JSL: Partizan - Spartak (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.05.2015.
18:48
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana nastavili su borbu za titulu trijumfom nad Spartakom do kog su stigli znatno teže nego što se očekivalo golom Nikole Ninkovića u 90. minutu susreta.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jelen Superliga, 27. kolo
Mesto i datum: Beograd, 09.05.2015.
Stadion: Partizan
Gledalaca: -
Vreme početka: 19.00

Partizan - Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Drinčić, Babović (od 73' Ninković), Brašanac, A. Živković, Grbić (od 56' S. Ilić), Šaponjić (od 60' Kojić)

Spartak - Mirković, Jočić, Kovačević, Torbica, Milošević, Antonić, Maksimović, Ilić (od 64' Jondić), Farkaš, Mrkela (od 73' Lukić) , Ivanović (od 66' Dukić)

Krenuli su fudbaleri domaćeg tima agresivno od prvog sudijskog zvižduka. Posle deset minuta igre možemo da izdvojimo dve situacije, po jednu pred oba gola.

U 4. minutu Petar Grbić je šutirao pod prečku ali je Nikola Mirković dobro intervenisao i sprečio pogodak. Pet minuta kasnije Vladimir Torbica je centrirao na ivicu šesnaesterca gde se zatekao Novica Maksimović koji loptu šalje visoko preko prečke na južnu tribinu stadiona Partizana.

Već u 12. minutu gosti ponovo prete Živku Živkoviću preko agilnog Đorđa Ivanovića. Udarac sa ivice šesnaesterca odlazi tik preko prečke nemoćnog golmana Partizana. Ni minut nije protekao a Stefan Ilić šutira u donji levi ugao opreznog Živka Živkovića koji uspeva da sačuva mrežu. Odličan početak Spartaka.

Dobra prilika za Partizan u 19. minutu nakon prekida koji je izveo Nikola Drinčić. Centaršut po zemlji presekao je peterac ali niko nije uspeo da zakači loptu pa je ona završila tik pored desne stative gola gostujuće ekipe.

Posle pola sata igre možemo da konstatujemo da Partizan dominira, ima više lopte u posedu i konstantno drži protivničku odbranu pod pritiskom, ali takav pristup crno-belima još uvek nije doneo stopostotnu priliku.

Gosti iz Subotice rešeni su u nameri da disciplinovanom igrom u odbrani drže rezultat pod kontrolom te da u slučaju eventualnog kontranapada dođu do pogotka. Partizan za sada bez rešenja za takvu postavku igre gostujućeg tima.

U poslednjem minutu prvog dela igre Stefan Babović tuče sa devetnaest metara po zemlji ali lopta završava pored leve stative protivničkog gola. Ostaje 0:0 na poluvremenu.

Drugo poluvreme

Prvi udarac u drugom delu igre uputili su fudbaleri Spartaka a ponovo je Stefan Ilić bio pretnja po sigurnog Živka Živkovića.

Vreme lagano odmiče a Partizan sve više pritiska protivnika. U razmaku od dva minuta crno-beli su imali dve prilike ali je topovski udarac Nikole Drinčića odbranio golman Nikola Mirković, dok je Andrija Živković posle solo prodora loptu poslao tik preko prečke.

Druga promena u ekipi Partizana. Posle sat vremena igre teren napušta bezopasni Ivan Šaponjić a njegovo mesto u špicu preuzima Nemanja Kojić. Pre toga je Petar Grbić svoje mesto u timu ustupio Saši Iliću.

Na sredini smo drugog dela igre a fudbaleri Spartaka i dalje odolevaju naletima Partizana. Osim navedenih prilika Drničića i Živkovića zabeležili smo još jedan udarac Vladimira Volkova koji išao po sredini gola.

Petnaest minuta pre kraja susreta Andrija Živković postiže gol ali on opravdano biva poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao mladi krilni napadač.

Dva minuta posle poništenog gola Andrije Živkovića Partizan stiže do najbolje prilike na utakmici. Ponovo je ispala zadnja linija Spartaka, Nemanja Kojić je izašao sam pred Nikolu Mirkovića ali je nakon što ga je obišao šutirao daleko pored gola.

Raste pritisak Partizana, udarac je oprobao Darko Brašanac. Lopta odlazi preko prečke. Dva minuta nakon opisane situacije Darko Brašanac ponovo ulazi u šansu ali sa 11 metara šutira jako loše, pravo u dobro postavljenog golmana Spartaka. Šezdeset sekundi kasnije isti igrač sa ivice šesnaesterca ponovo tuče pravo u Mirkovića.

Nova prilika za crno-bele. Posle centaršuta Ivana Bandalovskog levi bek Partizana Vladimir Volkov sa dva metra šalje loptu preko prečke. Kakva završnica utakmice!

Isplatio se Partizanu to što je krenuo svim snagama ka golu Spartaka. Posle kornera u 90. minutu stvorila se gužva a Nikola Ninković je uspeo da zahvati loptu i dovede crno-bele u prednost!

Završena je utakmica, Nemanja Kojić je mogao do gola u 92. minutu ali je na kraju ostalo 1:0 za Partizan. Kakav meč u Humskoj, Partizan je preživeo i stigao do izuzetno važne pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Sunday, 10.05.2015
11:45

Sramota me kako nismo dobili derbi kad vidim kako komsije osvajaju bodove, bas je Zvezda mizerna.

avatar
Zvezdas od rodjenja
Sunday, 10.05.2015
09:25

Imaju vise srece nego pameti.

avatar
mileta
Saturday, 09.05.2015
20:08

Bice ovde X ko vrata.