JSL - Partizan vs Radnički 1923 2:1 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 04.04.2015.
17:58
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo drugo poluvreme u Humskoj - 2:1 pobeda Partizana!

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pokušaće večeras pred svojim (malobrojnim) navijačima u Humskoj da opravdaju ulogu favorita protiv poslednjeplasiranog Radničkog iz Kragujevca i eventualno steknu pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je danas izgubila u Novom Pazaru (1-2).

Partizan
: Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov – Drinčić, S. Ilić – Grbić, Babović, Ninković (Brašanac od 61.) – Šaponjić (Kojić od 67.).

Radnički 1923
: Trifunović – Terzić, Osei, Rosić, B. Miljuš – Kovačević, Vidović – Tiodorović (Vusljanin od 65.), D. Miljuš, Bubanja (Kaljević od 78.) - Milovanović.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela minutom ćutanja povodom smrti Bogoljuba Stepanovića, a onda i protestom fudbalera Radničkog, koji su, svi do jednog, seli na teren, kako bi skrenuli pažnju na dešavanja u njihovom klubu!

Naravno, to je kratko trajalo, meč je ubzo počeo, ali je ovaj postupak igrača Radničlog naišao na odobravanje publike na stadionu u Humskoj.

Kako je sve izgledalo možete da vidite OVDE.

Uvodni minuti utakmice protiču prema očekivanju. Partizan ima inicijativu, Kragujevčani povučeni na svoju polovinu i vrebaju priliku za eventualnu kontru. Za sada, odbrambeni bedem gostiju uspešno odoleva, ekipa Zorana Milinkovića ne uspeva da stvori ozbiljniju priliku.

Ali, pritisak se pojačava...

Navijači Partizana su na južnoj tribini istakli ogroman transparent na kome piše ''Hoćemo titulu'', ali u prvih pola sata njihovi fudbaleri ne mogu da krunišu terensku inicijativu protiv Kragujevčana. I dalje je 0:0.

U 32. minutu stopostotna prilika za mladog Ivana Šaponjića, koji je izbio jedan na jedan sa golmanom Trifunovićem, ali je čuvar mreže gostiju izašao kao pobednik!

Ulazimo u sam finiš prvog poluvremena, u 42. minutu dobra prilika za Nikolu Ninkovića, koji snažno šutira sa ivice kaznenog prostora, ali visoko preko gola...

Ninković je u finišu prvog poluvremena propustio još jednu priliku za Partizan, a sve veću nervozu igrača Partizana je podstakao i glavni sudija, koji je nešto pre isteka 45. minuta označio kraj prvog poluvremena.

Ali, navijači Partizana njemu ne zameraju mnogo, već krivca za još jedno bledo izdanje crno-belih vide u klupskom rukovodstvu.

Povicima ''Uprava napolje'', igrači dve ekipe su ispraćeni u svlačionicu.

DRUGO POLUVREME

Još 45 minuta imaju fudbaleri Partizana da izbore očekivanu pobedu, a gosti da prirede veliko iznenađenje i donekle uvećaju izglede u borbi za opstanak.

Prvu priliku u nastavku meča imali su gosti preko Milovanovića, koji je, međutim, iskosa sa desne strane poslao loptu iznad prečke.

Uzvraća na drugoj strani Ivan Šaponjić, ali ponovo nije bio precizan. Uspeo je da iznudi samo korner, koji na kraju, crno-beli nisu pretvorili u gol.

A Kragujevčani sve otresitiji, nova prilika za njih u 52. minutu, kada je Tiodorović uposlio Miljuša, ali njegov udarac nije bio precizan.

Partizanovi napadi su i dalje jalovi, a u 61. minutu prva izmena u redovima domaćih. Nikola Ninković je ispraćen zvižducima, na terenu je Darko Brašanac.

I tek što je ušao, Brašanac se našao u stopostotnoj prilici! Babović ga je odlično pronašao, Brašanac je izbio sam ispred Trifunovića, ali bočno okrenut golu, pa je na kraju uspeo da loptu pošalje tik pored stative.

Ali, od 64. minuta Partizan vodi! Stefan Babović, 1-0 za Partizan! Majstorska asistencija kapitena Saše Ilića kroz sredinu, Babović je otišao ukoso na levu stranu, ali je uspeo da loptu pošalje tamo gde je želeo - u Trifunovićevu mrežu - 1:0.

Samo sedam minuta je trajalo vođstvo Partizana, a onda je posle kornera sa leve strane i konfuzne reakcije crno-belih u kaznenom prostoru, pre svih Kojića, Lazar Rosić došao do lopte i poslao je u Živkovićevu mrežu - 1:1!

Međutim, radost gostiju je još kraće trajala. Odlična akcija Partizana, na kraju povratka lopta Kojića za kapitena Ilića, koji snažnim i preciznim udarcem šalje loptu iza leđa Trifunovića - 2:1, Partizan ponovo vodi
!

Golove možete da vidite OVDE.

U 86. minutu gosti su tražili jedanaesterac, zbog igranja rukom jednog igrača crno-belih u svom kaznenom prostoru, ali je sudija Ilić drugačije video tu situaciju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke