JSL - Praznik u Kragujevcu, goleada u Lučanima!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.02.2015.
15:37
Izvor: Sportske.net

Utakmicama 16. kola JSL nastavljeno je takmičenje u domaćem fudbalskom šampionatu a prvih šest mečeva igrano je od 13.30 časova. Vest dana je trijumf Radničkog 1923 na domaćem terenu i goleada viđena u Lučanima gde je slavila Jagodina.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Posle dva i po meseca pauze u subotu popodne nastavljeno je takmičenje u domaćem fudbalskom šampionatu. U terminu od 13.30 odigrano je šest utakmica a samo na jednoj nije bilo golova i pobednika.

"Old Firm" derbi na Karaburmi nije opravdao očekivanja pošto su domaći OFK Beograd i Vojvodina remizirali bez golova pred malim brojem navijača koji su se okupili na "Omladinskom stadionu".

Pored toga što nije bilo golova ne mogu se izdvojiti ni neke veće prilike osim one koju su domaći propustili u samoj završnici meča. Vojvodina je u napadu bila potpuno indolentna pa gosti mogu da budu zadovoljni osvojenim bodom na gostovanju u Beogradu, premda su u završnici susreta Novosađani verovatno oštećeni za penal.

Pobede minimalnim rezultatima danas su ostvarile ekipe Čukaričkog, Borca, Rada i Radničkog 1923, a svakako da je trijumf "fenjeraša" iz Kragujevca vest dana.


Radnički je prvi put od početka tekuće sezone ostvario pobedu na domaćem terenu što je vest iz rubrike verovali ili ne.

Kragujevčani su danas po jako lošem terenu stadiona "Čika Dača" savladali subotički Spartak rezultatom 1:0 (0:0), a pobedonosni gol postigao je Nikola Kovačević u 54. minutu susreta.


Na taj način ekipa iz srca Šumadije uhvatila je slamku spasa već na startu prolećnog dela sezone a porazi Donjeg Srema i Napretka mogu da raduju Kragujevčane koji će do kraja takmičenja voditi grčevitu borbu za opstanak.

Fudbaleri Rada ostvarili su pobedu nad Novim Pazarom golom novajlije Igora Đurića a gosti su u završnici susreta propustili priliku da sa bele tačke stignu do izjednačenja.

Čukarički je na Banovom Brdu savladao Napredak golom Ivana Todorovića, dok je pobedu čačanskom Borcu na gostovanju Donjem Sremu doneo bivši napadač Crvene zvezde Ognjen Ožegović.

Najinteresantnija utakmica odigrana je u Lučanima gde su gosti iz Jagodine slavili rezultatom 2:3 (1:3) iako je Mladost prva došla do prednosti sedmim prvenstvenim golom Partika Ezea Frajdeja.

"Ćurani" su silovito izvratili udarac domaćinu u periodu od 24. do 40. minuta kada su Mile Savković (24 min.), Danijel Mihajlović (28 min.) i Miloš Lepović (40 min.) preokrenuli rezultat i trasirali put ka trijumfu Jagodinaca.

Konačan rezultat u Lučanima postavio je Radomir Milosavljević u 62. minutu ali do kraja susreta domaćin nije uspeo da stigne do izjednačenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Sunday, 22.02.2015
12:55

Cukaricki me sve vise i vise iznenadjuje, dosad je to bila Vojvodina medjutim polako posustaju. Cukaricki se privatizovao i vidi se odmah kako klub pocinje normalno da funkcionise. Ukoliko bi odrzali neki kontinuitet, da ne budem pretenciozan, borili bi se glat za drugo mesto jer ipak titula je jos daleko. Sve u svemu mislim da bi Cukaricki mogao nesto ozbiljnije da uradi u kvalifikacijama za LE.

avatar
giggsy the master
Sunday, 22.02.2015
22:25

Bidmo realni...