JSL: Partizan - Voždovac 3-3 (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.02.2015.
15:53
Izvor: Sportske.net

Veoma zanimljiva utakmica u Humskoj, Partizan dva puta vodio, ''Zmajevi'' oba puta uspevali da izjednače, a onda i da dođu do potpunog preokreta. Ali, Šaponjić je zaslužan za novo izjednačenje - 3:3!

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Nakon dva i po meseca pauze u subotu će se na stadionu u Humskoj ponovo igrati superligaški fudbal pošto lider domaćeg šampionata od 16 časova dočekuje ekipu Voždovca.

Partizan u prolećni deo sezone ulazi bez napadačkog tandema Lazović - Škuletić koji je napustio klub, a "Grobari" će danas imati priliku da pozdrave januarske akvizicije Stefana Babovića, Ivana Bandalovskog i Gregor Balažic koji utakmicu počinje na klupi za rezerve.

Jelen Superliga Srbije – 16. kolo
Mesto i datum: Beograd, 21.02.2015.
Stadion: Partizan
Vreme početka: 16.00

Partizan - 25 Lukač, 2 Bandalovski, 13 Ćirković, 30 B. Ilić, 3 Volkov, 8 Brašanac, 18 Drinčić, 10 Babović, A. Živković, 11 Ninković, 9 Kojić

Rezerve: 1 Ž. Živković, 5 Petrović, 6 Balažic, 21 Marković, 22 S. Ilić, 29 Marinković, 33 Šaponjić

Voždovac - 27 Supić, 3 Kitanovski, 29 Nikolić, 15 Škerjanc, 77 Zlatković, 8 Jokić, 25 Pavlović, 20 Lovrečič, 11 Karaklajić, 14 Škerjanc, 18 Odita

Rezerve: 22 Milošević, 2 Stanimirović, 4 Sinđić, 5 Radivojević, 10 Tripković, 21 Pavlović, 50 Džugurdić

Uvodni minuti utakmice protiču bez većih uzbuđenja, premda su gosti mogli do prilike nakon lošeg pasa zadnje linije Partizanove odbrane, ali Milan Lukač u poslednji čas reaguje ispred Karaklajića.

Domaćin je u uvodnim minutima pokazao mnogo nesigurnosti u pas igri a svetla tačka tima za sa je Ivan Bandalovski koji je u dva navrata prošao po desnoj strani ali njegovi centaršutevi nisu dali rezultata.

Konstantan pritisak crno-belih urodio je prlodom u 14. minutu pošto Nemanja Kojić koristi lošu intervenciju defanzivca Voždovca posle čega Nikola Ninković lako matira Nemanju Supića za vođstvo crno-belih od 1:0!

Gol pogledajte OVDE!

Odmah nakon vodećeg gola fudbaleri Partizana stižu do nove prilike. Lepu akciju po levoj strani Volkov je završio centaršutem a Brašanac je za malo bio neprecizan. Ostaje 1:0 za domaće.

Nije dugo bilo na snazi vođstvo Partizana, svega 12. minuta a onda je Voždovac iz prve šanse stigao do izjednačenja. Zvezdino dete Nikola Karaklajić proigrava Slovenca Davora Škerjanca a ovaj šalje loptu iza leđa Milana Lukača - 1:1!

Gol pogledajte OVDE!

Nakon izjednačujućeg gola gostiju videli smo prvi žuti karton na utakmici koji je opravdano zaradio Nemanja Zlatković a potom je Voždovac zapretio preko Odite u 29. minutu.

Ušlo se u poslednjih deset minuta prvog dela igre. Partizan nešto konkretniji u poslednjih šest, sedam minuta ali odbrana Voždovca za sada uspeva da odbije nalete domaćih.

Umalo da Nikola Ninković postigne drugi pogodak na današnjoj utakmici. Uhvatio je ofanzivni vezista volej u visini penala ali je lopta otišla malo iznad prečke, ostaje 1:1!

Rasplamsala se borba u završnici prvog dela igre, čini se da gol visi u vazduhu ali fudbaleri Voždovca i dalje odlevaju i čekaju da sudija označi kraj prvog poluvremena.

Stavljena je tačka na prvo poluvreme u Humskoj. Obe ekipe postigle su po gol i prvih prilika koje su im se ukazale a Partizan u završnici prvog dela igre nije uspeo da materijalizuje stvorene prilike.

DRUGO POLUVREME

Crno-beli žele od samog starta na nametnu pritisak i što pre stignu do drugog gola. Ređaju se napadi domaćina i već u 50. minutu Branko Ilič donosi novu preednost Partizanu - 2:1!

Iznudili su korner sa leve strane fudbaleri Partizana, Drinčić je odlično izveo udarac iz ugla, a najspretniji u gužvi pred golom Voždovca bio je Ilič, koji sa nekih tri metra šalje loptu u mrežu.

Par minuta kasnije, uzvratio je Zlatković, koji je sa dvadesetak metara odlično šutirao u levio ugao Lukačevog gola, ali je golman Partizana odlično intervenisao.

U 58. minutu, mogao je Nemanja Kojić da duplira prednost crno-belih, ali nije bio precizan iz izgledne situacije u kaznenom prostoru ''Zmajeva''.

Još bolja prilika za Kojića viđena je u 62. minutu, kada je Volkov odlično centrirao sa leve strane, Supić je odbio loptu do Kojića, koji sa desetak metara snažno šutira, ali preko gola, ostaje 2-1!

I, kako to obično biva, ubrzo stiže kazna na drugoj strani - Obiora Odita, 2-2!

Grobari skandiraju ''Uprava napolje''!

A da kazna za Partizan bude još surovija, potrudio se Džugurdić u 80. minutu, potpuni preokret u Humskoj, Voždovac vodi 3-2!

Može li mladi Šaponjić da u finišu donese preokret Partizanu?

I pokazao je da može! - 3:3!

Doduše, nije on bio strelac, ali je najzaslužniji za autogol Stanimirovića u 85. minutu - 3:3!

Sjajan meč!

Napadaju i jedni i drugi, niko nije zadovoljan remijem!

Ostalo je 3-3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Saturday, 21.02.2015
17:56

Tacno nas ti Radovi kadrovi sputavaju, Cirkovic i Kojic su ubedljivo najgori na terenu, ne mogu ocima da smislim tog Kojica...