JSL - Škuletić kralj strelaca, Zvezdinih nema ni među 10!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.12.2014.
18:22
Izvor: Sportske.net

Proteklog vikenda spuštena je zavesa na domaću Superligu, ostalo je da se još odigra odloženi meč između Voždovca i Novog Pazara, ali njegov ishod ne bi trebalo bitnije da utiče na izgled Top 10 liste strelaca JSL.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kako smo već ranije objavili, napadač Partizana Petar Škuletić je sa jučerašnja dva gola protiv Borca, stigao do ''kote 14'' na čelu liste strelaca i ubedljivo je najefikasniji fudbaler u domaćem šampionatu u prvih 15 kola.

Kao i posle prethodnog kola, prvi pratilac mu je njegov saigrač iz Partizana Danko Lazović sa devet pogodaka, dok se Mijat Gaćinović iz Vojvodine, zahvaljujući golovima u Kragujevcu, probio na deobu trećeg mesta, zajedno sa svojim saigračem Lazarom Veselinovićem i Petrom Jelićem iz Rada. Sva trojica pomenutih igrača postigli su po 8 pogodaka.

Za razliku od prethodne liste, u Top 10 više nema ni jednog jedinog fudbalera Crvene zvezde. Do sada se u ovom odabranom društvu držao Đorđe Rakić, ali je sada i on potisnut, što je još jedan pokazatelj koliko je Zvezda ove jeseni bila neefikasna, a pre samo šest meseci imala je ubedljivo najboljeg strelca lige Dragana Mrđu...

Novina je i da je među 10 najboljih sada i Stefan Babović, koji će imati priliku da svoj golgeterski skor poveća u pomenutom meču između Voždovca i Novog Pazara u sredu.

U prilogu pogledajte kompletnu Top 10 listu strelaca posle (nekompletnog) jesenjeg dela sezone.

top 10




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN2
Monday, 08.12.2014
19:34

Kad god pogledam pregled Voždovčevih utakmica vidim da Babović učesvuje kod svakog gola Voždovca, sada je namestio jedan, zatim je srušen za penal koji je realizovao i preokrenuo rezultat, trebao bi Partizan ozbiljno da razmisli da ga vrati jer je jedan od najboljih igrača JSL!

avatar
Aleksandar El Matador
Monday, 08.12.2014
20:28

U pravu si za Babovića! Najbolji plejmejker JSL! Sa Drinčićem ili Brašancem bio bi dobar tandem.

avatar
Povratak kralja BAN2
Monday, 08.12.2014
21:17

Nikolić i stručni štab su bili za dolazak Babovića ali se UO nije složio sa tim, na žalost u UO imamo više lažnih bizMismena nego ljudi koji se razumeju u fudbal. Naravno, oduvek sam bio za povratak Babovića jer je igrač koji ima pas u dubinu, u prostor, jak 1 na 1 za našu ligu tako da može da napravi višak, dobro izvodi prekide, dobar organizator igre i solidan u defanzivi, polivalentan igrač u sredini terena koji može da igra centralnog, ofanzivnog ili krilnog veznog igrača. Brašanca i dalje smatram jednom od važnijih igrača za način igre jer Partizan sa njim i Vulićevićem kao dva atomska mrava dobija sasvim drugi oblik jer su izuzetno pokretljivi i borbeni, lakše je sa njima da se igra presing, lakše dolazi do lopte i samim tim više kontranapada kao i veći tempo kojim možeš da slomiš protivnika. Partizan ima rupu isrped odbrane jer su Marković i Drinčić sporiji sa slabijim radijusom kretanja od Brašanca, a i usled smanjenje rotacije na toj poziciji i mnogo utakmica sa dosta opterećenja i umora, a samim tim i bez dovoljno energije i agresivnosti, a uz to imamo visoke i štopere koji su jači u skoku nego na zemlji (Ćirković i Stanković, B.Ilić ima kvalitet i na zemlji ali igra desnog beka) tako da nam ponekad fali kvalitetna odbrana kada je lopta na zemlji u centralnom delu (štoperi i defanzivni (centralni) vezni igrači).

avatar
Monday, 08.12.2014
20:30

Trebalo bi da se vrati,Nikolic ga veoma ceni,ocekujem njega kao pojacanje.