JSL: Partizan - Radnički Niš (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 28.02.2015.
16:45
Izvor: Sportske.net

Partizan je razočarao na otvaranju prolećnog dela sezone a ništa bolji utisak crno-beli nisu ostavili ni nakon duela sa Radničkim. Nišlije nakon Zvezde odolele i Partizanu!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jelen Superliga Srbije – 17. kolo
Mesto i datum: Beograd, 28.02.2015.
Stadion: Partizan
Vreme početka: 17.00h

Partizan - Ž. Živković, Bandalovski, Volkov, Balažic, B. Ilić, Drinčić, Brašanac (od 46' S. Ilić), A. Živković (od 60' Grbić), Babović, Ninković, Kojić (od 73' Šaponjić)

Radnički Niš - Borjan, R.Bulatović, D. Bulatović, Lakić-Pešić, Popara, Kolarević, Pejčić (od 70' Zemljanuhin), Petrović (od 85' Valentić), Marjanović, Jovanović (od 90' V. Pavlović), Ašćerić

Pretposlednja utakmica 17. kola Jelen Superlige igra se u Humskoj gde Partizan dočekuje niški Radnički a već posle 70 sekundi igre crno-beli su imali priliku za vođstvo. Nakon loše intervencije Milana Borjana Kojić je spustio loptu Nikoli Ninkoviću a ovaj lob udarcem ne uspeva da pogodi mrežu, pošto je defanzivac gostiju sa linije izbacio loptu u korner.

Posle 10 minuta igre možemo da kažemo da Partizan kontroliše igru, ima više lopte u svom posedu, ali osim one šanse na startu utakmice ne uspeva da ugrozi gol gostiju iz Niša.

Taman kada smo konstatovali da Partizan drži sve konce igre u svojim rukama Radnički stiže do sjajne prilike za vođstvo. Dubinska lopta stigla je do Nikole Ašćerića ali udarac brzonogog napadača brani odlično postavljeni Živko Živković pa ostaje 0:0 posle 15 minuta igre. 

Nakon perioda igre kada su fudbaleri Radničkog bili nešto agresivniji i konretniji pred protivničkim golom Nikola Drinčić tuče sa nekih 18 metara ali biva neprecizan za dobrih metar i po.

Jalova inicijativa Partizana u poslednjih desetak minuta. Posle pola časa igre po jedna sjajna šansa na obe strane a osim toga malo je situacija koje su vredne pomena.

Nakon prvih 45 minuta možemo da konstatujemo da su fudbaleri Partizana imali više lopte u svom posedu ali su obe ekipe stvorile po jednu kvalitetnu priliku koje su ostale neiskorišćene.

Na kraju prvog poluvremena - 0:0!

Već na startu drugog dela igre zamenik Marka Nikolića pravi prvu promenu. Teren je napustio Darko Brašanac a njegovo mesto zauzeo je iskusni Saša Ilić koji preuzima kapitensku traku od Stefana Babovića.

Samo pet minuta nakon ulaska na teren Saša Ilić dolazi u sjajnu priliku da donese prednost Partizanu. Gužvu nakon prekida iskusni vezista koristi da uputi loptu u okvir gola ali umesto savladanog Borjana interveniše Radoš Bulatović.

Uprkos inicijativi i agresivnosti koju crno-beli prikazuju na startu drugog dela igre promene rezultata nema ni posle sat vremena. Stručni štab "Parnog Valjka" pravi drugu promenu i šalje Petra Grbića na teren umesto Andrije Živkovića.

Drugu sjajnu priliku u nastavku utakmice a treću od početka susreta Partizan je stvorio u 68. minutu. Vladimir Volkov prošao je po levoj strani, uposlio Nikolu Ninkovića koji snažno tuče u bliži ugao dobro postavljenog Milana Borjana pa ostaje 0:0.

Strateg Radničkog iz Niša napravio je prvu promenu dvadeset minuta pre kraja utakmice. Umesto Ivana Pejčića na terenu je Zemljanuhin a vrlo brzo u igru bi trebalo da uđe i Partizanov "džoker" Ivan Šaponjić.

Fudbaleri Partizana postigli su u 72. minutu pogodak ali je sudija Čađenović signalizirao ofsajd koji po svoj prilici nije postojao. Biće povika iz Humske ukoliko crno-beli ne savladaju Radnički.

Deset minuta pre kraja susreta Radnički na kratko prebacuje težište igre na protivničku polovinu ali dva vezana kornera nisu ugrozila gol Živka Živkovića. Gosti su sve bliži bodu u Humskoj.

Rezervni napadač Partizana Ivan Šaponjić uspeo je da uđe u priliku u 86. minutu ali je njegov udarac glavom završio na stativi. Sve i da je postigao gol on ne bi bio priznat jer je pomoćnik signalizirao ofsajd.

Fantastična prilika za Partizan u trećem minutu nadoknade vremena. Ivan Šaponjić je izašao sam pred golmana Radničkog ali Milan Borjan sjajno interveniše i sprečava crno-bele da u nadoknadi stignu do prednosti!

Fudbaleri Radničkog iz Niša ostali su neporaženi u Humskoj čime su u velikoj meri "zakuvali" prvenstvo. Partizan je dominirao, možda je oštećen za gol, ali drugu utakmicu za redom ostaje bez tri boda!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke