JSL: Partizan - Čukarički (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.09.2014.
19:26
Izvor: Sportske.net

Derbi susret 5. kola JSL u Humskoj završen je pobedom Partizana koja crno-bele ostavlja usamljene na vrhu tabele.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Do kraja utakmice mogao je Čukarički do nova dva gola ali je stativa bila saveznik Milana Lukača pa Partizan na kraju napušta teren sa tri boda u džepu koja ga ostavljaju usamljenog na vrhu tabele.

Momak koji je u 73. minutu ušao sa klupe u igru iskoristio je grešku Brazilca Piasentina i lob udarcem postigao četvrti gol za Partizan i tako reši pitanje pobednika. Predrag Luka postiže pogodak za 4:2!

Petnaest minuta pre kraja utakmice Partizan stiže do novog vođstva. Identična situacija kao kod drugog gola, Drinčić je sa istog mesta izveo centaršut posle prekida a najviši u skoku bio je Petar Škuletić koji glavom pogađa mrežu golmana Ristića za prednost domaćih od 3:2!

Vrlo dobra prilika za Partizan viđena je u 71. minutu nakon prekida koji je izveo Nikola Drinčić. "Projektil" koji je uputio vezista Partizana završio je tik pored leve stative gola Čukaričkog.

Odlučio je trener Partizana Marko Nikolić da u igru uvede iskusnog Sašu Ilića kako bi do kraja domaći izvršili dodatni pritisak na odbranu "Brđana". Van terena je Saša Marković.

Prva sporna (ne)situacija na današnjem meču u Humskoj viđena je u 57. minutu kada je Danko Lazović izbegao ofsajd zamku, zatresao mrežu gostiju,a li je gol poništen na signalizaciju pomoćnog arbitra koji je pogrešio!


Odmah nakon izjednačujućeg pogotka Partizana Nikola Stojiljković mogao je da dovede Čukarički u vođstvo ali je neshvatljivo loše šutirao reagovao i loptu poslao pored desne stative iz izgledne pozicije.

Početak drugog dela igre doneo je nova uzbuđenja i pogodak za domaće posle prekida igre u 53. minutu. Nikola Drinčić izveo je prekid sa desne strane a lopta je posle pokušaja Danka Lazovića pogodila Petra Bojića i prevarila golmana Ristića za 2:2!


Završeno je prvo poluvreme u Humskoj gde su gostujući fudbaleri šokirali izabranike Marka Nikolića sa dva brza gola u samo minut igre.


Nije Partizan propisno ni krenuo sa centra a Slavoljub Srnić odapinje projektil ka golu Lukača i pogađa za 2:1!


Odmah potom usledila je akcija gostiju, centaršut Brežančića sa leve strane, loša reakcija odbrane crno-belih na čelu sa golmanom Lukačem što koristi Stojiljković i šalje loptu u mrežu za 1:1!

Pet minuta pre kraja prvog dela igre lopta je došla do Škuletića a napadač Partizana nekontrolisano uspeva da je zahvati vrhom kopačke i pošalje iznad gola.

Kraći prekid igre sredinom prvog poluvremena "prijao" je fudbalerima Partizana koji su još agresivnije krenuli ka protivničkom golu ali osim dobrog pokušaja Drinčića iz prekida nisu uspeli da stvore izglednu priliku.

Nakon gola koji je Danilo Pantić postigao u 10. minutu nismo imali prilike da vidimo ništa vredno pomena osim bakljadu na južnoj tribini koja je dovela do višeminutnog prekida sredinom prvog dela igre.

Brzu akciju fudbaleri Partizana izveli su po desnoj strani, Miroslav Vulićević uputio je upotrebljiv centaršut u peterac gde Škuletić pravi potez više pa ne uspeva da zatrese mrežu ali na odbijenu loptu natrčava Danilo Pantić i rutinski je smešta u mrežu za vođstvo domaćih od 1:0!

Deset minuta bilo je dovoljno domaćinu da dođe do vodećeg pogotka i to posle napada koji je usledio nakon greške Obenga Regana na sredini terena.

Posle pokušaja fudbalera Čukaričkog da ugroze gol Milana Lukača Partizan pravi brz kontraudar koji umalo u gol pretvara Petar Škuletić. Lazović ga je bacio u vatru ali je Borivoje Ristić bio na mestu nakon udarca glavom koji je uputio napadač crno-belih.

Već u prvom napadu na meču fudbaleri Partizana izborili su se za prekid posle prekršaja posle kojeg lopta biva ubačena u šesnaesterac gde je zahvata Vojislav Stanković i šalje metar preko gola.

Pre početka utakmice na stadionu Partizana prisutni su minutom ćutanja odali počast legendi kluba iz Humske Milanu Galiću koji je danas preminuo u svojoj 76. godini.


Takmičenje: Jelen Superliga Srbije – 5. kolo

Mesto i datum: Beograd, 13.9.2014.
Stadion: Partizan
Gledalaca:
Vreme početka: 19.30h

Fudbaleri Partizana otvaraju novi ciklus takmičarskih mečeva na tri fronta večerašnjim duelom sa Čukaričkim u okviru 5. kola Jelen Superlige.

Derbi meč na stadionu Partizana dolazi samo četiri dana pre spektakla koji je zakazan za naredni četvrtak kada u Humskoj gostuje Totenhem u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope.

Partizan - Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović, Drinčić, Marković (od 65' S. Ilić), Pantić, Grbić (od 73' Luka), Lazović (od 88' Fofana), Škuletić

Čukarički
- Ristić, Piasentin, Ukah, Stojković, Brežančić, Bojić, Regan (od 81' Matić), S. Srnić, Pavlović (od 58' D. Srnić), Todorović, Stojiljković

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke