 64.), Šaponjić (Grbić od 74.). 

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela, Partizan u ovom trenutku ima samo dva boda više od Zvezde, s obzirom na današnju pobedu crveno-belih protiv Rada od 2-0.

Prva prilika za Vojvodinu viđena je već u četvrtom minutu meča, Gaćinović je proigrao Ivanića, čiji udarac brani Živković, ali tu se pritisak ''Lala'' nije završio. Usledila je nova akcija, Ivanić je izblokiran, Gaćinović je utrčao ispred Živkovića, ali golman partizana ponovo izlazi kao pobednik!

Vojvodina mnogo opasnija, domkaći nastagvljaju sa napadima, Ivanić ponovo preti u osmom minutu, ali Balažic iz dva pokušaja nekako uspeva da ga zaustavi na ivici kaznenog prostora Partizana.

Nešto kasnije, preti i Partizan, ali je akcija zaustavljena zbog ofsajda, da bi u 20. minutu Vojvodina stvorila novu stopostotnu priliku. I ponovo su Ivanić i Gaćinović u glavnim ulogama u domaćem timu, ali i ovog puta kao pobednik izlazi sve bolji golman Partizana Živko Živković!

U 26. minutu mogao je Ivan Šaponjić da kazni sve ove promašaje domaćeg tima. Babović ga je sjajno uposlio sa centra igrališta, Šaponjić je krenuo u kontru, ali se spetljao i iskosa sa desne strane je na kraju poslao loptu pored gola.

Partizan se konačno budi, u 32. minutu lepa akcija Andrije Živkovića i Šaponjića, napadač Partizana je poslao loptu u peterac, a tamo jedan od igrača vojvodine izbija loptu u korner.

Ali, nije se dugo čekalo na vođstvo Partizana - strelac je Vladimir Volkov u 37. minutu, 1-0 za Partizan!

Slobodan udarac je najpre iznudio kapiten Saša Ilić, na levoj strani terena, na četrdesetak metara od gola domaćih. Nikola Drinčić je odlično centrirao, a Vladimir Volkov udarcem glavom savladao iskusnog Žakulu!

Gol možete da vidite OVDE.

Nekoliko minuta kasnije, situacija o kojoj će posle večerašnjeg meča sigurno biti dosta priče. Opasan prodor Gaćinovića, koji je ušao u kazneni prostor, na njega startuje Balažic klizećim startom, kapiten Vojvodine je pao, ali se sudija Dejan Dimitrijević nije oglasio. Utisak je da je Vojvodina oštećena za penal u ovoj situaciji.

DRUGO POLUVREME

Trenerv Partizana Zoran Milinković je u poluvremenu odlučio da Balažica ostavi u svlačionici, a na terenu je sada Lazar Ćirković umesto slovenačkog štopera.

Uvodni minuti nastavka meča ponovo su u znaku inicijative i pritiska domaćeg tima, Ivanić i dalje pravi probleme odbrani Partizana, ali crno-beli za sada uspevaju da održe minimalno vođstvo.

Nešto slabiji ritam igre u nastavku meča, a Partizan je nešto opasnije pripretio u 58. minutu, kada je Brašanac izblokiran u kaznenom prostoru Vojvodine.

A onda, 71. minut, 2-0 za Partizan, ponovo je Volkov strelac i ponovo posle prekida!

Ovog puta, prethodio je korner sa desne strane, koji je izveo Andrija Živković. Centrirao je na drugu stativu, gde je loptu glavom zahvatio Ćirković, golman Žakula je uhvatio loptu, ali ju je odmah i ispostio posle sudara sa Pekarićem. Sve je to ispratio Volkov, koji je bio na pravom mestu i iz neposredne blizine je smestio loptu u mrežu.

I taj pogodak možete da pogledate OVDE.

Ovaj gol kao da je demoralisao igrače Vojvodine, Partizan je potpuno preuzeo kontrolu na terenu, pa su u narednih par minuta crno-beli stvorili još dve prilike, jednu posle novog kornera, a drugu posle prodora Andrije Živkovića po denoj strani, kada je Žakula dobro intervenisao.

Ali, ne predaje se Mirko Ivanić. Najzapaženiji fudbaler u ekipi Vojvodine i u 80. minutu je imao dobru priliku, šutirao je sa nekih 14 metara pored Ćirkovića, ali lopta završava iznad prečke Živkovićevog gola.

Kaznio je ovaj Ivanićev promašaj Nikola Ninković na drugoj strani. Akcija Babovića po levoj strani, centrašut po zemlji za Nikolu Ninkovića, koji iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu - 0:3!

U nadoknadi vremena, slična akcija samo po desnoj srani. Živković centrira, a Brašanac realizuje za konačnih 0-4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludak
Sunday, 03.05.2015
21:21

cigani da se jave ali tek posto sebi odgovore zasto nisu ni probali ovako da grizu u derbiju...

avatar
Аполо
Sunday, 03.05.2015
20:23

Cist penal za Vojvodinu!!!

avatar
ludak
Sunday, 03.05.2015
20:05

penal? nije ga ni pipno.

avatar
Milos023
Sunday, 03.05.2015
19:51

Znaci patlidzan mora da uzme ove godine titulu pa makar i na silu....ovo je sramotno sudjenje,cist penal za Vojvodinu nije sudjen!Tole lopooooveeeee!!!!!!

avatar
Partizan uvek prvi
Sunday, 03.05.2015
20:35

Ajde bre gde si bio da komentarises cist penal za Partizan protiv zvezde? Prosle godine vam je taj isti tole namestio titulu, da ga nije bilo duuuugo vi titulu videli ne bi, a i ako ste bolji sto nas ne pobediste u zadnjih par derbije, sa vama fmp-ovcima je uvek komedija.

avatar
mileta
Sunday, 03.05.2015
19:34

Rekoh ja ako iscupamo bog bice dobro.