JSL - Radnički ispao, "Zmajevi" lete ka opstanku, Voša ka Evropi!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.05.2015.
19:04
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Voždovca upisali su četvrtu uzastopnu pobedu u Jelen Superligi i tako stigli na domak opstanka, dok je ekipa Vojvodine trijumfom u Pećincima uspela da osvoji izuzetno važne bodove u borbi za evropske kvalifikacije.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Četiri utakmice 27. kola Jelen Superlige odigrane su u terminu od 17 časova a najinteresantnije je bilo na vrhu TC "Stadion" u Zaplanjskoj i u Pećincima.

Fudbaleri Voždovca ugostili su Napredak i savladali ga rezultatom 1:0 (1:0) u direktnoj borbi za opstanak. Jedini pogodak na meču postigao je kapiten domaćih Miloš Pavlović u 27. minutu a ulogu asistenta preuzeo je Obiora Odita.

Četvrtom uzastopnom pobedom u domaćem šampionatu "Zmajevi" su odlepršali iz opasne zone i sada sa 30 osvojenih bodova mnogo mirnije ulaze u završnicu šampionata.

Sa druge strane, Napredak je porazom u Beogradu ponovo dospeo na rub opasne zone ali zahvaljujući trijumfu Vojvodine u Pećincima ostaje iznad crte, odnosno ispred ekipe Donjeg Srema koja zauzima 14. poziciju na tabeli.

Duel u Pećincima bio je izuzetno značajan za ekipe sa severa Srbije ali je Vojvodina uspela da stigne do bodova koji joj trenutno garantuju četvrtu poziciju na tabeli.

Novosađani su slavili rezultatom 2:1 (2:0) pa posle 27 odigranih utakmica zauzimaju 4. poziciju na tabeli sa tri boda više od Novog Pazara koji ima i meč manje.

Golove za "Lale" postigli su Elmir Asani u 5. i Mirko Ivanić u 32. minutu, dok je utešni pogodak za domaćina bio delo defanzivca Ivana Lakićevića.

Najviše golova ovog popodneva palo je u Šumaricama gde je lučanska Mladost slavila protiv Radničkog 1923 rezultatom 3:2 (1:1) čime su se Kragujevčani definitivno oprostili od Jelen Superlige.

Na tri kola pre kraja Radnički 1923 ima 15 osvojenih bodova, jedanaest manje od Donjeg Srema koji bi igrao baraž za opstanak, a u opticaju je još devet bodova što znači da uz Kragujevčane više nije ni matematika.

Dodajmo i to da je prvi pogodak na "Čika Dači" bio delo Patrika Ezea Frajdeja koji se četrnaestim ovosezonskim golom izjednačio na vrhu liste strelaca sa Petrom Škuletićem.

OFK Beograd i Radnički iz Niša odigrali su nerešeno bez golova na Kraburmi čime su "Romantičari" nastavili seriju bez primljenog gola na "Omladinskom stadionu" koja traje od početka prolećnog dela sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke